Punakilpi enduro valkokilpiseksi

Enduropyörän rekisteröinti vuonna 2017

Rekisteröin käytettynä ostetun Sherco 300 SEF-R:n mallia 2015. Tässä on lyhyt oppimäärä, miten homma menee.

Koska pyörä oli tuotu edellisen omistajan toimesta Virosta, en ollut varma mitä dokumentteja rekisteröintiin tarvitaan, joten ei muuta kuin konttorille. Katsastusmiestä kiinnostaa pyörän historia, eli kaikki luovarit/kauppakirjat kannattaa olla. Sitten häntä kiinnostaa käytöönottopäivä suomessa, jos tätä ei ole tiedossa pyörää käsitellään uutena. Siihen kelpasi se sama tullin paperi, jolla punakilpeä on pyörään haettu. Ja vielä CoC todistus josta he katsovat, että pyörän päästöt sekä muut arvot vastaavat suomen lainsäädäntöä. Minulla oli käyttöönotto päivä 15.12.2015. Katsastusmies sanoi, että hyvä kun oli otettu vuonna 2015 käyttöön koska vuoden 2016 arvoihin ei tuolla CoC:llä oltaisi päästy.

Pyörässä on hyvä olla lain vaatimat valot paikallaan, eli lyhyet/pitkät, vilkut, jarru, ja rekisteri valot. Sitten peili. Minulla oli vielä FIM hyväksytyt renkaatkin paikallaan. Nämä asiat tietenkin riippuvat katsastusmiehestä, vaatiiko hän kaikkia. Minä en kysynyt vaan laitoin kaikki jo valmiiksi.

Katsastusmies tarkisti tilanteen ja sanoi että hyvältä näyttää. Tarkistettiin että valmistenumero runkoputkesta vastaa dokumenttien numeroita. Mentiin sisälle toimistoon ja tehtiin paperihommat kuntoon, sain rekisteröintitodistuksen ja maksoin 96€ katsastuksesta.

Sitten kotiin ja nettiin verottajan sivuille tekemään ajoneuvon käyttöönottoilmoitus ja ajoneuvoveroilmoitus. Samalla vakuutusyhtiöstä liikennevakuutus pyörään, joka sitten näkyy noin parin tunnin viiveellä Trafin tietokannassa.

Tulostin täytetyn käyttöönottoilmoituksen mukaan joka ilmestyy sähköpostiin, kun painat lähetä, ja takaisin katsastuskonttorille. Ilmoituksella sain pyörän siirtokilpiin odottamaan ajoneuvoveropäätöstä, maksoi 19€. Pyörällä voi nyt ajaa, jos pitää siirtoluvan mukana

Ajoneuvoveropäätös tuli sähköpostiin n. 3 vkon. päästä. Mailissa on linkki mistä pääsee kirjautumaan Verottajan sivuille, josta päätös löytyy. Päätöksessä luki 725€. ja perusteet mistä summa koostuu. Olivat ottaneet Nettimotosta neljän vastaavan pyörän hinnat ja niistä laskeneet veron. Sivuilta löytyi myös linkki mistä veron sai heti maksettua. Maksun jälkeen tuli ilmoitus mailiin, että maksu on rekisteröitynyt Trafin sivuille ja pyörän voi rekisteröidä virallisesti. Sitten vaan takaisin katsastuskonttorille ja sieltä se oikea kilpi mukaan ja homma on kunnossa.

Foorumit