Aro Kytösen reppukuskina

Teksti
Roni Kytönen saa tänä vuonna avukseen enduron viisinkertaisen maailmanmestarin, kun Samuli Aro toimii jämsäläisen reppupyörämiehenä.

Enduron MM-sarja alkaa viikonloppuna Portugalin Fafessa ja jämsäläinen Roni Kytönen starttaa uuteen kauteen, uuden tiimin väreissä ja uudella pyörällä. Kytönen on ehtinyt jo talven ajan tutustumaan pyörään sekä ajaa Johansson MPE tiimin kanssa jo yhden testikilpailun. Viime kauden vaivat on jätetty taakse ja Kytönen starttaa täysillä tänään alkavaan MM-taistoon mukaan.

-Kaikki vaikuttaa hyvältä ja ollaan valmiina kilpailuun. Pätkät vaikuttavat hyviltä, mutta vähän lupaa sadetta viikonlopulle. Ehdin tuossa viikolla jo tehdä muutaman treenin sateella täällä, joten ihan luottavaisin mielin edetään, Kytönen kertoo.

Uuden tiimin ja pyörän lisäksi Kytösen reppupyörämiehenä tulee toimimaan enduron viisin kertainen maailmanmestari Samuli Aro, joka samalla vastaa viikonlopun aikana myös jämsäläisen pyörän huollosta. Aro oli tunnettu omalla ajourallaan taktisesti järkevistä ratkaisuista ja tuo sitä osaamistaan nyt myös Kytösen käyttöön.

-Tarkoitus on Samulin kanssa kiertää vielä pätkiäkin, mutta tämä perjantain aikataulu on täällä ihan älytön. Hirveä kiire koko ajan. Käytiin testiradalla ja nyt juostaan ilmoittautuminen sekä katsastus ja illalla on jo vuorossa supertesti, Kytönen kertoo.