Sulje mainos tästä

Video: Carmichael kaksitahtisen sarvissa

02.11.2017 - Videot
Ricky Carmichael valmistautuu ajamaan kisaa Australian supercross-sarjan osakilpailussa. Entinen mestari fiilisteli ennen kisaa omalla farmilla hieman kaksitahtisen pyörän sarvissa.

Kommentit

Kirjoittanut MX-Fan, 03.11.2017, 09:28
Jumal...ta! Kyllä se vaan niin on, että 2-tahtisessa (kun on hyvässä tikissä) on todella makeat saundit. Kaikki nelarit sais polkee suohon :). Niitten karmea pörinä on hirveätä kuunneltavaa! Kun kunnon 250cc 2T parkuu oikein kunnolla, niin hölmömpikin tajuuaa, että nyt mennään ja lujaa!
Ok, kyllähän noi nelarit menee ihan tautisesti, mutta se fiilis katsomossa on toinen, kun 2T pelillä pelimiehet antaa hanaa.
Kirjoittanut jari vihinen, 04.11.2017, 19:24
Moi!.
Kyllä asia on juuri, niin 2-tahtinen joka lailla
se aito pyörä.
Kyllä meno oli hienoa joka lailla, ja se ääni!.
Mitä olisi Tampereen kisakin vastaavilla laitteilla.
No se olisi tosi makee.
On hyvä, että on suoraselkäisiä jotka sanovat asiat niin
kuin ne ovat!.
Ps. Onkohan asia muuten, niin mitä kuulin, että jenkkeihin
on tehty kyseistä pyörää satsi uusia?.
Tsemiä!!!.
Kirjoittanut Juha, 04.11.2017, 20:16
Mistään ei ole niin mukava kiistellä kuin makuasioista. Kyllä se on niin että nuo kaksitahtiset suohon on poljettava. Aiemmin tykkäsin äänestä, mutta kun menin harhaan ja ostin kaksitahtisen niin sen kokemuksen jälkeen pelkkä äänikin jo puistattaa. En suosittele kyllä pahimmalle vihamiehellekään 2t savutinta. Aivan kamala laite ajaa. Ei minkäänlaista käsiteltävyyttä moisessa moottorissa. En tajua miten 2017 vuonna vielä joku haluaa noilla kivikautisilla vehkeillä ajaa. Jaksuhaleja vaan kaikille jotka on mennyt kaksitahtisen hankkimaan.
Kirjoittanut timi, 05.11.2017, 13:30
Juha puhuu vähän ,mutta asiaa!
Kirjoittanut 77, 05.11.2017, 14:25
Kakstahtisella ajaminen vaatii enempi taitoo kuskilta.
Kirjoittanut Juha, 06.11.2017, 21:41
Totta, ainakin jos haluaa päästä kovaa. Väittäisin että kasitahtinen sopii joko ihan aloittelijalle tai sitten kunnon pelimiehille/-naisille. En taida kuulua näistä mihinkään.

Aloittelijalle siksi että alakierroksilla vetoa ei ole ainakaan 250 kuutioisessa juuri ollenkaan. Jos ei edes yritä ajaa kovaa vaan tyytyy pitämään kierrokset alhaalla niin kaasua voi ihan huoletta käännellä mielin määrin eikä tapahdu mitään yllättävää. Lisäksi pyörä on vielä mukavan kevyt.

Jos sillä yrittää ajaa kovaa niin silloin täytyy olla pelit hyvin hanskassa. Veto on joko päällä tai pois ja yleensä jos se on päällä niin takapyörä suttaa. Tasakaasulla ajaminen on käytännössä mahdotonta kun moottori on niin repivä yläkierroksilla. Omaan ajotyyliin se ei sopinut kun olen tottunut ajamaan käytännössä kokoajan niin että takakumilla on pitoa eikä se jauha tyhjää. Isollakin nelitahtisella voi helposti ajaa kierrokset ylhäällä ihan tasakaasulla eikä tule ongelmia. Kai sitä takakumia pitäis tietenkin jauhattaa aika reilustikin jos meinaa kovaa päästä mutta kun ei vaan osaa.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01