Mikä ihmeen mxa???

Kirjoittaja: Ville KoivistoMikäs se semmonen Honda pyörä on jossa lukee penkissä ja tangon pehmusteessa että mxa? Entä onko mahdollista että se on 80 cc kone 125 rungossa kun siinä on 21/18 renkaat. Olen nähnyt jossain että olisi tuollaisiakin pyöriä, vai onko? Ostin käytettynä viime kesänä. Vm ilmeisesti 92. Vai olisiko se vain jonkun edellisistä omistajista (lukuisia, ainakin 2) itse kasaama?

Kirjoittaja: Juha NousiainenJoo mulla on kanssa tollanen piikin runkoon tehty kasikymppinen. On muuten myynnissä vinkki, vinkki.

Kirjoittaja: Ville KoivistoHuomasin hassun jutun siinä penkissä, kun aloin vaihtamaan kiinnityspultteja. Sen mxa nahan alla oli cr:n nahka. Eli taitaa olla sittenkin cr.

Kirjoittaja: Ville KoivistoAsia harvinaisen selvä. Eli se on siis 80 rungossa. Onko vm. 92:ssa upside-down keula? Sitten ihmetyttää että kun siinä on 36 tai 35 litteä luistinen kaasari ja kaveri sanoi että vakiossa cr:ssä on 26 kaasari ja mulla on suuttimet kokoa 170 ja 55.

Kirjoittaja: TUOMAS MÄKINENOta vanha ratas ja yksi ehjä pinna mukaan malliksi, ja mene paikkakuntasi suurimpaan mopokauppaan. Pinnoja voi soitellakin, kun mitaa pituuden ja paksuuden.

Kirjoittaja: Jukka NieminenIsorenkaisia kasikymppisiä hondia on maassa liikkeellä sekä 80 kuutioisen omalla rungolla jota on hieman venytelty isoja pyöriä varten sekä sitten 125 kuutioisen runkoon rakennettuna. jos pyöräsi on rakennettu 125 kuutioisen runkoon, siinä on jäähdytinkennot ja ilmanohjaimet tankin molemmilla puolilla. Jos se on 80 kuutioisen omassa rungossa jäähdytinkenno ja ilmanohjain on vain tankin vasemmalla puolella.

Kirjoittaja: TOMI LÄTTIOn hyvinki mahollista että 80cc kone piikin rungossa, niitä on Suomessa paljon. Ulkomailla tehtiin useimmiten toistepäin, kasikymppisen runkoon piikin kone.

Kirjoittaja: Ville KoivistoKiitoksia vastauksista. Pitäs saada pinna takavanteeseen mutta mistään ei ole löytynyt ja lisäksi pitäs vaihtaa rattaat (takana 62). Millä nimellä siihen löytyisi osia? Onko siihen 125:n renkaat, haarukat ja mitä vielä? Vai onko se muuten kuin 125, mutta kone vain 80 cc?

Kirjoittaja: Jyrki EckertMXA oli 90-luvun alun aftermarket tarra ja penkinpäällis paja. Ei suoranaisesti mitään tekemistä Hondan mallimerkintöjen kanssa. Jos en väärin muista niin MXA kuului trial legenda Westerisen pyörittämään Apico"konserniin".

Tämä vanha ketju tuli sattumalta vastaan ja huomasin, että kuvaus Hondasta vaikuttaa melko tutulta. Rakensimme -90 luvun alussa kuvauksen mukaisen pyörän, jolla ajoin kilpaa C/B:ssä pari kautta. Näitä isorunkoisia Hondia oli silloin kilpakäytössä kaksi kappaletta, molemmat Etelä-Pohjanmaalla ja rungot vuosimallia -92. Meidän rakentamassamme oli juuri tuo iso Keihin ja toisessa vakio 80 tekniikka kaasuttimineen. Meidän pyörässä oli mukana kaksi viritettyä moottoria ja sylinterien kanavat olivat hiottu melko ohueksi aikanaan.

Myimme pyörän Raahen seudulle -90 luvun puolivälissä, jonka jälkeen siitä ei ole mitään havaintoa. Olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin näistä isorunkoisten historiasta ja mahdollisesti tietää missä ne ovat nykyään. Tietoa voi laittaa osoitteeseen pirkka.tukeva@gmail.com