"Linjauspultit” jumittaa

Kirjoittaja: TOM NORDMANHei,

Mikä ihme voi jumittaa kohtuu uuden swingin taka-akselin linjauspultit? Eli ketjujen vaihdon jälkeen kun jouduin kiristämään pultteja sisemmäksi ’”jämähtivät´” nämä aika pahasti. Otin pultit jopa ulos ja rasvasin kevyesti ennen uudelleen kiristystä.

Onko KTM:n swingissä olevat pultit läpi auki swingiin? Olisiko swingissä ollut lika mahdollisesti ollut kierteissä pahasti jumissa ja kiristäessäni näitä sisemmälle joutuneet likaan? Hassua on vielä että puhdistin, tosin aika kevyesti, nuo reiät ja heti kun rupesi jumittamaan rupesin avaamaan ja eipä tullutkaan enää kevyesti ulos.

Nyt en uskalla avata noita väkisin. Millä keinoilla tästä eteenpäin?

Kiittäen jo etukäteen.

- Tom

Kirjoittaja: SIRKKU KANNISTOSe kotelosuoja-aine on siinä mielessä kuparitahnaa parempaa, että se pysyy venyvänä ja sitkeänä siinä ympärillä. Ei tarvitse lisäillä tai muutakaan. Itse pidin viimeksi swingiä kuumailmatöhöllä lämpimänä ja ruuttailin kotelosuojaa semmoisen 5s. kerralla. Sitten kun se tarvii pestä pois, niin esim. tinneriä swingiin ja paineilmaa perään.

Kirjoittaja: TOM NORDMANNiin - homma meni siihen että piti hankkia 20cm pitkä koboltti-poranterä, porata ja tehdä uudet kierteet. Pelit on kasassa! Jatkossa tuota kuparitahna-tuubia käytän aivan varmasti joka kerta kun rengas vaihdetaan.

Näytti siltä että swinging sisällä oli Gotlannin mömmöä joka tunnetusti on kuin sementtiä....

Kirjoittaja: REIMA ALANKOKuparitahna ainoa oikea ei tarketele eikä katoa kuravelleistä hyvä laittaa myös esim etupään kiinnitys pultteihin niin ei teräs ja alumiini yhdy liian lopullisesti ;)

Kirjoittaja: SIRKKU KANNISTOOma kikkani tuohon oli ruutata sinne perälle varmaan puol desiä kotelosuojaa. Ei jumitu!

Kirjoittaja: JARI ROUVARIMonta kymmentä vuotta ottaa, ennenkuin valmistajat oppii tekemään toimivia ratkaisuja? Outoa hommaa...

Kirjoittaja: TOM NORDMANMonta kymmentä vuotta tämä laji ottaa että kaikki kikat tulee opittua

Kirjoittaja: Marko MoisanenToistaiseksi ovat pysyneet auki, kun olen niistä swingin vesirei

Kirjoittaja: Petri UutelaMulla ollu kahden Ktm:n kanssa sama ongelma, ilmeisestin siihen pultin kierteelle pääsee jotenkin likaa swingin sisäpuolelle. Mää ainakin ratkasin ongelman viimeksi pulttipistoolilla, vähän WD40 kierteelle ja nitkuttelin pulttikoneella edestakasin niin kauan kun sain pultit kokonaan irti.
Takasin laittaessa paksukerros vesivaseliiniä pultteihin ja aina kun takarengas on irti niin pyöritän pultit irti ja takasani kiinni
ihan siltä varalta ettei jämähdä enään uudelleen.
Oli nimittäin todella kovassa ekalla kertaa,
meinas jo usko loppua ettei aukea ollenkaan.