jäällä ajaminen

Kirjoittaja: PYRY TAKKUNENSaako motocross pyörällä ajaa ihan laillisesti jäällä ja siellä olevia "kelkkareittejä" pitkin? Ne eivät käsittääkseni ole virallisia reittejä, ja niillä virallisillahan (esim. metsässä) ei SAA ajaa.....???? Miten asia on? Mitä seuraa jos "vahingossa" ajaa merkittyä reittiä pitkin ja jää kiinni?

Kirjoittaja: PYRY TAKKUNENEli voiko jäällä olla virallisia kelkkareittejä vai onko ne vain runsaasta ajosta syntyneitä "uria" joita pitkin kaikki ajelee?

Kirjoittaja: Harri VanhalaNäin ei-turkulaisena toivon sinun vakavasti harkitsevan, kumpaan suuntaan sitä motaria ajan. Meinaan, voi olla väliä, kumpi Turun suunta suljetaan.

Kirjoittaja: Janne KivimäkiEipä noi lupaviranomaset kauaa kattele, jos reiteillä pörrää sinne kuulumattomia vermeitä. Kelkkamiehet meinas, että kyllä niitä lupia poiskin on otettu väärien kulkuneuvojen vuoksi.

Soranottoluvan omaavalla montullakaan ei kannata mennä ajelemaan! Sukulaismies omistaa keski-suomessa jatkuvassa käytössä olevan montun ja sielä oli kesällä v-loppun aikana käyny jotkut ajelemassa pitkin seiniä. Kunnalta oli tullu varotus heti seuraavalla viikolla. Kyllä noita lupahommia valvotaan vaikka se voi olla joillekkin vaikeaa uskoa.

Kirjoittaja: MIIKKA MANNILAKiva lakikohta jos sen oikein tulkitsin niin meilläkin ajaa kaksi poikaa laittomasti.
Suora lainaus laista Moottorikäyttöistä ajoneuvoa saa maastossa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt.

Edellä 1 momentissa säädetty ikävaatimus ei koske moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa ajettaessa yksinomaan yleiseltä liikenteeltä eristetyllä työmaalla taikka tehdas-, satama-, varasto-, kilpailu- tai muulla vastaavalla alueella.

Pojat siis ajavat omassa metsässä ja sehän ei täytänoita vaatimuksia?

Kirjoittaja: Jarmo NiskanenLukekaapas maastoliikennelaki, siellä on sanottu saako ajaa vai ei.
Ja näyttäisi siltä että kelkkaurilla ei saa ajaa enskalla eikä crossilla.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19951710

Kirjoittaja: JOUNI SIMONENjoo joo, muttei se tarkoita että jos joku tekee lainvastaisesti niin reitti poistetaan kokonaan käytöstä, siinä olisi viherpiipertäjille todellinen ase lopettaa enska ja muutkin ajot samointein......itse olisin rukalla halunnut mennä enskalla ajamaan kelkkareiteille (kesällä) mutta ei kuulemma ole sallittua.

vai poistetaanko se turun motarikin jos ajelen siellä vaikka moottorikelkalla joka muuten on kiellettyä siellä?

Kirjoittaja: MIIKKA MANNILAjoo kyllähän se on hyväksi sitä lupaa kysellä rannan asukkailta mut jos on yleinen
vesi alue niin jäällä liikkumista ei voi kukaan kieltää toisin kuin esim. moottori veneilyn voi kieltää

Kirjoittaja: jouni simonenKelkkareitillä ei ikinä saa ajaa millään muulla kun luvassamainitulla moottorikelkalla. Jos jäät kiinni crossilla/enskalla ajosta niin reitiltä menee lupa ja sitä ei ensivuonna ole siinä. Paikalliset kelkkailijat tykkää varmasti kun kuulevat kuka sielä ajeli.

buahhahhahahahha.....minähän menen heti ajamaan turun motarille crossilla (kilvetön)....toivottavasti sitäkään ei ole siellä ensivuonna...kyllä turkkulaiseet tykkää kun kuulee kuka siellä ajeli......älkää hei viitsikö.

Kirjoittaja: Janne KivimäkiKelkkareitillä ei ikinä saa ajaa millään muulla kun luvassamainitulla moottorikelkalla. Jos jäät kiinni crossilla/enskalla ajosta niin reitiltä menee lupa ja sitä ei ensivuonna ole siinä. Paikalliset kelkkailijat tykkää varmasti kun kuulevat kuka sielä ajeli.

Kysykää aina lupa kun menette jäälle ajamaan lähimmiltä asukeilta ja maanomistajilta. Niitä kuulee jatkuvasti kun porukka on tehny radan jälle luvatta ja kulkevat jonkun rannasta jäälle luvatta. Nämä puheet luvattomista ajoista ei ainakaan edistä uusia ratahankkeita tulevaisuudessa.

Kirjoittaja: PYRY TAKKUNENJää kiinni siis lainvartijoille...

Kirjoittaja: MIIKKA MANNILAjäällä ajoa ei käsittääkseni kukaan pysty kieltämään kunhan muistat vakuutukset
muuten kelkka reitillä ajosta en osaa sanoa, mut jos maan omistajalta lupa en näkisi estettä

Kirjoittaja: JUSSI ARVAJAJäällä ei kyllä saisi ajaa crossipyörällä kuin "suljetulla alueella", kilvissä olevalla enskalla kyllä tietysti saa.
Metsässä olevalla virallisella reitillä ei saa ajaa vaikka olisi maan omistajan lupa.
Eikä jäälläkään virallisella reitillä.

Jäällä saa ajaa crossipyörällä, ellei muussa laissa ole toisin mainittu (suojeltu alue ym ym) niin kuin maastoliikennelain 4 momentti sanoo. Rekisteröimättämällä ajoneuvolla ei saa ajaa jääteitä pitkin, ylittää jääteitä tai usein jäällä käytettyjä väyliä.

Kilpailuja tai ajotapahtumia ei saa järjestää ilman vesistön omistan lupaa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19951710?search%5Btype%5D=pi…

Oikeudesta liikkua jääpeitteisellä vesialueella on voimassa, mitä vesilain (587/2011) 2 luvun 3 §:ssä säädetään, jollei tästä laista muuta johdu. (27.5.2011/596)

vesilaki momentti 3

3 §
Vesistössä liikkuminen
Jollei laissa toisin säädetä, jokaisella on oikeus tarpeetonta vahinkoa, haittaa tai häiriötä aiheuttamatta:

1) kulkea vesistössä ja sen jäällä;

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110587

Moottorikelkan pitää aina olla rekisteröity, myös jäällä ajaessa. Mönkijän, moottoripyörän tai auton ei tarvitse olla.

Jäällä saa ajaa jopa alaikäinen, mutta yli 15 vuotias.

" Ikävaatimuksena on 15 vuotta, kun ajetaan moottorikäyttöisellä ajoneuvolla maastossa tai jääpeitteellisellä vesi alueella. Se ei kuitenkaan edellytä rekisteröintiä, jos jäällä ajetaan autolla tai moottoripyörällä jäällä."

Ohessa linkki:

http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/103753.html

et sillai, voitte olla mitä mieltä vain, tässä faktat.