2024 lisenssit myyntiin

Teksti
Moottoriliitto on julkaissut vuoden 2024 lisenssien hinnat ja avannut lisenssimyynnin Mottiin. Moottoriliitto ei nosta omaa osuuttaan lisenssihinnoittelussa. Vakuutusosuuksissa on vakuutusyhtiö Pohjolan hinnoittelun mukaiset korotukset.

Selkeimmät muutokset ovat kaikki lajit -lisenssin ja rajoitetun lisenssin vakuutushinnan nousu. Vakuutusosuuden hinnoittelusta vastaa vakuutusyhtiö Pohjola. Hintojen nousu perustuu maksettuihin korvauksiin ja yleiseen hoitokulujen hintatason nousuun. Suomen Moottoriliiton lisenssiosuus pysyy samana kuin edellisenä vuonna, pois lukien kaikki lajit lisenssin 2 euron tasaus, joka tasapuolistaa lisenssiosuuden yli 16-vuotiaille tarkoitetuissa vuosilisensseissä.

Vuonna 2023 tasa-arvovaltuutetulle on yksityisen henkilön toimesta tehty kantelu naisten lisenssin vakuutusosuuden hinnoittelusta. Vakuutusyhtiö Pohjola on tasa-arvovaltuutetun kannanottoon pohjaten edellyttänyt, että kaudella 2024 naisten lisenssin vakuutus on voimassa vain naisille tarkoitetuissa luokissa kilpailtaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että naisten lisenssillä voi ajaa vain naisille tarkoitetuissa luokissa. Muissa avoimissa luokissa, tulee kaikilla kilpailijoilla olla sama lisenssi ja vakuutustuote.

Naisten sarjoja ajetaan Endurossa, Motocrossissa, Cross Countryssa, Trialissa ja moottorikelkkalajeissa. Mikäli kilpailija osallistuu vuonna 2024 avoimeen luokkaan, tulee kaikkien kilpailijoiden sukupuolesta riippumatta, kilpailla samalla kilpailijalisenssillä. Näin ollen avoimissa luokissa on aina oltava joko kaikki-lajit lisenssi tai rajoitettu lisenssi lajin määrittelyn mukaisesti.

Moottoriliitolle on vuoden 2023 lopulla toimitettu adressi koskien kertalisenssien hinnoittelua. Käsittely on vielä kesken mahdollisten uudistusten osalta ja tiedotamme asiasta lähitulevaisuudessa.

Kauden 2024 vuosilisenssin voimassaolo alkaa 1.1.2024.

Kilpailijalisenssien hinnat

Kaikki lajit -lisenssi 536 €
Rajoitettu-lisenssi 302 €
Naiset, kaikki lajit 302 €
Nuorisolajit-lisenssi 202 €
Harrastelisenssi 113 €

Trial-avustajalisenssi 80 €

Kauden 2024 vuosilisenssin voimassaolo alkaa 1.1.2024.

Tuoteselosteet ja tarkemmat infot löytyvät täältä.

Osta kilpailijalisenssi Motti palvelussa

 

Kommentit

Lähettänyt ville meisola : Ke, 12/13/2023 - 20:13

Kuka kertoisi mitä lisenssin vakuutus korvaa, jos vahinko sattuu liikennevakuutetulla pyörällä, ja miksi pitää olla tupla vakuutus...? T.Simo

Kieli
suomi

Samalla kun vakuutuksen hinta nousee niin omavastuu nousee 100 eurosta 200 euroon. Todella hienoo🫣

Kieli
suomi

Lähettänyt ville meisola : Pe, 12/15/2023 - 20:30

Eikö tästä mitään debattia synny, ilmeisesti asia on kaikkien mielestä ok.

Kieli
suomi

Lähettänyt JANNE WIKSTRÖM : Ma, 12/18/2023 - 11:51

Itsekin ihmettelen lisenssin vakuutuksen tarpeellisuutta..

Kieli
suomi

Lähettänyt ville meisola : Ma, 12/18/2023 - 13:00

Onko tämmöinen pakkomyynti edes laillista?

Kieli
suomi

Lähettänyt Mika Keinänen : Ma, 12/18/2023 - 21:17

Täysin tarpeeton vakuutus kilpailujen osalta. 

Pyörän liikennevakuutus korvaa mikäli ajotreeneissä tai kisoissa sattuu vahinkoja.

Itsekin oon kiltisti vaan maksanut lisenssin, kun muuta vaihtoehtoa ei ole olemassa jos meinaa CC-kisoja ja kerho crosseja ajaa.

Tähän ei varmaan tule mitään muutosta muuten kuin, että porukka jättää ostamatta lisenssin ja boikotoi tuota sporttiturvan pakkomyyntiä lisenssin varjolla.

Itse ainakin toivoisin muutosta.

Kieli
suomi

Lähettänyt Mika Keinänen : Ma, 12/18/2023 - 21:23

Minusta ken haluaa oheisharjoitteluun vakuutuksen ostakoot omalla rahalla eikä muiden ketkä ei halua olla talkoissa mukana.

Kieli
suomi