Alastaron Crossirata !

Kirjoittaja: MIKA SALOOnkohan asia niin todellakin, että koko rata on kuollut ja kuopattu?
Miksi? Mikähän tähän on todella syynä ettei siellä enää ajeta crossia?
Kun mistään pohjavesialueesta EI VOI OLLA KYSE! Sillä sittenhän siellä ei vois ajella millään vehkeillä kukaan ( FHRA)
Eikö noin hyvä rata kannattaisi ottaa tavalla tai toisella haltuun ja alkaa käyttämään sitä.. käyttäjiä taitas olla jonkin verran vai luulenko vaan?
Rata oli kuitenkin aika mielekäs ja aika vaativakin ajeltava.....
tässä vaan mietiskelin tollasiakin...

Kirjoittaja: JARKKO TALLQVIST Pöly ongelman vuoksi.... RR kuskeilla ei pysy mopot lapasessa kun hiekkaa radalla. Mitenköhän käy Lavangon jos tulee asvalttirata vauhtikeskukseen.

Kirjoittaja: MIKA TALVISILTAMotocrossradan käyttökieltoa on perusteltu "melukertymällä" eli crossipyörät aiheuttavat suuremman melukertymän päivän aikana kuin esimerkiksi kiihdytyslaitteet, joiden suoritus kestää kerrallaan 5-10 sekuntia. Pölyongelma on todellisempi vain kilpailu- ja harjoituspäivinä, jolloin kiihdytys/ratapelejä on alueella moottorit levällään. Alastaron moottoriradalla on nykyisin uusi omistaja, joka tekee varmasti töitä sen eteen, että radalla olisi vielä mahdollista ajaa. Yhden melusta valittajan maathan osti golf-yhtiö pois :)

Kirjoittaja: JARI AROMAASuurin ongelma RR-kuskeille Alastarossa ovat autoilijat jotka eivät pysy radan asvaltti puolella, ja kuorkkuri "raaserit" joista valuu n.20 litraa erinäisiä nesteitä radalle per kierros. Siis yleisinä reeni päivinä.
Rossiradasta ei kyllä ollut haittaa asvalttiradalle sen ollessa toiminnassa, joskin kerran pikkujannuna RR-Kisojen aikana olin ajamassa rossia kunnes häädettiin radalta...
Syy: Menee pölyä makkaroihin. Ehkä syynä siis pölyiset makkarat?

Kirjoittaja: MIKA SALO"Syy: Menee pölyä makkaroihin. Ehkä syynä siis pölyiset makkarat?"

Jotain tälläistä olen epäillytkin koska mitään järkevää syytä lopettamiseen ei ole!
Se, että rr mopot ei pysy hanskassa on tuulesta temmattu.. lentää se pöly siellä ilman Crossiakin ja Saahan nää kiihdytysvehje porukatkin radat aina puhtaaksi.
Ei siellä tietenkään ihan välttämättä samoina päivinä kannata ajaa rossia kun on jotkin FHRA,n kisat tms... sensijaan siellä käy ilmeisesti aika alvariinsa nää katumopoilijat harjoittelemassa jollen ole väärin ymmärtänyt? Toivottavasti ne ei nyt ainakaan pistä hanttiin tässä asiassa? Varmasti sinne kaikki mahtuu kun sovitellaan... Motocross on kuitenkin taas heräämässä ja nousussa ja noinkin hyvä harjoitus/kisapaikka kannattas ottaa käyttöön... toivottavasti tää uus omistaja pistää hommat pyörimään.
Metelistä en sanos mitään... keskellä ei mitään.... ja jos Crossipyörä pitää meteliä niin mitäs se sitte on kun nitrokone pärähtää... se suorastaan RÄJÄYTTÄÄ sisäkalut puis...
No toivottavasti saadaan yksi vanha kunnon paikka takaisin.

Kirjoittaja: MIKA TALVISILTA"Metelistä en sanos mitään... keskellä ei mitään.... ja jos Crossipyörä pitää meteliä niin mitäs se sitte on kun nitrokone pärähtää... se suorastaan RÄJÄYTTÄÄ sisäkalut puis..."

Asiasta on tehty useampikin selvitys, kannattaa kysellä radalta tai Alastaron kunnasta, jos epäilyttää. Varmasti ottaisivat ratamaksut ajajilta pois, jos olisi ajaminen mahdollista.

Nitrokone todellakin räjäyttää sisuskalu pois, mutta.... burnis vain muutamia sekunteja, sekä kisa lähtö sen viitisen sekuntia. Yhtään turhaa sekuntia ei sen hintaista konetta käytetä. Lähtöjä päivässä alle kymmenen. Crossipyöriä voi olla radalla kymmeniä ja kaasussahan on vain kaksi asentoa.

Uusia mökkiläisiä ei voi valittamisesta syyttää, koska me ollaan valittu paikka ainoastaan radan takia (crossirata meni ajokieltoon samana vuonna, kun alettiin rakentaa prkl...).

Kirjoittaja: MIKKO MÄKIEi noista mopoista mitään melua lähe! Ei siihen lähtöpaikalle edes kuule jos joku ajaa takalenkillä. saatikka sit et se kuuluis sinne mökkialueelle tai mihinkä muuallekkaan. Ite viimeks ajanu siellä kasi kympillä nyt olis mukava päästä ajaa isolla pyssyllä.

Kirjoittaja: JUHA RAITANENTere!Alastaro+motocrossrata+ympäristölupapäätös.Jotain juttua tost pohjavesistä ja paljo muutaki.

Kirjoittaja: MIKA SALONo... kai se on mootoriurheilulajeista tää Motocross se meluisin, likaisin, ja ennenkaikkea turhin??

Vaikka melutasoa seurataan.... vaikka koneet ei ihan kaameesti vuoda mitään litkuja... aina lähes uusia mopoja.... vaikka ollaan tarkkoja huoltomattojen yms kanssa.... mikähän se on OIKEA syy, että Alastarolla ei ajeta Motocrossia! Em, ei ainakaan yksikään asia ole lähellekään yhtä paha kun ratoja tällähetkellä käyttävät vehkeet!
Jotenkin tuntuu, että pelissä on.... me ei ainakaan leikitä täällä jos ne tulee.... tms??

Mutta, eipä sille voi mitään... onhan noita paikkoja.
Tosin miljonääriksi ei näillä Motocross tuloilla ei tule... lieköhän se yksi syy?

Kirjoittaja: perttu pietiläsoitin itse päällikölle ja se sano et syynä on pöly esim tuning autot pölystyy

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=109715&lan=FI

http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=28001&lan=fi

Eiköhän tuo pölyongelmaa pystyisi vähentämään rakentamalla jonkinlaista seinää varikonpuolelle ja radan säännöllisellä kastelulla. Mahtaako suurin ongelma liittyä tosiaan tuohon ympäristöluvan saantiin?