Sulje mainos tästä

Supermoton uusi tuleminen, kilvanajoa ja harrastustoimintaa

23.03.2018 - Yleistä alalta
Supermotoon haetaan uutta nostetta.
Kuva: Aki Laakkonen
Kaudella 2018 pienen taantuman jälkeen ollaan supermotoa taas herättelemässä uuteen kukoistukseen.
Tulevalla kaudella tullaan näkemään muutaman edellisvuosien kotimaan ja EM/MM sarjaa kiertäneiden kärkikuskien comeback, sekä monia uusia harrastajia radoilla.

Kolme luokkaa: S1 (SM) OPEN (Suomen-cup) ja ASFALTTI/S4. Asfalttiluokassa samat tekniset säännöt kun Openissa, eli kisaslicksit ja renkaanlämmittimet sallittu tulevalla kaudella, samoin esim flat-track rengastus 19-19 kelpaa. Säännöt löytyvät moottoriliiton sivuilta.

Kaudelle 2018 SM-sarjaan lanseerattiin uusi asfaltti/S4 luokka, joka ajaa kilpailuissa pelkkää asfalttia, Euroopassa asfalttiluokka on osoittautunut suosituimmaksi luokaksi erityisesti harrastajien keskuudessa. Lajiryhmällä on tähän luokkaan suuret odotukset, koska mukaan on lähdössä kotimaisilta ja kansainvälisiltä rr sekä jääratavarikoilta tuttuja nimiä.
SM-luokkana jatkaa S1 ja Suomen-cup arvosta kisataan harrastajille suunnatussa Open-luokassa.

Lajiryhmän tavoite on nyt tuoda lajia lähemmäs harrastajaa. Lajiryhmän puolesta kaudella järjestetään kaksi koulutus/harjoituspäivää, jossa uudet ja kokeneemmatkin kuskit saavat vinkkejä ajoon ja pyörän säätämiseen. Lisäksi Hyvinkään karting-radalla pyörii viikottain VMX-Racing:n / Hyua supermotokerho, jossa jokainen kiinnostunut pääsee tutustumaan lajiin. Harjoituspaikkoja on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, koska monet kartingradat tarjoavat nyt mahdollisuuden supermotojen ajoharjoitteluun.

Kustannuksiltaan supermoto on edullista, jos verrataan rr -tai jääradan harrastamiseen. Hyviä pyöriä löytyy edullisesti käytettyinä ja uuden kilpurin rakentaminen on nyt halvempaa kuin koskaan. Harrastuksen alkuun pääsee hyvin myös jäärata tai flat-track pyörällä pienin muutoksin. Huomioitavaa on myös, että kauden 2017 Suomen Mestaruus voitettiin kaksitahtisella pyörällä.
Kausi aloitetaan perinteisellä Viron leirillä 9-12.5 ja reissu huipentuu äitenpäivänä 13.5 Tabasalun radalla ajettavaan ensimmäiseen sm-osakilpailuun.

SM Kalenteri 2018

- 13.5. Tabasalu Viro
- 16.6. Töysä
- 14.-15.7. Oulu
- 4.8. Imatra

Harjoitus/leiripäivät 2018

Viro 9-13.5
Kaanaa 9.6
Hyvinkää Heinäkuu

Supermotojen vauhdikasta menoa tullaan näkemään näytösajojen merkeissä muutaman isomman moottoriurheilutapahtuman yhteydessä(Vauhtiajot+Suurajot varmistusta vailla), jolla lajia saadaan tunnetuksi.

Jos supermoto kiinnostaa, niin olemme paikalla pääsiäisenä American Car Showssa SML:n osastolla jokaisena päivänä. Tulkaahan morjestamaan ja vaihtamaan kuulumisia, jos messuille tulette.

Tero Kolehmainen / Supermoto Lajiryhmä

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01