Kuopion enduroporukka?

Kirjoittaja: JUKKA VENÄLÄINENKovin on heikonlaisesti siunattu pohjois-savon sydämen enduromiehiä/naisia luvallisilla ajopaikoilla, näinkö sitten on että harrastajatkin ovat täälläpäin vähissä? Hiukkasen vaan tuntuu jännittävältä näin untuvikkona lähteä yksin treenailemaan ajotaitoja tuonne lepikkoon, joten ajattelin sitten täältäpäin kysellä josko löytyisi muita lajin ystäviä linjoilta. Jos vaan löytyy yhtään kuopiolaisia (tai ei) enduroharrastajia jotka voisivat hiukan neuvoa aloittamisen kanssa, niin olisin todella kiitollinen! KMK:hon en ole vielä kerennyt liittyä, varmaan sieltäpäin voisi myös löytyä jonkinlaista apua ongelmaan? Kiitoksia jo näin etukäteen! :--)

Kirjoittaja: NORDMANEn tiedä Kuopiosta yhtään mitään mutta heidän MK:n sivut löytyivät helposti Googlesta:

http://webd.savonia-amk.fi/home/saselka/kmk/

Kirjoittaja: Ari ArokoskiMoi,

Kuopiossa löytyy enskamiehille harjoituspaikka Sotkanniemestä, siltamäestä. Siellä löytyy enskalenkki sekä pätkä crossirataa.

Sitten tuohon toiseen vastaukseen, Kuopion Moottrikerhon sivut ei enää ole tuossa osoitteessa, vaan osoite on nykyään http://www.kuopionmoottorikerho.net/

jos olet ajokavereita vailla sinne siltamäkeen, niin laita sähköpostia.

Ari

Kirjoittaja: Ari Arokoskiniin, ja unohtui vielä semmoinen asia, että olen saanut sen käsityksen että KMK on puuhaamassa myös enskalenkkiä Heinjoen radan lähistölle.

Enskaharrastajia löytyy ihan mukavasti kuopion alueelta, mutta crossin harrastajia on selvästi enemmän. Itselläkin on tuo crossi nyt etusijalla kun saa poikaa kuskata harva se päivä harjoittelemaan...

Kuitenkin, tervetuloa enskaharrastuksen pariin!

Kirjoittaja: JUKKA VENÄLÄINENTuolla sotkanniemessä olen pääosin käynytkin ajamassa, aina vaan tullut ihmeteltyä kun ei ole koskaan ketään muita kuskeja näkynyt... Onko tuosta heinjoen tulevasta (?) enskaradasta minkäänlaista tietoa, milloin olisi valmis, radan pituus jne.? Onko KMK koskaan järjestänyt endurokilpailuja tai leirejä täälläpäin? Entäs onko täällä ollut joskus muitakin enduroratoja? Heh, kyselyikäinen tunnun olevan, pahoittelut siitä!

Kirjoittaja: Ari Arokoski
Se heinjoen endurorata oli varikolla kuultua, eli voi melkein mennä "hevosmiesten tietotoimiston" tasolle sen luotettavuus.

Itse näkisin että enskarata siellä olisi erittäin hyvä vaihtoehto, sillä silloin molempiin lajeihin olisi harjoittelupaikka. Voisi välillä poiketa crossiradalla käymään ja päin vastoin. Tosin iskarien säätäminen tarvitaan välissä, mutta itselläni aloittelijana ei vauhti ole niin huima, että muutamat "klikit" löysemmälle enskaa varten ei olisi riittävä.

Mutta kuten sanoin, laita meiliä, niin voidaan jatkaa sättäilyä sitä kautta.

Jos tätä lukee muitakin kuopion alueen enskamiehiä, niin voisimme porukalla miettiä mitä voisimme tehdä tuon enskaradan saamiseksi Heinjoelle. Itsestään se ei sinne tule, joten puuhamiehiä jos löytyy niin tuota asiaa voisi yrittää viedä eteenpäin KMK:n toiminnan kautta.

Kirjoittaja: JUKKA VENÄLÄINENOlisi kyllä hienoa jos saisi seudun harrastajat yhteen, ottaisi KMK:hon yhteyttä ja talkootyönä väsäisi hyvän radan heinjoelle. Potentiaalia siinä paikassa kyllä olisi hienolle radalle, ja varmasti pituuttakin saisi riittävästi!

Kirjoittaja: ARI RAHKONENKyllä Kuopiosta ja ympäristöstä enskakuskeja löytyy. On A-, B-, C- ja D-luokan ajajia. On myös niitä, jotka eivät kilpailunumeroita pyöräänsä laita, ja niitäkin, jotka laittavat, vaikka ei pitäisi. Vauhdin mittareita löytyy siis melko korkealle tasolle. Yhteistoiminta on viime aikoina ollut valitettavan heikkoa, sillä innokas vetäjä on porukalta puuttunut...
Harjoituspaikkana on viime aikoina ollut tuo Sotkanniemi, Riistavedeltä ja Nilsiän suunnalta löytyy myös ajomaastoja, jotka, kuten Sotkanniemikin, ovat yksityisen mailla, ja vaativat siten keskusteluja maanomistajien kanssa, mikäli niitä kuormitetaan laajemmin. Kuopion kaatopaikan takana oleva Korvaharjun alue oli aiemmin kaupungin harrastuksellemme osoittama suorituspaikka, joka menetettiin kaatopaikan suoja-alueeksi, mutta jonka uudelleen käyttöönottoa on väläytelty. Maastoiltaan monipuolinen ja melko paljon korvien väliin käyvä. Mikäli toteutuu on edessä laajahkot reitintekotalkoot, kuten Heinjoellakin, jossa enskareitti oli ennen muiden ratojen valmistumista. Jäljelle jääneelle alueelle mielekkään ja ajettavan reitin tekemisessä onkin kerholla haastetta.
Kisoja olemme järjestäneet kaksi kappaletta viime vuosisadan loppupuolella, ja niistä jälkimmäinen valittiin vuoden endurokisaksi.
Tilanne Kuopion suunnalla näyttää nyt siltä, että on aika koota rivit uudelleen ja katsoa miten, ja millä joukolla, saamme toiminnan elvytettyä.
Eero ja Tero, ottakaa kantaa! (Puhelinnumerot ja muut yksityiset yhteystiedot jätetty tässä vaiheessa tarkoituksella pois)
T:A

Kirjoittaja: ARI RAHKONENYritetään koota rivimme heinäkuun aikana. Ehdotan ajankohdaksi ensi viikonloppua (lauantai 19.7. tai su 20.7.). Kokoontumispaikka ratkaistaan kunhan nähdään paljonko porukkaa tulee (pysäköintitilan puute), mutta päämäärämme on harjoitusalue Sotkanniemessä (Siltamäki).
Ilmoittautukaa tekstiviestillä allekirjoittaneelle. Viestissä olisi kiva näkyä nimi ja tieto siitä, kumpi päivä ehdotetuista käy. Koska on kesäloma-aika ja kaikilla monenlaisia menoja, tämä voi olla vaikea synnytys näin lyhyellä varoitusajalla. Kerään kuitenkin porukan kasaan ja järjestän korvaavan ajan, mikäli tuo ei käy.
Kokoan myös nimi- ja puhelinnumerolistan, jonka annan kokoontuessamme kaikkien asianosaisten käyttöön, niin sitten jatkossa ajokavereita on helpompi kysellä. Laita tekstiviestiisi maininta: nimilista OK/EI, mikäli suostut/et suostu yhteystietojesi levittämiseen tähän tarkoitukseen.
Ari Rahkonen 040 8690 593.

Kirjoittaja: EERO HUUSKONENUuden ajopaikan raivaus talkoot 15.7 Tiistaina Kurkimäessä klo 17:00 alkaen. Kokoontuminen Kurkimäen kaupan pihaan. Terveisin Eero Huuskonen 0400-444365

Kirjoittaja: ARI RAHKONENJukka V. voisitko laittaa minulle tekstarina/käyntikorttina puhelinnumerosi (puhelimeni sanoi työsopimuksen irti ja tiedot meni).
T: Ari

Kirjoittaja: JUKKA VENÄLÄINENLaitoinpa tulemaan. Pitäisikö sitä kokoontumista miettiä kunhan säät hiukan paranevat, esim. ensi viikonloppu?

Kirjoittaja: JUKKA VENÄLÄINENOhhoh, tänään kävin pitkästä aikaa ajamassa, ja pakko on kyllä mainita että nyt alkaa kurkimäken rata olemaan todella mieluisa ajaa, vihdon nopeampaakin maastoa! Hienon jatkolenkin olitte väsännyt, kiitoksia siitä!

Kirjoittaja: EEMELI MURAJATiedoksi Ari Rahkoselle+muulle Kuopion enduroporukalle että Riistavedellä ei ole yleistä ajopaikkaa jossa harjoitella. Radat on yksityisten mailla ja ajoharjoitteluun tarvitaan lupa.

Kirjoittaja: ARI RAHKONENKiitos Eemeli tarkennuksestasi. Näinpä juuri kirjoitinkin, vaikka muotoilu saattoi olla epäselvä. "Kuopion porukka" ei liene enemmälti käynyt yksityisten mailla (muiden kuin Rossin) harjoittelemassa, kuin yksittäistapauksissa, ja tällöinkin varmasti luvan kanssa. Riistaveden polut ovat yksityisessä (Eemelin "perikunta") käytössä, ja maasto kestänee tämän hyvin. En todellakaan kehoita ketään hakeutumaan ajamaan muualle kuin varmasti luvallisille alueille. Usein on niin, että hyväkin yksityinen harjoituspaikka ajetaan pilalle isolla porukalla, joten uusia reittejä etsittäessä on otettava huomioon mahdollisten ajajien määrä, maaston tyyppi ja lenkin pituus. Kurkimäessä meillä on uusi maastopätkä, joka on kaikkien käytettävissä, joten harjoituspaikkatilanne on täten hieman parempi. Olisi hienoa, mikäli sinäkin pääsisit sinne näyttämään muille ajamisen mallia, että edes johonkuhun hieman vauhti tarttuisi.
PS. Eemelikin olet tätä samaa "Kuopion enduroporukkaa", jos ei muuten, niin lisenssisi velvoittamana/ansiosta (yliviivaa tarpeeton). Tässä yksi syy, miksi harjoitusalueesi ylipäätään mainittiin listassa. Ei siksi, että sinne pitäisi päästä ajamaan. Onnea ja menestystä sinulle ja kaikille muillekin syksyn kisoihin!

Päivee!

Aattelin vain ruveta kyselemään tosta moottoritien varressa olevasta: Sotkanniemessä (Siltamäki) enduro/crossi radasta, et kuka sen omistaa jne??
Ku olen kuullut, että siellä saa ajaa vain maanomistajan luvalla, et jos joku tietää radan omistajan ja vois lähettää e-mailiini: kkuitunen@gmail.com hänen yhteystiedot, niin voin kysyä itse omistajalta lupaa ajamiseen.. Niin eipähän sit tuu jälki käteen mitään sanomista ;)

Vaikka tosin mulla ei ole kuin tollanen minimx, jolla kävisin kurvailemassa siellä =)

Mut kiitoksia etukäteen vastauksesta !!!

tälleen aattelin kysästä et missä muualla on enduro ratoja kuopion aluella kuin sotkanniemi