1092 päivän odotus

Roczen juhli voittoa St. Louisissa.
Kuva
Honda
Ken Roczenin edellisestä supercrossvoitosta oli kulunut lähes kolme vuotta, kun saksalainen ajoi viimein voittoon lauantaina St. Louisissa.

Ken Roczenin kausi käynnistyi reilu viikko sitten Anaheimissa kaksijakoisissa tunnelmissa. Roczen oli nopea finaalin alussa, mutta hänen vauhtinsa hiipui pahemman kerran finaalin edetessä. Moni epäilikin, että viime vuoden terveysongelmat eivät olleet vieläkään takana, mutta syy oli muualla.

- Jousitukseni oli säädetty todella jäykäksi Anaheimia varten. Halusin pelata varmanpäälle, ettei jousitus tee mitään äkkiarvaamatonta, Roczen kertoi viitaten vuoden 2017 vakavaan loukkaantumiseensa.

Kauden toisessa osakilpailussa St. Louisissa tilanne oli kuitenkin toisin ja Honda-kuljettaja johti finaalia toisesta kierroksesta lähtien maaliin asti. Edellisen kerran Roczen ajoi ruutulipulle yli tuhat päivää sitten San Diegossa.

- Tein paljon muutoksia pyörän jousitukseen päivän aikana. Alkuerään sain säädöt aika kohdalleen ja sitten menin niillä samoilla säädöillä finaaliin. Minulla on tällä hetkellä vuoden 2019 takaiskunvaimentimen säädöt, vaikkakin linkuissa on hieman eroa. Edessä minulla on itse asiassa tiimikaverini Braytonin keula, Roczen kertoi.

Finaalin alussa Roczen oli ensimmäisen kierroksen kakkosena, Zach Osbornen perässä. Toisen kierroksen alussa tilanne kuitenkin muuttui, kun Roczen ohitti jopa hieman aggressiivisesti Osbornen.

- Olen kyllästynyt ajamaan sijoista kahdeksan ja muuta vastaavaa. Tiesin, että minun täytyy ohittaa Osborne mahdollisimman nopeasti vaikka jopa aggressiivisesti, jotta pääsen hieman karkuun ja sen teinkin.

Kilpailun jälkeen Roczen myönsi itsekin, että voitottomuus on ollut hänellä henkisestikin hankalaa.

- Iso kivi putosi harteiltani. Olen niin kyllästynyt siihen, että muut ovat nopeampia. Tiimini ja minä olemme tehneet todella paljon töitä ja nyt se palkittiin. Pyörä tuntui hyvältä ja silloin olen vahvoilla. Sitten taas sellaisina iltoina, jolloin en saa pyörään hyvää tuntumaa, en pääse vauhtiin, Roczen päätti.