Apua/kokemusta pyörän vaihtoon.

Hei. Olen harrastellut pari kolme kesää vähissä määrin enskaa, crossia ja hiekkatie/polku ajelua. Ajeluiden pääpaino on ollut eniten tuola teiden ja polkujen puolella.

Nyt kuitenkin on alkanut tuo “oikea” enskaaminen harrastustasolla kiinnostamaan toden teolla.
Tämän hetkinen pyöräni on 450 kuutioinen yamahan wr mikä on auttamatta liian iso ja tehokas tällaiselle kaverille(174cm/63kg) tuonne oikeaan enduroon, tai ainakaan tuolla ei tahdo taidot oikein karttua ja ajaminenkin maistuu välillä melkein puulta kun pyörän kanssa saa vääntää niin hirveästi.

Tarve siis olisi vaihtaa pienempään ja vaihtoehtoina on ollut exc200, exc250(2tahti) tai joku pikkunelari. Kuitenkin tarkoituksena olisi että pyörällä voisi joskus ehkä ajella jonkun metsätiepätkänkin eli tehoa pitäisi olla sinnekin, mutta menenkö ojasta allikkoon jos vaihdan ison nelarin puolikkaaseen kotkaan, kai se puolikas sentään olisi vähän kevyempi käsitellä???
200 kuutioinen kotka tai tuo pikkunelari varmaan olisi järkevin vaihtoehto, mutta lähinnä kiinnostaa onko tuo puolikas ihan mahdoton tämän kokoiselle kaverille kun tarkoitus on harrastella, mutta tietysti myös olisi mukava kehittyä ajamisessa vähän nopeammin kuin tuon ison nelarin kanssa.

-Hannu-

Foorumit

Nuo kaikki pyörät mitkä mainitsit vaihtoehdoksi ovat erittäin tehokkaita ja painoasi ajatellen varmasti riittävät.

Entäs 300exc vielä vaikeuttamaan valintaa? Varmasti riittää potku isommallekin hiekkatielle ja väännöllä on helppo ajella vaikeita paikkoja. Nelarikokemuksista 250 exc-f -07 oli tosi helppo ajella metsässä, mutta teho ei oikeen riittänyt crossiin ja vauhdikkaampaan ajoon. Noissa kakstahdeissa on oma säätäminen että saa itselle mieluisan, mutta tehot riittää kyllä ajoon ku ajoon

Joo sitä en epäillytkään etteikö tehot noissa riittäisi, päinvastoin... Epäilinkin kovasti että jos ostan 250exc:n 2tahtisena niin muuttuuko asiat mitenkään tuohon nykyiseen pyörään verrattuna joka tuottaa ongelmia aloittelijalle juuri tuon liiallisen tehon ja painon takia?!!?

exc 250 kotari on sulle just hyvä,pakoaukonsäädin ja sytytyskäyrä miedoinmalle,on nöyrä peli ajaa ja kun tulee putkeen \"parilommoa\"alat jo hakee \"virityksiä\".2-t on kevyt ja notkee verrattuna wr450,varsinkin 2003? Jos alat oikeesti innostuu enskasta,kannattaa jousitukset päivittää painollesi sopivaksi,johon suosittelen ammattilaisen \"apua\".Piikil kyllä oppii parhaiten ajamaan,ja sit isompaa,....luulisin;)