2-tahtisten jännitteistä

Hellou, olen vähän uusi näiden kurapyörien ja varsinkin 2-tahti koneiden kanssa. En ole paljoa ehtinyt vielä tutkimaan sen kummemmin kun ostin Gas Gas EC 250 2-tahdin kun arvelin kokeilla kesällä että kiinnostaisko ajella enempikin. Mieleen tuli lähinnä yksi kysymys joka nyt olis selvinnyt ehkä mittaamallakin, mutta paljonko tuossa systeemissä on jännite? Ajovalot oli niin surkean tehottomat kun pyörässä kiinni, mutta akulta suoraan erittäin kirkkaat. Mietin vaan että onko noihin ihan turha ajatus laittaa akku? Onko suuniteltu ollenkaan sellaiseen? Tapahtuuko mitään latausta akulle tai vastaavasti jotain hajoaa?

Foorumit

Se akkuhan on vain startin vuoksi, akku lataantuu kyllä tarpeeksi. Onko pyöräsi EC250e-malli josta on vain purettu startti pois? Valot toimii ilman akkuakin mutta saat pyörään vaikka xenonit noilla sähköillä.

Mielestäni ei ole e-malli kait, en minä sinällään tiedä niin noista pyöristä :( Ohjaustangossa kyllä taitaa olla starttinappi, valokatkaisijat yms. ainakin on. Miten nuo valot sitten on niin paljon kirkkaammat suoraan akkuun kytkettynä kuin pyörässä kiinni? Ymmärtääkseni jännite luulis olevan aika pieni silloin pärrässä? Ei viitsisi vielä ainakaan xenoneihin sijoittaa kun pitäis sitten maskikin ostaa, katsoo nyt ensin että miten lähtee harrastus innostamaan. Arvelin vaan jos noita valmiina olevia valoja olisi saanut vähän tehokkaammiksi akun asentamisella...

Tarvii varmaan tasasuuntaajan kun akku laitetaan. Sehän lataa vaihtovirralla tasavirta-akkua, tasasuuntauksella hoituu ongelma.