Sulje mainos tästä

Testissä M-Racing Attack -asu

05.12.2018 - Yleistä alalta
M-Racing Attack -asu on suunniteltu kotimaiseen enduroon.
Kuva: Juha Kollanus
Talvi tekee vauhdilla tuloaan ja onkin hyvä miettiä talven ajovarusteita. M-Racing tarjoaa endurokuljettajille talveen ja muutenkin viileämpiin, tai vaikkapa kosteampiin keleihin soveltuvan Attack-asun.
Perinteiseen talvienduroon sopivia ajovarusteita ei hirvittävän monelta merkiltä Suomen markkinoilta tällä hetkellä löydy. M-Racingin Attack-asu on yksi markkinoilla olevista tuotteista ja se on suunniteltu juuri kotimaiseen enduroon. Me otimme puvun alkutalven testiin.

Mitä luvataan?

Asun takki on valmistettu 300den Polyester Ripstop -päällismateriaalista, jossa on hengittävä ja vedenpitävä Vertex-kalvo. Olka- ja kyynärpäissä on käytetty 500den vahvikekangasta, joka kestää paremmin esimerkiksi kaatumisissa tulevaa hankausta. Takissa on edessä ja takana erilliset tuuletusaukot, jotka laajentavat takin käyttöaikaa. Irrotettavien hihojen ansiosta takkia voi käyttää myös liivinä. Takissa on pehmeä neopreenikaulus ja tarrakiinnitykset helmassa ja hihansuissa. Takista löytyy kaksi etutaskua, yksi hihatasku ja kaksi povitaskua.

Housuissa on puolestaan käytetty vahvempaa 600den PolyOxford-materiaalia ja takamuksessa vielä paremmin hankausta kestävää 1000den PolyOxfordia. Myös housuissa on käytetty samaa hengittävää ja vedenpitävää Vertex-kalvoa. Housuissa on korotettu takaosa, jolloin selkä ei jää missään tilanteessa paljaaksi. Housuissa on joustopalat, joiden ansiosta ne istuvat paremmin jalkaan. Vyötäröllä on tarrakiristykset ja housuissa olevat henkselit ovat irrotettavat. Takin tapaan myös housuissa on vetoketjulla varustetut tuuletusaukot. Housujen puntit menevät ajosaappaiden alle, eivätkä perinteisempään talvitapaan saappaiden päälle. Polvissa on luonnollisesti myös nahkavahvikkeet, jotka kestävät kulutusta.Miltä tuntuu?

Ensimmäisenä kun pukua sovittaa päälle, huomaa miten hyvin se on ommeltu muotoon. Puvun mitoitus on napakka, mutta joustopalojen ja hyvän muotoon ompelun ansiosta puku tuntuu kevyeltä päällä ja liikkuminen sen kanssa on notkeaa. Tämä yllätti ainakin itseni positiivisesti ja heti kun pyörän päälle hyppäsi, unohti pitävänsä päällä kylmempiin olosuhteisiin suunniteltua, hieman paksumpaa pukua.

Itselläni jäävät välillä joidenkin takkien hihat lyhyiksi, mutta sitä ongelmaa ei M-Racingin osalta ole, vaan mitoitus on onnistunut täydellisesti myös sen tiimoilta. Takin ompelussa on otettu huomioon myös hartiasuojat, jotka mahtuvat hyvin takin sisään. Sama asia pätee housuihin, jotka istuvat oikean kokoisina napakasti jalkaan, mutta niissä on silti runsaasti tilaa suuremmillekin polvituille. Takin kaulus on miellyttävää materiaalia, eikä se hankaa mistään kohtaa, joka saattaisi puolestaan aiheuttaa pidemmissä kilpailuissa ongelmia. Irrotettavat hihat ovat ehdottoman hyvä asia, sillä niiden ansiosta ei tarvitse hankkia erillistä liiviä. Takki ja housut eivät ole erityisen paksut, vaan niissä on ulkokuoren lisäksi kevyt verkkovuori. Koska housuissa on käytetty paremman kestävyyden takia paksumpaa päällikangasta, tuntuvat ne sen takia takkia paksummalta.

Plussat

- Erittäin hyvä istuvuus ja liikkuvuus, puku tuntuu kevyeltä päällä
- Housuissa leveät tarrakiristykset ja isot joustopalat
- Takissa irrotettavat hihat
- Hihassa olevaan taskuun on kätevä laittaa kilpailuissa aikakortti/tuloste, tai harjoituksissa vaikkapa paperinpala lasien kuivaamista varten

Miinukset

- Takin takahelmassa voisi olla yksi iso tasku

Mitä maksaa?

M-Racing Attack -takin hinta on 149 euroa ja housujen 129 euroa.

Valmistaja / maahantuoja

AllRight

Mistä saa?

AllRight-verkkokauppa ja AllRightin jälleenmyyjät.

Jani / Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01