Suzuki RM500 kyselyjä

Tuli ostettua tälläinen varmaan melko harvinainen suzuki rm500 ehkä vm83, ilmajäähdytteinen, rumpujarrut näkyy olevan.

Ollut työkaverilla vajaan 30vuotta harrasteajossa ja nyt ei ajettu moniin vuosiin, mutta kaikinpuolin kunnossa olevana jäänyt tallin perukoille.

Mielenkiinnon herätti pakoputken vaimentimeen kaiverrettu teksti "J. Sintonen GP ja joko SM tai 84 teksti", myöskin kaasuttimeen on kaiverrettu teksti "ronald special" tai sinnepäin, onko kellään tietoa kenenkä entinen pyörä voisi mahdollisesti olla? Taustaa sen verran tiedossa että ollut entinen kisapyörä kuulema ja työkaveri ostanut aikoinaan joensuusta autoliikkeestä.

Kaasutin ei varmaan ole alkuperäinen kun on mikuni kogyo ja pyöreällä luistilla? Tyhjäkäynti ruuvi näkyy puuttuvan ja on laitettu perus pultti tilalle. Rungosta en löytänyt kun etuhaarukan kiinnityspisteen vierestä numerot 100043 ?

Pitää nyt pikku hiljaa rueta purkamaan ja katselemaan osien kuntoa, puristukset tuntuu ainakin olevan tallessa, alotella läppien katselulla ja kaasarin putsauksella ennenkun kokeilee käynnistellä :)

Foorumit

Tänään purin sit pyörän atomeiksi, läpät kun sain käteen niin löyty vikaakin, yksi läppä oli kokonaan kadonnut..

Modifoin uuden läpän cr500:nen läpistä,eroa ei ollu ku pituudessa muutama milli, läppä runkokin on jonkun "virittämä" kun kaiverrettu teksti "povr pv" :o

Sylinterin kanavatkin näkyi olevan avarrettu ja mäntäkin vaikutti hyväkuntoiselta ja tivakalta.

Kaasarin putsailin samalla ja mikunin koyogen 40d teksti löyty kyljestä mutta liekkö porattu kun 42mm sain mitattua, 50 pääsuutin paikallaan.

Koneestakin löyty teksti kaasarin vierestä RM465-100043 ja yläpuolelle joku kaivertanut tekstin "special", onkohan tämä joku modifikaatio ollut kun sylinteri on kuitenkin 498cc ?

Uudet öljyt koneeseen ja tulppa plus putsarit vaihtoon.

No mutta kuitenkin, uudet bensat tankkiin ja vähän tulpan reiästä gasoa, kolmas polkasu ja pyörä tulilla, ohhoh!

Annoin siinä lämmetä aikani ja eikun koeajolle, oli aika ylläri kun rupes lämpenemään, vetoja aivan tautisesti! kiertää kuin 250cc mutta vääntää kuin 500cc huh huh, pelottava laite :D :D