2t vai 4t aloittelialle??

moro joo et niin kuin otsikko kertoo nii mikä niistä on parempi aloittelijoille.? monet sanoo että osta 45o 4t ekaks niin saat alavääntöä ja ei tarvii repii moottorii niin paljon pitäkö paikkanssa? mul on ollut kaks 2t pyörää yks 125cc ja yks 250cc

Foorumit

Mä kanssa alottelin tänä kesänä crossia.. Ensin 125 2t:llä, siinä ei riittänyt vääntö tällaiselle ison puoleiselle miehen alulle. Sitten tuli 250 2t Gas Gasin enduro, ja olen ollut tyytyväinen hankintaan.

Myöhemmin kävin kanssa koittamassa ktm:n 2010 crossit ja Husabergin sekä Ktm:n endurot. Onhan nelareissa tietenkin erilailla alavääntöä, mutta ne on kuitenkin painavempia ajaa sekä teho on paljon \"pehmeämpää\", ei minkäänlaista tehopiikki jne. ei tuntunut niin tehokkaalta. Omasta mielestä myös väsyttää paljon nopeammin nuo nelarit.

Oma ehdotus olisi 250 2t enduro ja siihen tekee/ teettää crossi alustan. Kone myöskin kestää kauemmin avaamatta, Gassilla pärjää harraste-endurossa jopa hieman päälle 100 tuntia männällä.

Ei mikään ammattilaisen neuvo, mutta toivottavasti auttoi

4t 250 kuutioinen on mukavan kevyt, mutta vääntävä peli ajaa. Pikkunelarilla jaksaa myös ajaa tosi hyvin verrattuna 250 2T tai 450 4T.

Makuasia, sano Musti jne... Mutta itse päädyin vuosien harrastamattomuuden jälkeen -09 KTM 250 SX:ään. Ennen koeajoa melkein hirvitti ajatus repivästä isosta kaksitahtisesta, mutta eipä tarvinnut kovin montaa kierrosta ajaa, kun olin jo myyty. Moottorin luonne on aivan eri planeetalta kuin millään muulla kokeilemallani 250 2T:llä, vaikka ko. yksilö oli suoraan vetomiehen käsistä SM:istä. Tehoalueelle meno tapahtuu todella hallitun hillitysti, aivan eri planeetalta kuin ne muinaiset \"ensin-ei-tapahdu-mitään-sit-kaikki-tapahtuu-kerralla\" isot 2T:t. Vielä kun vaihtaa pakoaukon säätimen jousen löysempään, niin eiköhän tosta tule veteraaniharrastajalle varsin oiva peli.

4t450. Mieluiten ruiskulla, vastaa kaasuun heti. Moottorijarrutusominaisuus on hyvä asia.
Moottorin huoltoväli kohtuullisen pitkä, kunhan vaihtaa öljyt tiuhaan.

Makuasia muuta tässä mielipiteeni: Moderni 2t on aivan mahtava ja vielä lisäksi edullinen ja super luotettava. ps. Lajin kannalta olisi tärkeää että olisi kunnon ja reilut 2t ja 4t luokkajaot. Ajetaan samoilla kuutioilla molemmilla härveleillä samassa luokassa. Olisi myös köyhillä varaa kisata...

Asian vierestä, mutta kuitenkin: Kyllä tuo nykyinen luokkajako toimii ihan hyvin ja esim. Porin MX1 SM:ssä oli podiumilla 250 4T, 250 2T ja 450 4T.

MXB:ssä ja MX1:ssä voi ajaa millä haluaa eli valitsee vaan itselleen ja kukkarolleen sopivimman vaihtoehdon ja käy harrastamassa. :P

Crossissa on se hyvä puoli, että se on kuitenkin aina kuskista kiinni.

Mikään ei estä 2T:llä aloittamasta kilpailemista muutakuin kuski itse.Oikeissa käsissä MXB:ssä ajaa palkinnoille vaikka viissatasella.

kiitos kaikille :) nyt sain vähän miettimistä :)

paljonko on pyörän huolto kustannuksissa eroa jos ostaa uuden crossin ja ajaa sillä vaikka sen 200h. pyörät ois 125 2-t, 250 2-t ja 250 4-t. millä pääsee halvimmalla? mun ajo on enimmäkseen crossia mutta välillä enskaakin, niin 450 ehkä vähän liian raskas mulle. 250 2-t on kuitenkin semmonen mukavan ketterä :) 125cc on siinä ja siinä että huvittaako sillä sit ajaa. 250 nelari on se jokapaikan höylä mutta pääsiskö siis noilla 2-t pyörillä paljonki halvemmalla?

No eihän nelariin mee kun vähän enempi öljyä kun niitä vaihtelee.Samanlaillahan sitä rahaa muuten menee tuohon touhuun,olkoon sitten 2 vai 4 tahtia.Tietysti jos remppaa haluaa tehdä niin asia saattaa muuttua 2t:n hyväksi.Ite ajelin KX 250 2t:llä 150 h enduroa ja vaihdoin kerran männän 50 h:n kohdalla,ja hyvin pelasi.

Jos männän pystyy vaihtamaan itse niin 4T pyörän pito halpenee.Kun magneeton ulosvetäjä on pakissa vaihtuu nokkaketju samalla.Vantiilitkin vaihtuu kotona,mutta kallista ei ole jos kansi kourassa menee käymään mopohuollossa.Venttileistä,ketjuista ja teetetyistä töistä se pito vähän kallistuu.
2T:n männän kuski tai kaveri vaihtaa vaikka erien välillä kun ei kantta eikä kaikissa edes kaasaria tarvitse irroittaa.

Aika vaikeata on vertailla että kumpi 2t vai 4t on parempi ja tulee halvemmaksi, kun se riippuu niin monesta eri asiasta. Nelari vie ainakin huomattavasti vähemmän bensaa mutta vaatii enemmän huoltoa kun 2t. Jos ei ennen ole moottoreiden kanssa touhunut en suosittele harjoittelemaan uuden 4t crossin koneeseen vaikka männänvaihtoa ilman, että joku joka todella tietää miten se tehdään on vähintään katsomassa ekalla kerralla. Sillä pelkkä väärä kireys nokkapukeissa riittää niin tulee kalliita ongelmia. 2t vaatii vähemmän huoltoa ja männänvaihtokin varmaan onnistuu ihan huoltokirjan ohjeilla on niin helppo homma. 2t on mielestäni aloittelijalle järkevämpi vaihtoehto. En tiedä mihin perustuu nämä väitteet, että 2t-pyörällä ei jaksa ajaa kun on repivä ja alavääntö puuttuu ei vastaa kaasuun hyvin jne. 2t on repivä ja vastaa huonosti kaasuun jne. jos se on väärin säädetty, mutta siitä saa ihan yhtä hyvän tai vaikka paremman kun 4t jos viitsii säädellä ja testailla eri osia. Silloin kun MM-sarjoissa ajettiin pelkästään 2t peleillä saatettiin kaasarin säädöt vaihtaa vaikka kolme kertaa päivässä niin ei ne samat säädöt välttämättä harrastajallakaan toimi joka radalla koko kesää hyvin. Ruiskunelarissa ei tarvitse säädöistä paljon enää huolehtia kun säätyy ihan itsestään. Pari vuotta sitten testasin ktm-testipäivänä exc 250 enduroa ja ainakin sen jälkeen tuntui oma Suzuki rmz 450 repivältä siihen verrattuna, että paljon on 2t-peleissä eroja myös.

itse suosittelisin 250 4t tai 250 2t enduroa itse valitsisin kuitenkin pikku nelarin on kevyt ja teho alue on mukava eikä repivä alavääntöä löytyy ihan hyvin ja on helppo käsittellä ainakin omasta mielestä. huoltoa vaatii tietenkin öljyt 5h välei yms..

Itsellä kakspuokki rm -08 aluksi tuntui harrastelijalle turhan rajulta ja repivältä , mutta hyvin pienillä muutoksilla tuli pelistä harrastelijalle käypänen , sylinteriin paksumpi alapahvi mulla 1mm (nyt en laittaisi aivan niin paksua) ja äänen vaimenninta jatkettu 7cm , änkkärin jatko ei vaikuta kovin paljoa mutta jeesaa osaltaan , ainoastaan pehmeässä hiekassa kaipaisi vähän lisää voimaa (siksi laittaisin vähän ohemman alapahvin) lisäksi bonuksena männän/alakerran kestoikä pitenee huomattavasti , ja peli on vielä köykäsempi ajella kun nelarit.
Pakoaukon säätimestä kannattaa tietysti hakea myös mieleinen asento.

Kun tässä nyt on puhuttu että uudet 250 2t on aivan erilaisia kuin vanhat(n. ~vm94). Niin mihin verrattavissa on n.vm02??
Tai kysytään nyt vaikka onko paljon erilainen ktm sx250 -02 kuin kyseinen -08??

Tervehdys! Nyt on ihan pakko laittaa mielipidettä tuohon 2-t-moottorin \"loiventamiseen\". Aikanaan 70-luvun loppupuoliskolla ruvettiin noita mopoja virittelemään ja perehdyttiin hieman kaverin kanssa tuohon 2-t moottorin sielunelämään sen minkä yläasteen koulukiireiltää ehdittiin, hehheh! Tuo alatiivisteen paksuntaminen on vähän sama asia kuin poraisi pienen reiän mäntään tai jotain vastaavaa, ihme \"legenda\". Laiskahan siitä tulee kun huuhtelu- ja pakoajoitukset muuttuvat ikäänkuin kireimmiksi (sylinterihän nousee tässä suositussa loivennusmenetelmässä ylöspäin) ja puristukset laskevat ja vielä tuohon kun lisätään pakoputken vaikutusalueen muutos niin näkemiin! Mielestäni voisi yhtä hyvin kysellä sopivasti väljiä käytettyjä mäntiä kyseisiin pyöriin. Itse annoin esim. 2006 CR250R-Hondani asiantuntevalle \"immeiselle\" ohjeena että sylinteriä lasketaan alapäästä sorvissa 0.7 - 1.0mm ja kansi laitetaan oikeaan muotoon tehtaan profiilista huolimatta (tämä yrittäjä tietää mitä tekee) niin lopputuloksena on moottori missä on voimaa ja vääntöä vaan ei sellaista kulmikkuutta kuin aiemmin. Ja jos nyt oikein muistan niin se oli aikanaan se naapurimaan Jönsson (vai Andersson vai Karlsson vai Svensson) kun 360-Husseen teetti vähän vastaavanlaisia juttuja heti uutuuttaan ja taisi jopa pärjäillä pyörällään. No, jokainen tekee kalustolleen mitä huvittaa ja vieläpä omilla rahoillaan vaan mielestäni nämä alatiivisteen paksuntamiset ovat kyllä 2-T-moottorin pahoinpitelyä!

Viimeisimmät kommentit 5 vuoden takaa. Tekniikka kehittyy, joten mikähän on homman tila näin herran vuonna 2015 ?

Mielessä olis CC-ajoon 250 4T (huollot pystyn tekemään itse ja ed. ajokokemus 3 kautta 90-luvulta YZ250), niin jos kellä kokemuksia ja kommentteja asian suhteen parin viimeisen vuoden ajalta, niin mieluusti otetaan vastaan.

jk.
No tuoltahan tuota tietoa jo sitten löytyikin
http://www.motot.net/forum/viewtopic.php?f=25&t=84591

Itse pohtinut tätä samaa. Kokemusta ei ole kuin jr. ajoilta 2T ja 4T mopoista ja nyttemmin aikuisiällä 4T matkamallin moottoripyöristä . Oma poika tulossa crossi-ikään. Ni ois kiva laittaa itellekin joku kiva pikku "kikotin" tuonne maastoon. Näillä kommenteilla taipunen 2T 250cc. Pyörään. Ja vielä, kun saisi tipsejä luottomoottoreista Honda, Suzuki, Yamaha, Ktm, vai mikä?