Jarru ongelmia

Kirjoittaja: REIMA ALANKOHonda CRF 450 ja takajarru ei ota toimiakseen, pääsylinteriin vaihdettu korjaussarja (mäntä+tiiv) ja ilmattu varmaan litran verran nesteitä läpi.
poljin antaa hetken päästä periksi ja sen jälkeen jarru ei pidä.

Mikä neuvoksi, olen purkanut varmaan viisi kertaa koko systeemin kumit kunnossa ja ilmannut jarrua molemmin päin polkemalla ja ilmaruuvista päin nestettä painamalla mutta ei auta. sylinterissä ei muita kulumia näy kuin alkupäässä noin 5 mm matkalla kulumajälkeä.

Neuvoja ?

Kirjoittaja: SIRKKU KANNISTOHieno knoppi!
Laittakaa ihmeessä tällaisia vaikka Team Virkin sivuille kootusti näkyviin.

Kirjoittaja: Veijo ÄnäkäinenKyllä se sinne saadaan kunhan vain joku tuottaa tekstin esim. pdf-tiedostoksi.

-Veijo-

Kirjoittaja: Ossi HelminenMulla honda cr 125:ssä sellainen ongelma takajarrussa että välillä kun painaa ei toimi tarvii painaa toinen kerta "pumpata" että ottaa kiinni. Ei siis aina tapahdu mutta satunnaisesti mutta kuitenkin haittaavasti.

Kirjoittaja: JONI GRÖNHOLMOssi!
kokeile auttaako ilmaus,
vaikuttais siltä että olis päässy ilmaa jarrunesteen sekaan.

Kirjoittaja: Manu Hakola----
Mulla honda cr 125:ssä sellainen ongelma takajarrussa että välillä kun painaa ei toimi tarvii painaa toinen kerta "pumpata" että ottaa kiinni. Ei siis aina tapahdu mutta satunnaisesti mutta kuitenkin haittaavasti.
----

Jo mainittu jarrujen ilmaus täytyy ilman muuta tehdä. Se ei kuitenkaan todennäköisesti poista ongelman aiheuttajaa. Jarrusi joko vuotaa tai jarrulevyn ja jarrusatulan keskinäinen asento pääsee muuttumaan ajossa. Tällöin männät vetäytyvät irti levystä ja joudut pumppaamaan jarrua jotta palat ottavat taas levyyn kiinni. Tämä voisi aiheutua vaikkapa löysästi kiristetystä taka-akselista, huonokuntoisista pyörän laakereista tai löysästä jarrusatulan kiinnityksestä.

Itselläni oli kurapyörässä joskus sellainen vuoto-ongelma että etujarruletku oli asennettu huonoon asentoon jolloin liitos vuoti. Katupyörässä kävi kerran niin että etujarru katosi ajossa raivokkaan tank slapperin seurauksena: jarrumännät vetäytyivät. Ei ollut kiva yllätys seuraavassa mutkassa. Vauhtiakin oli aivan tarpeeksi.

Kirjoittaja: REIMA ALANKOKiitos kaikille vastauksista, jarru viimein kunnossa :)
Vika oli jarruletkussa, vuoti ilmeisesti sinne kerrosten väliin koska ulos päin mitään ei näkynyt

Kirjoittaja: juha koskiTiedän ongelman ! Painin saman jutun kanssa pääjumissa pari
päivää !
Vaihda uusi jarruletku 100% varmuudella korjaantuu letku antaa
periksi ja sitä ei näe ulos päin!

Kirjoittaja: SIRKKU KANNISTOOletko tarkastanut pääsylinterin, ettei siinä ole syöpymiä?

Kirjoittaja: REIMA ALANKOKyllä, ei syöpymiä eikä naarmuja paitsi alkupään noin 5 mm kuluma jälki toisessa reunassa

Itellä suzuki rm 125 1999 vm sellane takajarru ongelma että hiljalleen polkee nii toimii mutta polkasee vähänkin kovempaa nii takajarru häviää ihan kokonaan ja rupee satunnaisesti toimimaan jossain välis. APUA