Gajser varmisti maailmanmestaruuden

Tim Gajser juhli mestaruutta Hyvinkäällä.
Kuva
Jani Hovi
Tim Gajser varmisti hetki sitten MXGP-luokan maailmanmestaruuden Hyvinkäällä. Harri Kullas ajoi ajoi pisteille molemmissa erissä ja Jere Haavisto toisessa erässä.

Tim Gajser teki sen mitä moni odotti tältä päivältä. Vaikka miehen ajo ei ollut sellaista kuin mestarilta on totuttu näkemään, niin se riitti silti varmistamaan hänelle mestaruuden. Gajser oli ensimmäisessä erässä kuudes ja toisessa erässä seitsemäs.

- En voi uskoa, että tämä on viides mestaruus minulle. Tunne on upea luonnollisesti, Gajser riemuitsi kisan jälkeen.

Coldenhoff juhli voittoa

Ensimmäisen MXGP-erän startti meni Romain Febvren nimiin, mutta Brian Bogers nousi kärkeen jo toisella kierroksella. Febvre kaatui toiselta sijalta kuudennella kierroksella ja Gajser otti kakkospaikan hetkellisesti haltuunsa. Glenn Coldenhoff ohitti kuitenkin Gajserin ja nousi toiseksi. Kärjessä Bogers meni menojaan ja otti erävoiton ennen Coldenhoffia ja kolmanneksi noussutta Maxime Renauxia.

Jere Haavisto onnistui startissa hyvin ja oli ensimmäisellä kierroksella 14. Haavisto menetti yhden sijan alussa, mutta ajoi sijalla 15. kahdeksannelle kierrokselle asti. Haavisto oli kuitenkin tuossa vaiheessa käyttänyt kaikki ”repäsinsä” ja menetti nopeasti pari sijaa. Homma meni kuitenkin kokonaan pieleen seuraavalla kierroksella, kun Haavisto kaatui. Hetken kuluttua hän ajoi varikolle ja keskeytti kilpailun. Yhtä huonosti kävi Miro Sihvoselle, joka keskeytti erän aivotärähdysoireiden takia, eikä startannut myöskään toiseen erään. Harri Kullaksen startti ei ollut paras mahdollinen ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 25. Kullas pääsi kuitenkin hyvään vauhtiin erän aikana ja oli maalissa 17.

Toinen erä olikin sitten Coldenhoffin show. Hollantilainen johti kilpailua suvereenisti ja ajoi voittoon viiden sekunnin turvin. Toiseksi ajoi hänen Yamaha-tiimikaveri Seewer ja kolmanneksi niin ikään saman tiimin Renaux.

- Kisa oli mahtava. Tämä oli minulle ensimmäinen totaalin voitto pitkään aikaan ja tänään ajo kulki hienosti, Coldenhoff kertoi.

Kullas onnistui tällä kertaa hienosti startissa ja kymmenen joukossa startin jälkeen. Erän alussa Kullas menetti pari sijaa alussa kaatuneelle Febvrelle ja takaa tulleelle Gajserille. Kullas ajoi kuitenkin tasaisen varmasti ja oli maalissa 15. Haavisto epäonnistui puolestaan startissa ja oli letkan häntäpäässä. Erän edetessä Haavisto ajoi tasaisesti ja nosti itsensä lopulta sijalle 17.