Sytytysennakko

Kirjoittaja: Mikko EerolaVoiko sytytysennakon säätää lampulla mikäli mitään merkkejä lohkossa/magneetossa ei ole. Olen laittanut mututuntumalla KTM 250 MX ¤90, mutta olisi hyvä tietää miten saisin sen tehdas-asetuksiin.

Ennakon pituutta/suuruuttakaan ei myöskään ole tiedossani.

Kirjoittaja: TUOMAS MÄKINENTakarengasta pyörittämällä? Ainakin 97 kotarin SEM merkkisessä sytkässä oli vauhtipyörässä pieni reikä, ja virtapäässä vastaava kolo. Kun tökkäs tiukan poranterän reiän läpi koloon, niin sillon piti olla mäntä sen 1,5-2mm vaille yläkuolokohtaa.

Kirjoittaja: Mikko EerolaPyöritimme rengasta, että tulppa antaisi kipnää. Näin näimme sytkä-lampulla missäkohdin sytytti. Ensin pistimme yläkuolokohdan merkit mangeettoon ja kehään. Sitten katsoimme lampulla missä suunnassa kipinä iski. Siirsimme kehää kunnes ennakko oli hieman ennen yläkuolo merkintää. Sen jälkeen mittasimme oliko 1.5 - 2mm lähellä vai kaukana.
Tarkempi mittaus saadaankin asteluvulla, joka tässä

Kirjoittaja: Mikko EerolaKiitos avusta.

Sain tietää että 1,5 - 2 mm on ennakko ennen yläkuolokohtaa. Kierroslukua, jolla ei osattu sanoa, mutta säädimme sytytystä pyörittämällä takarengasta. Toivottavasti mitta on ilmoitettu tyhjäkäynnille, ettei heittäisi kovin paljoa...

Kirjoittaja: Jarmo NiskanenYleensä valmistaja ilmoittaa perusennakon tietyllä kierrosluvulla.
Jos ei merkkejä vakiona ole, niin mittakello tulpanreiästä sylinteriin ja yläkuolokohtaan merkit. Siitä voi sitten tehdä merkit valmistajan ilmoittamaan ennakkoon. Strobo kiinni ja kierroslukumittari koneeseen.
Kone valmistajan ilmoittamalle kierrosluvulle ja katso strobolla kuinka paljon ennakko heittää.

on erittäin vaikeaa palauttaa KTM 250 MX ¤90 tehdasasetuksiin. Opin, että 1,5-2 mm on etäisyys ennen yläkuolokohtaa. Emme pystyneet kertomaan kierroslukua, mutta säätimme sytytystä kiertämällä takarengasta. Flappy Bird