Raksilassa tärähtää reilun viikon kuluttua

Teksti
Maailmanmestari Peter Nårsa nähdään mukana Raksilassa.
Kuva
Jari Lauri
Perinteinen Stadioncross Oulu järjestetään jo seitsemättä kertaa peräjälkeen helmikuun 18. ja 19. päivinä Raksilan Pesäpallostadionilla.

Tapahtuman pääkilpailu on Pro-luokan Bothnia Cup. Se koostuu kolmesta osakilpailusta kahden päivän aikana. Molempina iltoina ajetaan erillinen Stadioncross kilpailu ja lauantaina päivällä Dominator-kaksintaistelukilpailu.

Kilpailupäivät aloitetaan kuitenkin kansallisten luokkien kilpailuilla.

Perjantaina päivällä klo 14 alkaen ajetaan kaikkien juniorluokkien, sekä veteraaniluokan kisat. Nuorimmat kilpailijat ovat vain 6-vuotiaita ja vastaavasti vanhimmat yli 60-vuotiaita.

Klo 18 starttaa Bothnia Cupin ensimmäinen osakilpailu, joka on samalla Stadioncrossin SM-kilpailu.

Lauantaina klo 14 alkaen ajavat kaikki aikuisten kansalliset luokat, eli Pro Lite, Naiset, Sport. Kansallisten kisojen välissä ajetaan klo 15 alkaen Bothnia Cup Race 2, Dominator-kaksintaistelukisa.

Klo 18 alkava Bothnia Cupin ratkaiseva Race 3, Super Snocross, on viikonlopun pääkilpailu. Super Snocross-kilpailun,klo 21 alkavassa finaalissa jaetaan tuplapisteet, jolla on iso merkitys koko Bothnia Cupin osalta. Viime keväänä Topi Posti nappasi Bothnia Cupin mestaruuden juuri viimeisen finaalin tuplapisteiden turvin.

Maailmamestari Petter Nårsa Raksilaan

Tämän vuoden kisasta on odotettavissa äärimmäisen jännittävä ja kovatasoinen. Viisi vuotta ISOC-sarjassa Amerikassa ajanut Aki Pihlaja lähtee jahtaamaan Raksilan herruutta, joka häneltä jäi 2016 saavuttamatta finaalissa katkenneen variaattorin hihnan vuoksi. Pihlaja on tällä hetkellä kovassa kunnossa. Hän voitti SM-sarjan kauden avauskilpailussa kaikki ajamansa erät. Kovimman haasteen Akille antaa tämän vuoden ehkä suurin ennakkosuosikki, Snowcrossin hallitseva Maailmanmestari, Ruotsin Petter Nårsa. Nårsa ajoi vuodet 2013-2020 menestyksekkäästi Pihlajan kanssa samassa ISOC-sarjassa Amerikassa voittaen mm. X-Games kisan 2017. Luvassa on huikeaa Suomi - Ruotsi maaottelutunnelmaa, kun Pihlaja, Topi Posti ja Joonas Keskiaho haastavat ruotsin ehdottomat huiput; Nårsa, Emil Hansson, Gustav Sahlsten.

Haasteita riittänyt

Oulun stadioncrosseja on vuosien varrella haastettu milloin hurjasta pakkasesta, milloin lumen puutteesta, milloin vesisateesta ja nyt viime vuosina koronan aiheuttamista yleisörajoituksista. Näistä vastustuksista huolimatta tapahtuma on järjestetty sitkeästi ja säännöllisesti joka vuosi.

Kaikista haasteista huolimatta yleisö ja kuljettajat ovat nauttineet tapahtumasta joka kerta täysin rinnoin ja monien mielestä Oulun Stadioncrossit ovatkin kauden kohokohta.

Alkutalvi on viranomaismääräysten osalta poukkoiltu rajoittaen ja vapauttaen ulkotapahtumia. Nyt ne on kuitenkin Oulustakin vapautuneet ja yleisö pääsee lehtereille normaalisti. Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistopalvelun välityksellä. Livestreamia pääsee seuraamaan Solidsport kanavan kautta; https://solidsport.com/snowcrossoulu

Aikataulut, lähtöluettelot ja muu lisäinfo osoitteesta www.snowcrossoulu.com <http://www.snowcrossoulu.com> Liput Ticketmasterista ja portilta.