Aholan juhlaa

Enduron toisen MM-osakilpailun ensimmäinen päivä ajettiin haastavissa olosuhteissa. Sadekuurot kastelivat reittiä päivän aikana useaan kertaan ja reitti muuttui erittäin haastavaksi. Päivän aikana usea kuljettaja sai AT-pisteitä, erään mäen tultua lähes ajamattomaksi paikaksi siirtymällä. AT-pisteitä ottivat nimiinsä mm. Mika Ahola ja Juha Salminen. Kuitenkin kilpailun jury poisti kaikilta tuon kyseisen mäen takia saadut pisteet ja tilanne tasaantui.

Kilpailun lyhyet testit takasivat tiukan sekuntitaiston koko päiväksi. Ja ilahduttavasti myös suomalaiset olivat koko päivän ajan mukana voittotaistossa. Mika Ahola ja Eero Remes pitivät yleiskilpailun johtoa hallussaan päivän aikana ja myös Juha Salminen oli tiukassa sekuntitaistossa mukana. Ahola johti kisaa aamulla, menettäen johtonsa viidennen testin jälkeen Johnny Aubertille. Remes puolestaan nappasi johdon seitsemännen testin jälkeen. Mika Ahola otti paikkansa yleiskilpailun johdosta yhdeksännen testin jälkeen, eikä enää luovuttanut sitä muille.

Mika Ahola ajoi yleiskilpailun voittoon kolmen sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Antoine Meoon, joka oli samalla E1-luokan nopein. Yleiskilpailun kolmas oli myös E1-luokan kuljettaja Johnny Aubert. E2-luokassa toiseksi ajoi Aholan jälkeen Ivan Cervantes, jääden Aholalle 12 sekuntia. Juha Salminen oli luokan kolmas, jääden Aholalle 22 sekuntia. Valtteri Salonen ajoi sijalle 10 ja Marko Tarkkala sijalle 15. E1-luokan nopein suomalainen oli Eero Remes, ollen luokassa neljäs. Matti Seistola oli seitsemäs. Jari Pulkkinenkin ajoi vielä pisteille, sijalla 14.

E3-luokassa Christophe Nambotin kukista Davis Knightin kahdella sekunnilla, ottaen voiton luokassa. Simone Albergoni oli kolmas. Oskari Kantonen jäi niukasti pisteiden ulkopuolella, ollen 16:sta.