Aaltonen ja Virtanen veivät sarjojen voitot

Miska Aaltonen varmisti MXV45-luokan Suomen Cupin voiton.
Kuva
Jani Hovi
Miska Aaltonen ja Pasi Virtanen veivät avoinna olleet veteraanien Suomen Cupit nimiinsä. MXV35-luokassa Alexander Wiik oli jo varmistanut mestaruuden, mutta nappasi vielä kauden päätteeksi kaksi erävoittoa.

Veteraanien Suomen Cup-sarjojen mielenkiintoisin taistelu nähdään MXV45-luokassa. Lari Lehtiö tuli päivään seitsemän pisteen johtoasemessa, joten hänelle olisi riittänyt mestaruuteen kaksi kakkossijaa. Miska Aaltonen oli toisena ja myös kolmantena olleella Tommi Laineella oli vielä sanansa sanottavana mestaruustaistelussa. 

Ensimmäisen erän startin jälkeen kärkeen ryntäsi Miska Aaltonen, Tommi Laineen ollessa toisena ja Lari Lehtiön kolmantena. Aaltonen pitikin selvästi kovinta vauhtia ja ajoi hieman karkuun perässä tulevilta, Lehtiön noustessa toiseksi. Lehtiön kakkossija näyttikin jo selvältä, mutta erän puolen välin jälkeen Laine nosti vauhtiaan Lehtiöön nähden ja nappasi kakkossijan haltuunsa. Maaliin tultiin järjestyksessä Aaltonen, Laine ja Lehtiö.

Toisen erän startin otti nimiinsä Laine, perässään Lehtiö ja Aaltonen. Kun kärki tuli takalenkiltä yleisön eteen, oli Aaltonen ottanut paikkansa kärjestä ja Laine oli pudonnut kolmanneksi. Lehtiö teki parhaansa, mutta Aaltonen oli liian vahva ja ajoi jälleen mestaruuteen.

Pakko myöntää, että kyllä jännitin viime yönä. Toiseen erään tultaessa kaikki oli sitten omissa käsissä ja olen tyytyväinen voitosta, Aaltonen kertoi.

Lehtiö jäi lopulta vain pisteen ja oli toinen. Laine oli sarjan kolmas.

MXV55-luokkassa Pasi Virtasen piti käytännössä ajaa erät maaliin ja mestaruus olisi hänen. Jari Lehto voitti luokan ensimmäisen erän, mutta Virtasen toinen sija riitti varmistamaan hänelle mestaruuden. Toisen erän voitto menikin sitten Virtaselle.

- Tänään ajoin niin varman päälle, ettei oikein tullut edes hiki. Vaikka eroa oli paljon, niin mitä tahansa voi aina sattua, Virtanen kertoi.

Lehto oli Suomen Cupin kakkonen ja Antti Vartiainen kolmas.

MXV35-luokassa Alexander Wiik tyylitteli molempien erien voittoon. Wiikin mestaruus varmistui jo kauden edellisessä kilpailussa. Markus Jaakola nappasi luokan toisen sijan ja Teijo Häkänen kolmannen sijan Suomen Cupissa.