SM Simulaattorimaailma, MK1

Kilpailun ilmoittautumisaika umpeutuu perjantaina 27.7.2012 klo 23:59. Kilpailuun voi ilmoittautua osoitteessa: http://fin-enduro.com/jsmk/

Tässä täydellinen reittiselostus ja alla video ensimmäisestä maastokokeesta.

Lähtö

Lähtö crossirataa pitkin, josta jatketaan tienpohjaa ja polkuja kohti trial-harjoittelupaikkaa noin 1,5 km matkan. Siitä hiekkatien pohjaa, asfalttia ja taas hiekkatienpohjaa noin 3,5 km MK 1:n eli Kärhän Kiemurat lähtöön.

MK 1 Kärhän kiemurat

Reitin pituus noin 5 km, sisältäen vauhdikasta hiekkapohjaista maastoa sekä hiukan hitaampaa kangaspohjaista maastoa.

Siirtymä tietä n. 2km MK 2 lähtöön.

MK 2

Reitin pituus noin 5 km. Pätkän alku nopeaa sorapohjaa, sitten crossiradalle, jossa ajetaan noin puolikas crossirata ja poiketaan kohti kangasmetsikköä jossa nopeampaa osuutta sekä hiukan tiheämpikasvuista taimikkoa ja muutama suora ennen maaliin tuloa.

Tämän jälkeen huolto, jonka jälkeen varikon kulmauksesta AT:n kautta lähdetään kohti pidempää kiertoa (noin 35 km)

Siirtymä alkuun kangaspohjaista maastoa hiekkatielle josta muutamien hiekkateiden jälkeen koukataan maastoon. Aluksi helppokulkuista tienpohjaa josta poiketaan metsään pieni mäki nousten, mäen päältä suoraan muutama mutka kiertäen laskeudutaan mäkeä alas kohti ojaa josta sillan yli ja 100 metriä metsää ja taas tienpohjalle.

Hiekkatienpohjaa muutama kilometri josta mennään metsäsiirtymälle, joka enemmän suomi-enduroa. Kivikkoista polkua, pätkä tienpohjaa ja takaisin metsään, jossa ensimmäinen mäennousu. Taas kalliopohjaista polkua ja uusi mäennousu ja mäen päältä lasketellaan muutama huomioitava kallioporras alaspäin metsäkoneuraa tielle. Tien yli kangaspohjaiseen maastoon ja sitä pitkin metsäsiirtymältä hiekkatielle. HUOMIOI nopeusrajoitusten noudattaminen! Hiekkatietä muutaman kilometrin jälkeen ajettua huomioitava tasa-arvoinen risteys (lato on pahasti näköesteenä oikealta päin tulevilla), jonka jälkeen jatketaan hiekkatietä pitkin kunnes tullaan asfaltti osuudelle jota ajetaan noin 500 metriä ja käännytään soramontuille.

Soramontuilta ajetaan siirtymänä hiukan haastavampi pätkä (noin 5 km) kivikkoista maastoa.

Siirtymän jälkeen 400 metriä kivikkoista tienpohjaa ja asfaltti tien ylitys! Matka jatkuu asfalttitien vierustaa noin 4 kilometrin verran, joka on kovapohjaista polkua, jossa hiukan kantoja, juuria ja irtokiviä, sekä sopivasti röykkyjä, reitillä muutama oja, joiden ylitse on rakennettu sillat.

Taas asfaltti tien ylitys ja tienpohjaa 200 metriä ja kohti maastoa jossa alkuun muutama pattisuora ja sitten kivikkoista polkua, josta lasketaan suolle, johon on kanssa rakennettu pitkä silta ja metsäkoneuraa pitkin noustaan ja lasketaan riippuen luokasta ja kelistä muutamia mäkiä ja taas jatketaan polkuja pitkin kivikkoista maastoa. Tullaan hiekkatielle jota pitkin ajetaan 500 metriä MK 3 lähtöön.

MK 3 Jämsän äijän polku

Reitin pituus noin 5 kilometriä. Alkuun hiekkapatikkoa josta ajetaan kangasmetsikön toista laitaa, käydään suonpohjan vieressä, muutamien ojien ylitse joihin rakennettu sillat ja jatketaan samanmoista nopeatempoista metsäkoneuraa metsän toista laitaa takaisin kohti hiekkamonttuja josta ajetaan läpi ja jatketaan hiekkamäen jälkeen tienpohjaa 100 metriä. Tienpohjalta poiketaan metsän läpi jossa hiekkapattia ja takaisin nopealle ja leveälle hiekkapohjaiselle alustalle, pieni hyppy ja muutama käännös ja maali.

Maalista ajetaan 4 kilometriä hiekkatienpohjaa, pienen taimikon läpi ja huoltoon ja uudelle kierrokselle.