Päitsi23: Hänninen aloitti kirin

Teksti
Antti Hänninen aloitti Eemil Pohjolan jahtaamisen.
Kuva
Jani Hovi
Antti Hänninen kiri 25 sekuntia Eemil Pohjolan johtoa kiinni. Jatkuuko kiri kun ilta hämärtyy?

Huoltotauon jälkeen seuraava maastokoe oli yhdeksän kilometrin pituinen. Se ei aiheuttanut kärjelle dramatiikkaa. Eemil Pohjola oli 24 sekuntia toiseksi ajanutta Peetu Juupaluomaa nopeampi. Juupaluoma paransi samalla sijoitustaan yleiskisassa nousten neljänneksi. Antti Hänninen oli kolmanneksi nopein, mutta ero kärkeen kasvoi lähes minuutilla. Hugo Svärd oli maastokokeen neljäs ja Aleksi Jukola viides.

Juokslahden seitsemänkilometrinen maastokoe oli järjestysnumeroltaan kisan kahdeksas. Eemil Pohjola kasvatti edelleen johtoaan ajamalla pohjat 19 sekuntia Antti Hännistä nopeampana. Peetu Juupaluoma hävisi Hänniselle kolme sekunnin kymmenystä ja oli kolmas. Aleksi Jukola oli nyt neljäs ja Hugo Svärd viides.

Päivän yhdeksäs maastokoe oli viimeinen järven länsipuolella ajetuista. Eemil Pohjolan vauhtia ei vain voi kuin ihmetellä. Tällä kertaa pohjat kirjattiin 49 sekunnin erolla ennen Antti Hännistä. Kolmanneksi parhaasta vauhdista vastasi nyt vuorostaan Aleksi Jukola. Peetu Juupaluoma oli neljäs ja Aleksi Jukola viides

Pitkän siirtymäosuuden jälkeen katkesi Eemil Pohjolan pohja-aikojen putki kun nopeimman ajan täräytti Peetu Juupaluoma. Antti Hänninen hävisi Juupaluomalle sekunnin ja Pohjola puolestaan viisi sekuntia. Aleksi Jukola oli maastokokeella neljänneksi nopein ja viidenneksi parhaasta ajasta vastasi Hugo Svärd.

Seuraava maastokoe kirjattiin puolestaan Antti Hänniselle, joka oli tasan sekunnin nopeampi kuin toiseksi ajanut Aleksi Jukola. Peetu Juupaluoma oli nyt kolmas ja peräti 20 sekuntia kärkiajalle jäänyt Eemil Pohjola neljäs. Viidenneksi nopein aika kirjattiin Hugo Svärdille.

Kun 11 maastokoetta on ajettu, johtaa Pohjola kisaa vajaan neljän minuutin turvin ennen Hännistä. Jukola on kolmantena, Juupaluoma neljäntenä ja Svärd viidentenä.

Yleiskilpailun epävirallinen TOP10 MK11 jälkeen:
1. Pohjola Eemil Honda Red Moto JSMK 2:41:14,88
2. Hänninen Antti Husqvarna SsMK +3:47,65
3. Jukola Aleksi KTM VMK +5:07,11
4. Juupaluoma Peetu Husqvarna MSMK +6:52,75
5. Svärd Hugo Fantic SiMK +8:29,94
6. Juhola Albert KTM MäntsMK +11:46,05
7. Arvaja Jussi Kawasaki JSMK +13:02,92
8. Latostenmaa Teemu Honda NRT +14:47,71
9. Meisola Ville Kawasaki KarkMK +15:14,26
10. Salonen Jani Kawasaki SyMK +15:59,23