Jälleen liikennevakuutuksista

Hei,

Pakko vähän avautua näistä jälleen. Miten voi olla mahdollista, että pakollinen vakuutus maksaa tuhansia euroja.
Kyselin jälleen vakuutusta parista vakuutusyhtiöstä ja vastaukset olivat:

Turva: 2062e
Fennia: 2659e

Tämä on nykyisin ihan mahdoton harrastus harrastelijalle. Ihan vertailun vuoksi Yamaha Yzf 450 crossimönkijään sama liikennevakuutus reilun satasen. Itse pidän tuota lajia vaarallisempana, koska hallittavuus esim. ilmassa on hankalampaa. Harrastajia toki vähemmän.

Kaikenkaikkiaan tämä muutos johti varmasti siihen, että vakuutuksettomia harrastajia on paljon. Tämä on minusta erittäin huolestuttavaa ja itse en halua harrastaa ollenkaan, jos pitää mennä harmaalle alueelle ja pelätä koko ajan mahdollisia vahinkoja. Milloin tajutaan, että pakollinen vakuutus täytyy olla edullinen ja vakuutuksen tasoa voisi tarvittaessa nostaa, jolloin hinta nousisi.

Onko kellään päivitettyä tietoa, onko asioihin tulossa mitään muutoksia lähivuosien aikana? (Paitsi tietenkin, että muittenkin lajien vakuutukset nousevat)

Foorumit

Uutta tietoa ei ole, mutta suosittelen kysymään pohjolasta. Itselläni 450sx-f osakaskon kanssa n.900e vuosi..Joo pidän itsekin KO. Hintaa ihan sika kalliina, mutta voittaa reilusti nuo mainitsemasi yhtiöt. Jos et välitä harrastaako enka pelillä vai crossilla niin itselläni vielä viime kesänä oli hinta n.300e vuosi. Pyöränä kilvellinen 300exc. Papereissa taisi olla ilmoitettu teho jossain 10kw tuntumassa. En sitten tiedä jos satuttaa itsensä tai toisen ja käykin ilmi (syystä tai toisesta), että pyörä on tehokkaampi kuin papereissa mainittu, että kuinka vakuutus yhtiö siihen suhtautuu.

jääkiekossa missä sattuu takuulla paljon useammin pakollinen vakuutus 120euroa jos pelaa jotain puulaakisarjaa ,kansahan kokoontuis torille jos ilmoitettaisiin että tästä lähtien jääkiekon pelaaminen maksaa 2000€ vakuutuksen osalta per maila

Kieltämättä olisi mielenkiintoista nähdä vaikka viime vuoden saldo mitä crossi/enska penat ovat maksaneet kaiken kaikkiaan vakuutuksia ja kuinka paljon on korvauksia maksettu sattuneista haavereista. Ymmärrän kyllä, että osingot on ''herroille'' jaettava ja että esim. Kunnon polvivammasta toipumiseen voi mennä pitkä aika ja kun menetetty ansio on korvattava niin tuleehan se maksamaan, mutta luulisi silti, että nuo vakuutus yhtiöt tekivät voittoa muutama vuosi sittenkin, kun harrastaminen oli vakuutusten osalta kohtuullisesti hinnoiteltu. Tätä rataa jos kehitys jatkuu v-hintojen osalta niin crossista tulee ns. Parempiosaisten harrastus, kun perus duunarilla ei ole enää varaa viedä omaa Mattia/Liisaa radalle. Sinä päivänä toivottavasti kaikki golffarit vaihtavat crossi hommiin niin kehtaisi itsekin astella greenille, kun heitä ei enää siellä ole. xD

Pohjolasta saa ilmeisesti tällä hetkellä edullisimman.

Harrastajalle kilvellinen peli on minusta ainut tie edulliseen ajamiseen vakuutusten osalta?

Nimenomaan sellainen alkaen vakuutus pitäisi olla joka korvaa sen kuuluisan ulkopuoliselle sattuneen vahingon jota ei ole tapahtunut koskaan ,lisää vakuutuksia saisi sitten ostaa kukkaron mukaan

halvempaa käydä kerrankuussa esim espanjassa ajamassa vkl lainapyörällä ja ei tarvi omistaa mopoa ja vakuutus sisältyy hintaa.ei muutaku mopot myyntii. t kale

Siis onko porukka valmis luopumaan tuosta vakuutuksesta mikä korvaa, mm palkat, menetetyt lomapäivät, mahdolliset leikkaukset ( yksityisellä erikoislääkärillä) Sekä tarvittavat kuntoutukset, tarvittavat matkakulut. Ja ylimääräiset kivusta ja särystä. tämä vakuutus varmaan auttaa työnantajaakin siinä mielessä ettei mahdollisesta sairaslomasta tule kuluja työnantajalle . Toki eihän kaikki telo itseään, mutta itse teloneena vakuutus on ainut mistä en luovu. Toki vakuutusmaksut on kovia jos ajaa muutaman kerran vuodessa, mutta uutta pyörää ostaessa 5000 väliraha ei ole mitään.

mites muuten toi että jos maksat tollasii sikariisto hintoja krossipyöränliikennevakuutuksia mikä on silkkaa kusetusta niin sittenhän sä ainaki saat ajaa sillä krossilla kadulla kans kun kerran maksat vielä tuplat enskaa nähden ja tieliikkennevakuutus kyseessä,hahaa,nyt voikin sitte ajella krossilla kadulla päivisin ilman huolenhäivää kenellä liikennevakuutus,jotain hyvää ja illalla valomaskikiinni ja kylille kaahaa..t kale

"ulkopuoliselle sattuneen vahingon jota ei ole tapahtunut koskaan"

Just sillä nää hinnat isojen vahinkojen lisäksi on noussu kun kolarissa kaverin pyörä vastapuolena on parsittu uusilla osilla tai mennyt lunastukseen.

kyllähän vanhalla harrastajalla on varaa maksaa tuhansia euroja rakkaan lajinsa vakuutuksista mutta ei se kyllä tuo junioreita ja uusia harrastajia lajin pariin ja jollei ole laajaa harrastuspohjaa on aika epätodennäköistä että sieltä nousisi huippuja ainakaan kovin usein

Itse miettiny kanssa noita hitnoja, mutta ymmärrä aikasempien hinnoittelujen jälkeen.
Jos sattuu pahemmin, niin pelkkä isompi leikkaus saattaa maksaa kaikkineen 100k€ ne ei oikeesti ole halpoja, ja harrastajamäärän kun laskee, niin villi veikkaus että menee yhtiöillä crossi vakuutukset pakkaselle ja kovaa.
Mutta joku järkevämpi ratkaisu pitäisi löytyä, kuin esimerkiksi, muuraman ehdotus lisä vakuutuksille.

Joo, kyllä täytyy sanoa että VOI V###U! Just soittelin yhtiöitä läpi. OP-pohjola 1104€ vuosi, tavallaan halvin mutta kun on vuosiaika hinnoiteltu niin kesä-elokuun kuukaudet 209€/kk, touko ja syyskuukin vielä yli 150€/kk. Jos joku ajaa talvella enskaa tahi jäärataa niin sitten kannattaa ottaa OP-Pohjolasta. Marraskuusta maaliskuuhin alle 8€/kk.

Tapiola kokovuoden 1800€, eli 150€/kk. Viime kesänä hinta oli vielä 1100€/vuosi, nousua siis tälle vuodelle 700€, prosentteina en edes viitsi laskea.

Siinä kaksi "halvinta". Pyörä 2011 KTM SX-F 250, kyllä alkaa kohta tehdä mieli harrastajan laittaa ajohanskat naulaan.

Paljonko on 65cm pyörän vakuutusmaksut ja mistä ootte ottaneet

Entä oletteko ottaneet mopovakuutuksia alle 50-kuutioisiin, vai jotain muuta? -ruohonleikkureitakin liikennevakuutetaan niin onko näiden crossien kanssa haasteellisempaa.. Kertokaapa joku esim. 125-kuutioisen, vak. 65-kuutioisen vak. ja 50-kuutioisen vak. (+vak. hankintavuosi)

Husqvarna 50cc vm 2011 crossin vakuutuksia selvittelin viime vuonna. Silloin haarukka oli n. 500 €- 2500 €. Tänä vuonna kysyin vain Lähitapiolasta ja Pohjantähdestä. Viime vuonna Lähitapiolassa n. 500 € ja nyt 1100 €. Pohjantähdessä hinta oli 600 €.

Saako jostain vakuutusta jonka voisi ottaa päiväkohtaisesti vain sillon kun käy radalla tai enduropolulla? Olen aloittamassa harrastusta ja veikkaan että itselle tulee ajokertoja radalla n. 10 kesässä joten tuntuu kohtuuttomalta maksaa tästä tuhansia euroja.

Kysellääs tämän topicin alta. Elikkäs ite tullut 5vuotta ajettua crossia tuossa lähi radalla ihan vaan harrastelu mielessä. Nyt sain vasta nyt kuulla tästä liikennevakuutus pakosta. Ei ole kukaan koskaa radalla näistä kertonut, niin olen luullut että nämä vakuutus hommat on vain kisakuskeja varten. Silloin kun alotin ja kyselin mitä tarvii niin sanottiin että maksa ratamaksu ja mukaan vaan. 

Vakuutukset tohon omaan 125 suzukiin maksaa vuodessa enemmän kuin koko pyörä maksoi mutta, ilmankaan ei vissiin uskalla ajella kun sanktiot on järjettömän kovat, jos vaikka ajaa edessä kaatuvan päälle. Epätodennäköistähän tuo on mutta ei viitti olla velka vankeudessa näin tyhmän syyn takia.

Elikkäs kysymykseen. Ainoa tapa jatkaa harrastamista on hommata valkokilpi crossi, mutta saako tuolla varmasti ajaa radalla normaalisti? Eli jos vaikka hommaan ktm exc 125 ja maksan siihen normaalin liikennevakuutuksen(ja tähän saa bonuksetkin) niin sillä saa mennä ajamaan?

 

Vai myynkö pyörän/ajokamat ja ostan kaljaa koko rahalla. :D

 

 

Kyllä saa ajaa valkokilpipyörällä krossiradalla. Kovin kivaa se ei ilman muutoksia useimmilla radoilla ole, kun iskarit ovat superlötköt.

Onko suomessa ketään jäänyt ilman hoito operaatiota sit vaan kunnallisel kaikki suomes hoidetaan ja sit noist ansio menetyksistä ei hirveesti oo jos poika on junnu eli koulus on toi iha jäätävää ryöstöö.