Speedwayn RFF-viikonloppu Varkaudessa

Teksti
Varkaus Racing Team järjestää heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna speedwayn pariajon ja juniorien 250cc henkilökohtaiset Racing For Fun -harrastekilpailut Varkauden speedwaystadionilla. Kilpailut kantavat nimeä Speedwayn Suomi-sarja.

Lauantaina 3.7. Varkauden speedwaystadionilla ajetaan 500cc pariajo ja 250cc henkilökohtainen kilpailu. Kilpailu alkaa kello 14. Sunnuntaina 4.7. ajetaan myös 500cc pariajo ja 250cc henkilökohtainen kilpailu. Sunnuntaina vauhtiin päästään kello 13. 

Racing for Fun – harrastekilpailut sijoittuvat SML:n kilpailujärjestelmässä jäsentenvälisten kilpailujen ja kansallisten, SML:n kilpailuluvalla järjestettävien kilpailujen väliin. Jäsenistön palautteen perusteella on rakennettu uusi harrastekilpailutaso, ja RFF-harrastekilpailut järjestetään ilman SML:n kilpailulupaa. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestävä moottorikerho vastaa kaikesta tapahtumien järjestämiseen liittyvistä velvoitteista, ilmoittautumisista, mahdollisesta maksuliikenteestä ja tiedottamisesta Suomen lakien ja asetusten mukaisesti.

RFF-Harrastekilpailutapahtumat eroavat jäsentenvälisistä siten, että toimintaa voidaan järjestää kahden tai useamman kerhon yhteistyönä, eikä jäsenyysvelvoite järjestävään kerhoon ole jäsentenvälisten kilpailujen tavoin sääntöjen osalta voimassa. 

Harrastekilpailujen tarkoituksena on tarjota kevyempi kilpailunomaisten harrastepäivien järjestämismahdollisuus SML:n jäsenkerhoille ja toisaalta taas luoda uusia harrastusmahdollisuuksia kaikille SML:n jäsenkerhojen jäsenille. Toisaalta konsepti avaa kerhoille vapaampia mahdollisuuksia määritellä itse omaan toimintaan liittyvä vaatimuksia.

VRT:n puheenjohtaja Appe Mustonen kommentoi tulevaa seuraavasti: 

- Kauan aikaa on Suomessa ollut ongelma, että SM-liiga on speedwayssa ainut sarjamuoto. Tämän RFF:n ideana on madaltaa kynnystä uusille kuljettajille ja mahdollistaa matalan kynnyksen kilpailun järjestäminen. Tämä Speedway Suomi-sarja on nyt testiviikonloppu, kokeillaan miten tämä sujuu ja siitä on ajatusta kehittää jatkoa ensi kaudelle. Tarkoitus on luoda alustaa etenkin uusille kuljettajille, sillä eihän esim. salibandyssakaan heti F-liiga peleistä aloiteta.