Siuntio valitsi Kymäläisen PM-voitot parhaaksi urheilusuoritukseksi

Teksti
Kunnanvaltuuston pj. Arja Alho ojentaa kunniakirjan Sami Kymäläiselle.
Kuva
T. K. Kivinen
Siuntion kunnanvaltuusto palkitsi Sami Kymäläisen viime vuoden hienoista trial-tuloksista kunnan parhaaksi urheilusuoritukseksi.

Siuntiolainen MP-taitoa edustava Sami Kymäläinen voitti kesällä Jyväskylässä sekä henkilökohtaisen että joukkueiden PM-tittelin. Valintaan taisi myös vaikuttaa hyvät suorituksen sekä Tsekin että Saksan EM-osakilpailuissa.

Kymäläinen, 42v, on ollut mukana trial-moottoripyöräilyssä vuosia. Välillä aktiivisena ja välillä keskittyneenä fillari-trialiin. Muutaman viime vuoden aikana Kymäläisen tilille on tullut myös trialin Suomen A-luokan mestaruus.

Lumilautailua ja maastopyöräilyä ”vapaa-aikanaan” harrastava Kymäläinen on nuorena ollut myös Veikkauksen pitkävetokohteena lumilautakourun SM-kisassa.

Trial on yksilölaji, mutta menestyvä ajaja tarvitsee tuekseen myös osaavaan ns. apuajajan (minder). Kymäläisen kisoissa useimmiten toimii nuorempi veli Jarno.

Vuodesta 2017 Kymäläisellä on selvä visio: EM-tasolla täytyy parantaa viime vuoden parasta neljättä sijaa Tsekissä. EM-sarja jatkuu keväällä ensin Hollannissa ja sitten Belgiassa huhtikuussa.