8 suomalaista Ruotsin MM-endurossa

Kuva
Jani Hovi
Ruotsin MM-enduro pyörähtää käyntiin tänään illalla ja kilpailussa mukana nähdään kahdeksan suomalaista kuljettajaa.

Enduron MM-sarja jatkuu poikkeuksellisesti jo tänään illalla Ruotsissa, kun Skövdessä kaasutellaan supertesti. Varsinaiset kisapäivät ovat perjantai ja lauantai, joten enduron MM-huiput saavat viettää poikkeuksellisesti vapaan sunnuntain. Siinä missä Heinolassa kuljettajat saivat vastaansa todellisen enduroreitin, niin Ruotsissa ajetaan enemmän motocrosstyylisillä testeillä.

Mitä tekee Garcia?

Ruotsin kilpailun osalta suuren yleisön mielenkiinto kiinnittyy EnduroGP-luokan kärkeen. Heinolassa Josep Garcia katkaisi sunnuntaina Brad Freemanin viiden kilpailun mittaisen voittoputken ja se varmasti antaa Garcialle lisää intoa. Vielä enemmän intoa tulee siitä, että Garcia vei voiton reitillä, jonka ei pitänyt sopia hänelle. Ruotsin maastokokeet ovat enemmän Garcialle sopivaa maastoa, joten onkin mielenkiintoista nähdä, pystyykö espanjalainen jatkamaan voittoputkeaan.

Mielenkiintoista on myös nähdä, millainen on Steve Holcomben vauhti. Holcombe oli sunnuntaina Heinolassa kiinni voitossa, mutta putosi viimeisellä testillä kolmanneksi. Holcombe näki, että vauhti riittää voittoon ja se antaa varmasti hänelle lisää puhtia. Sen sijaan Heinolassa oman mukavuusalueensa ulkopuolella ollut Andrea Verona odottaa varmasti jo innolla Ruotsia ja nopeita maastokokeita. Verona haluaa taatusti unohtaa Heinolan ja palata Ruotsissa alkukauden vauhtiinsa.

Suomalaiset

Heinolan kotikilpailu meni monen meidän kuljettajamme osalta penkin alle ja Veronan tapaan moni haluaa unohtaa sen. Skövdessä ovat luvassa erilaiset maastot ja moni lähtee parantamaan siellä suoritustaan. E1-luokassa Roni Kytönen ja Hermanni Haljala ovat tasapistein MM-sarjassa, sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Kummankaan osalta Heinola ei mennyt toivotulla tavalla, mutta suunta siitä on ylöspäin. Hyvällä onnistumisella Kytönen voi nykyisellään nousta juuri ja juuri viiden parhaan joukkoon ja Haljala puolestaan sijoille 6-7.

Junioreiden EJ-luokassa Samuli Puhakainen ja Peetu Juupaluoma lähtevät kartuttamaan MM-pistetiliään. Puhakainen on MM-sarjassa tällä hetkellä yhdeksäntenä ja Juupaluoma sijalla 13. Puhakainen kertoi jo ennen kilpailua, ettei kisan reitti ole aivan hänelle parhaiten sopiva, eivätkä odotukset ole sen myötä kovat. Puhakaisen taso on kuitenkin tällä hetkellä sen verran korkealla, että sijoitusten 5-7 pitäisi olla realistisia myös Ruotsin reiteillä. Juupaluoman osalta hänelle olisi tärkeä löytää tasainen, hyvä vauhti. Alkukauden kilpailuissa Juupaluoma on ajanut todella hyviä yksittäisiä maastokokeita ja muutamana kisapäivänä loppupäivä on sujunut todella hyvin, mutta aamupäivä on mennyt penkin alle.

EY-luokassa Niko Puotsaari onnistui nostamaan Heinolassa omaa tasoaan alkukauden kilpailuista. Vaikka Ruotsissa maastokokeet ovat erilaisia, niin Puotsaaren pitää näyttää nyt pystyvänsä pitämään viime viikonlopun taso yllä ja vielä vähitellen petraamaan siitä.

Naisissa mukana nähdään Heinolan tapaan Janette Mielonen ja Viivi-Maria Mäkinen. Molemmat hakevat lähinnä kokemusta kilpailuista, mutta maaliin pääsyn lisäksi tavoitteissa varmasti siintää myös sijoituksien parantaminen Heinolaan verrattuna.  

Edellä mainittujen kuljettajien lisäksi suomalaisista kisassa mukana nähdään Open-luokassa ajava Aleksi Alanne, joka lähtee kilpailuun nauttimaan ajamisesta.

Alla kilpailun lähtöluettelo (klikkaa kuvia suuremmiksi).