Oma keskustelualue Cross Countrylle

Nyt on avattu oma keskustelualue myös Cross Countrylle - olkaa hyvä - sana on vapaa!

Foorumit

No niin.Tässä itselläni ensimmäinen cc edessä ja olen tässä jutustellut aiheesta monen kanssa ja yleinen mielipide on että"kunhan nyt ajellaan",mutta uskoisin että kun kisa käynnistyy,niin kaikki vetää sen mitä pystyy.
Onko cc kisoissa yleensä tapana vaan"ajella" vai yrittää tosissaan? Itse ainakin yritän alusta lähtien vetää sen minkä rahkeet riittää ja kunto:)

Itse oon nyt pari vuotta ajellut CC kisoja.
Jos on rautainen kunto ja vedät pitkää reeniä säännöllisesti, niin silloin voi lähteä kohtuu kovastikin ajamaan alussa. Jos kisaa tavoitteellisesti, niin on myös tärkeää ettei alussa jumitu hieman hitaampien kuskien taakse.
Alussa ei kuitenkaan moni anna vapaaehtoisesti tilaa.
Harraste pohjalta jos lähtee täysillä vetämään heti alusta, niin todennäköisesti olet yksi niistä kisan ennen kisan puolta väliä takavalo edellä vastaan tulevista kuskeista. Ja sitten kunhan vaan ajellaan loppuun asti.
Helpommin oman vauhdin ja jaksamisen saa testattua lähimaaston helpoimmalla enskalenkillä, ajat siellä sen 2h putkeen ja katsot miten jaksaa. Viikon päästä uusiksi ja muutat hieman taktiikkaa, vaikka agressiivisesti alkuun ja sitä rataa eteenpäin.

Kisassa on sitten muita kuskeja tukku samaan aikaan pöristämässä ja atrenaliinit virtaa, jolloin oman vauhdin löytäminen ja pitäminen voi olla hankalaa.
Itse olen ollut kisan jälkeen ääritapauksissa ihan katkipoikkirättiväsy ja joskus sitä mieltä, että vois kävästä vähän pörräilemässä illalla lisää... näistä kummassakin tapauksessa vauhti on epäonnistunut, eikä suoritus ole ollut nopein mahdollinen. Reitillä ja kelillä on tietysti paljon vaikutusta jaksamiseen, kuten myös valmistautumisella.

Ensimmäinen kisa kannattanee ottaa hieman tarkkailun kannalta ja tutustua kisamuotoon rauhassa.

Joo,ei tässä todellakaan olla takki auki kisaan lähdössä,vaan itseni kanssa kilpailemaan ja sitä myöten tulosta tekemään jos vaan paukut riittää.
Kyllä mä oikeesti lähden tarkkailemaan menoa ja kisan luonnetta:)

Takki auki ja torvi auki. Tulos tai ulos. Ei mitää välii, kunha on hauskaa ja äijät kisan jälkeen ehjänä :=)