Aarnio Suomen mestariksi

Arkistokuva
Matias Hirsimäki
Tero Aarnio kruunattiin speedwayn Suomen mestariksi tänään Seinäjoella.

Speedwayn kautta aikain 66. henkilökohtainen SM-finaali kaasuteltiin tänään Seinäjoen Routakalliolla. 16 kuljettajaa lähti kilpailuun ratkaisemaan SM-mitalien kohtaloa. Jo ennen kilpailua oli selvää, että mestari tulee vaihtumaan sillä viisi edellistä mestaruutta vienyt Timo Lahti oli poissa joukosta. Tämä avasi mahdollisuuden muille nousta mestariksi. Suurimpana ennakkosuosikkina kisaan lähti Tero Aarnio. Ennakkoon vahvimpia haastajia löytyi useita Jesse Mustosen, Teemu Lahden ja Antti Vuolaksen johdolla. Kilpailussa ajettiin 20 alkuerää, jonka jälkeen kaksi parasta lunasti paikan finaaliin ja sijoille 3.-6. tulleet semifinaaliin.

Ennakkosuosikit näyttivätkin vauhtiaan alkuerissä. Parasta vauhtia piti Aarnio ajaen viiteen erään maksimipisteet, napaten samalla finaalipaikan. Toinen suora finaalipaikka meni Mustoselle, joka hävisi alkuerissä ainoastaan Aarniolle. Ensimmäisenä semifinaaliin pääsi Antti Vuolas 13 pisteellään. Lahti nappasi paikan semifinaaliin 11 ajetulla pisteellä ja Timi Salonen kymmenellä. Viimeisessä semifinaalipaikassa oli tasapisteissä neljä kuljettajaa, mutta erävertailun jälkeen semifinaaliin pääsi Niklas Säyriö. Niko Siltaniemen, Joni Laukkasen ja Niilo Vuolaksen kilpailu päättyi alkueriin.

Semifinaalissa voittoon ajoi Lahti lunastaen näin ollen finaalipaikan. Toisena semifinaalista finaaliin jatkoi Salonen, Vuolaksen jäädessä kolmanneksi. Säyriö kaatui semifinaalissa eikä päässyt maaliin asti. Vuolakselle kilpailun viides ja Säyriölle kuudes sija.

Päivän huipentavassa finaalissa Aarnio nappasi kärkipaikan itselleen, eikä siitä enään erän aikana luopunut. Näin ollen Aarnio pääsi juhlimaan maalissa ensimmäistä aikuisten henkilökohtaista SM-kultaa. Hopeaa nappasi itselleen Mustonen. Finaali tarjosi dramatiikka, kun Lahti yritti viimeisellä kierroksella väkisin ohi Salosesta kaataen hänet samalla. Lahti hylättiin erän jälkeen, joten Salonen nappasi itselleen pronssimitalin.