Sulje mainos tästä

SML:n valmennus Tarkkalan vastuulle

15.12.2017 - Yleistä alalta
Suomen Moottoriliiton valmennustoiminta menee selkeän harppauksen eteenpäin, kun Marko Tarkkala ottaa jatkossa vastuun liiton kaikesta valmennustoiminnasta.
Kun Tomi Konttinen jätti Suomen Moottoriliiton valmennuspäällikön roolin yli vuosi sitten, jäi valmennustoiminta rehellisesti sanottuna tuuliajolle. Konttisen tilalle ei palkattu ketään, vaan asioiden ehkä oletettiin sujuvan ilman erillistä valmennuspäällikköä, muiden henkilöiden omien tehtävien ohella.

Tämän syksyn aikana SML ja Marko Tarkkala neuvottelivat paketin, jossa Tarkkala ottaa vastuulleen vetää SML:n valmennustoimintaa.

- Tämä ajatus oli mielessäni jo vuosi sitten, mutta nyt saimme kaikki asiat sovittua SML:n kanssa, tyytyväinen Tarkkala kertoo.

Pitkä projekti

Tarkkala organisoi jatkossa kaikkien SML:n lajien valmennuksen liiton tuella. Konkreettisen valmennuksen hoitavat lajivalmentajat: Jussi Vehviläinen (MX), Ludde Söderberg (MX), Miska Aaltonen (MX), ja Kari Vehniäinen (RR). Tarkkala vastaa itse enduron lajivalmennuksesta.

- Edessä on useamman vuoden projekti, joka käynnistetään nyt. Ensimmäisenä vuonna tulee varmasti eteen paljon kaikkea uutta ja jatkossa tullaan olemaan entistä viisaampia. Tavoitteena on, että pystymme järjestämään valmennusta kerran kuukaudessa. Keskitymme tietysti kuntopuoleen ja ajoharjoitteluun, sekä lisäksi henkiseen valmennukseen. Ajoleirit ovat myös tärkeässä roolissa, Tarkkala jatkoi.

Systemaattisen valmennuksen merkitys on kiistatonta ja myös Tarkkala on samoilla linjoilla.

- Meidän pitää pystyä tarjoamaan kuljettajille tukea ja opastusta heidän urallaan. Tietoa Suomesta löytyy asiaan varmasti, mutta se täytyy saattaa kuljettajien tietoon. Pienenä maana meillä ei ole varaa hukata yhtään lupaavaa kuljettajaa sen takia, ettemme tarjoa heille valmennusta.

- Liitto tukee valmennusta ja tällä hetkellä yritän myös itse etsiä tukijoita toiminnalle. Tavoite on se, ettei kuljettajien tarvitse itse maksaa valmennuksesta tai leirityksestä, Tarkkala suunnittelee.

Startti tänään

Ensimmäinen askel toiminnalle otetaan konkreettisesti tänään Vierumäellä. Siellä reilut 40 kuljettajaa eri lajeista osallistuu kahden päivän mittaisiin kuntotesteihin, joissa määritetään lähtötaso. Testien jälkeen käydään tulokset läpi ja keskustellaan yleisellä tasolla harjoittelusta.

Testeihin ja valmennusryhmiin on valittu kuljettajia tiettyjen kriteerien perusteella.

- Kuljettajan täytyy ajaa MM- tai EM-tasolla, tai ainakin pyrkiä sinne. Lajiryhmiltä on tullut listaus kuljettajista ja lisäksi olemme tehneet potentiaalisille kuljettajille kyselyn heidän tavoitteistaan ja muista asioista. Näiden perusteella endurosta, motocrossista ja road racingista on valittu testauksiin joka lajista noin 15 kuljettajaa. Ajoleireille osallistuu myöhemmin myös useampia kuljettajia, Tarkkala kertoo valintaprosessista.

Valmennukseen valitut kuljettajat julkaistaan virallisesti SML:n palkintogaalassa 5. tammikuuta.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01