Äänet alas yz250f:ssä?

moro,

Raisioon aukeamassa keväällä crossirata ja radan sivuilla mainitaan, että crossien äänet tulee olla enskojen tasolla.
Onko muuta keinoa, kuin hankkia enskavaimennin vakion tilalle?
Vakio vaimentimiin ei varmaan saatavissa db-killereitä?

-markku-

Foorumit

Et maininnut minkä vuotinen pyörä on kyseessä. Lähes joka vuosimallissa on erillainen vaimennin. Mitä uudempi pyörä, sitä ohuempi halkaisijaltaan reikäputki on. Myös vaimentajan pituus vaihtelee vuosimallin mukaan. Vuosimallien 2010 -> vaimentajat ovat melko hiljaisia jo vakioina, joten pelkkä db-killer voisi riittää. Valmiita killereitä Yamahan vaimentimeen en ole nähnyt, mutta hitsaustaitoinen tekee itse oman. Netistä löytyy valmiita malleja.

Ikävä kyllä en osaa sen kummemmin opastaa, mutta viime kesänä Sixin katsastuksissa opittua:
.
Sixissä oli erinäisiä mx-pyöriä, joita oli yritetty rakentaa enduroäänisiksi. En tähän hätään muista malleja, mutta monta tapausta oli, joissa endurovaimennin ei toiminut crossiajoitusten tai crossialkukäyrän kanssa. Pakoputkisto on yhä enemmän ja enemmän kokonaisuus ja myös riippuvainen ajoituksista. Niinpä endurovaatimus voi olla hankala saada toteutumaan pelkällä vaimentimella. Chilen pojilla meni päivätolkulla aikaa äänijumpassa ja ystävällinen kotkalainen työstöpaja jopa valmisti erilaisia päätykuristimia. Hämmästyttävän vähäinen niiden vaikutus oli ja kun ääni oli endurorajoissa, oli käynti niin kauheaa, ettei pyörillä tehnyt enää mitään. Näihin hankittiin lopulta sekä uudet alkukäyrät että uudet vaimentimet. Onneksi maassa oli varastoivia kauppiata ja chileläiset pääsivät mukaan. Kulu oli muistaakseni joukkueenjohtajan mukaan jotain 1000 euron luokkaa/pyörä. Oltiin mitatessa hitu-hitu-armeliaitakin näitä yritteliäitä ja hyvin käyttäytyviä poikia kohtaan ja silti oli vaikeaa.

Jos killereitä valmistat, niin niihin pitäisi saada myös pituutta eikä vain prikkamaista kuristusta.

Koneen lämpöjen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia yhdistelmällä vakio pyörä + db-killeri. Äänet on mennyt läpi "normaaleista" Enduro katsastuksista, mutta esim. Päitsille tällaisella yhdistelmällä ei ole asiaa. Itselläni on ollut käytössä seuraavanlainen itsetehty db-killeri Yamahassa:
- Putken pituus noin 100mm ja putken sisäpäähän taivutettu jyrkkä mutka
- Putken sisähalkaisija muistaakseni noin 22mm
- Putken sisäpäässä hyvin tiheä "rosteriverkkopallo"
- Säännöllinen huolto vaimentimeen

Db-killerin kanssa alavääntöä meinaa kadota runsaasti koneesta. Oikealla Enduro vaimentimella koneen luonteen muutos on pienempi.

Ratsastetaan aiheella, pitääkö kaasarinsäätöjä muuttaa kun vaihdettu YZ250F -08 LeoVince fulltitan putki äänien takia, äänet nyt hanskassa mutta pitääkö jotain muuttaa jotta veto on paras mahdollinen?
Orkkis säädöt on tiedossa ja talvella on ajettu seuraavilla muutoksilla: seosruuvi vajaa 3 auki, tyhjäsuutin 45 (std42), pääsuutin 180 (std178), neula nostettu lovella, kesällä std.
Pyörä toimii hyvin joka on pääasia mutta pitääks nääkin jarruttaa rullilla että näkee koska kohdallaan :)

vuosimalli on 2008.
nouseeko koneen lämmöt miten paljon noiden killereiden seurauksena, tuleeko ongelmia?
voisihan sitä tietty käyttää vakiopöntön päädyt ja rakentaa itse reippaasti pidempi "vaippa", kuin vakiossa on..pitäisi ainakin äänet tulla alas.
kiitos jo tulleista vastauksista!