Yamaha Yz250F vm. 2015 Öljyongelma

Morjesta

Tuli tossa talvella ostettua tollanen käytetty pärrä. Isä opetti jo pienestä pienestä pitäen ajamaan mutta silloin tuli vain remppailtua niitä 2-tahti pelejä. Nyt kun 4 tahti pyörä niin hiukan opeteltavaa noihin huolto hommiin kun en mikään 

Ongelma siis on että pyörä oli sylkeny öljyt pihalle huohotinletkun kautta (siis koko kone oli melkein kuiva, että siellä ei ollu kun pari tai 3 desiä jäljellä kun lisäsin). Tiesin jo ennestään että koneeseen oli edellinen omistaja kaatanut öljyä aivan liikaa kun tarkistin öljytason.  Annoin asian kuitenkin olla, kun oli suunnitelmissa vaihtaa öljyt siihen jokatapauksessa ennen radalle lähtöä.Nyt en kuuitenkaan uskalla lähteä mihinkään ajamaan ennenkuin pyörä varmasti kunnossa.

 

Mikähän siis voisi olla vikana? Luin jostain, että se on voinut sylkeä ne pihalle ihan vain sen takia että siellä sitä öljyä oli liikaa, tai sitten olis jostain olis stefaa tai tiivistettä paskana että pääsee öljyt väärälle puolelle ja siks sylkee pihalle  

Onko kellään kokemusta tai tietoa asiasta että missä vika tai jos se oli vaan se liika öljy, niin kiuinkahan voisin asiasta varmistua?. 

 

Ja jos kyseisestä mallista vuosilta 2014-2018 jollain yleistä tarkempaa tietoa että mitä kannattaa ottaa huomioon pyörää huollettaessa et onko jotain tyyppivikaa näissä? 

 

Ja ylipäätäänkin ehotuksia kertokaa,  et mitä osaa mun EHDOTTOMASTI nyt kannattaisi vaihtaa koneeseen kun huoltohistoriasta en ole enää ollenkaan varma. Tuntuu että pyörä on ollut jollain töyd tolvanalla käytössä joka ei ole välittänyt mistään mitään. :/ Sitä ennen ollut kilpakäytössä eli olen kolmas omistaja. Myyjä kyllä puhelimessa sanoi et 100h kohalla tehty koneremppa mut ei sit osannu kertoa että montako tuntia sitten se tapahtui ja että mitä osaa sinne vaihdettiin. Tuntimittaritkin siellä oli etusivukatteen alla paikoillaan, mutta siitä lähtevä johto oli vain laitettu solmuun tulpanjohtoon kiinni. Ja mittari tottakai nollattu jo aikaa sitten :/ muuutenkin tosi huolimattomasti käsitelty vähän jokapuolelta.

 

Kirjoitelkaa ihmeessä omiakin kokemuksia jos niitä on näistä uudemmista nelari jammuista. 

thänks

 

Foorumit