Sulje mainos tästä

Peku tietää

11.08.2017 - Yleistä alalta
Peku on löytynyt Perusta ja mies lähetti pitkästä aikaa tarinaa. Vaikka aikaa edellisestä kerrasta on kulunut paljon, ei juttujen taso ole parantunut mihinkään.
Hola, como estas?

Musta ei ole kuulunut very long time. Oon bungannut Perussa. First testasin yhtä Kotaria, EX Racinkiin. Mut sit mä rakastuin, meinaan niihin Perun maisemiin. Niitä voi tsiikaa ihan loputtomiin. Ja sit mä hiffasin et siellä tsörätään ensi tammikuussa se Dakar ralli…. Siit lähtien mä oon totutellut täällä Cuscossa tähän ohueen ilmaan. Mä uskon, et voitto hankitaan tällä tavoin. Mä meinaan ajan sen rallin ensi talvena.

Tai silloin täällä on tosin kesä, nyt täällä on talvi ja ihan saatanan galsa. Mut oon kyl kuullut, ettei siellä härmässä on asiat juur sen paremmin. Mulla alkaa olla paketti kasassa. Niemitalon Timppa kaivoi takavarastoja ja se löysi sieltä Tarmo Jormakan vanhan Dakarkilpurin. Timppa lupasi lainata sitä mulle. Sit mä aloin tsiikaan mekaanikkoja. Se on vähän haastellisempi rasti, sil niiden on osattava bamlaa espanjaa. Ei riitä et mä osaan. Mut sitä mä muistin, et Taxi Ismo ja ”Mykkä” Make Nieminen bamlaa spanista – jos ne on sillai sopivasti kännissä. Siinä onkin haastetta, sillä ne molemmat vetävät aika hereesti vähän enemmänkin. Tää suunnitelma onnistuu jos ne pysyy sillai seitin ohuessa koko kisan ajan…

Moni ei snaijaa miksi Make ja Ismo hablar español? No se johtu siit, et ne veti kerran kimppakännit ja päätti lähteä Kanarialle. Kumpikaan niistä ei oo ihan penaalin terävin kynä, mitä tulee noihin matkojen varaamiseen. Kanarian sijaan ne joutui Espanjaan Lorca nimiselle paikkakunnalle. Siellä on maisemat kuin kuusta. Kun ne selvis, niin ne snaijas et täällähän voisi vetää mantsaa – ainoo vaan et vain ne prätkät puuttuivat. No, kylille kyselemään. Paikalliset osas kertoo, et yks Manolo Barnés pitää kylillä Kotari kauppaa. Loput arvaattekin? Pojat tutustu Manoloon ja loma vähän pidentyi, sillä Manolo oli just lähdössä Pariisi-Dakar-ralliin. Ismo ja Make ruuvas sen rallin ja oppi samalla bamlaamaan espanjaa. On yleinen luulo, et Tiaisen Kartaani olisi tuonut Manolon suomeen. Se ei oo totta. Sen järjesti Ketelän Mara, Niemisen Markku ja Taxi-Ismo. Sinne Dakari ralliin oon saanut puhuttua mukaan mun oman hierojan. Petri Voimanäppi Valkosen, se bamlas et pitää mut kunnossa kisan ajan ja sit se käski lopettaa dokaamisen kuukautta ennen skapaa. En viittinyt sanoa sille, et en oo dokannut aikoihin, sillä tällä Perussa on luvallista juoda koka teetä. Se muuten pamahtaa nuppiin paremmin kúin keskiolut! Olé!

Niemisen Makeen mä tutustuin aikoinaan Hankirallissa. Olin katsastuksessa hommissa, kun Make tuli katsastamaan sitä Saabiaan. Sehän on se Saab-Auton rakentama kilpuri, jolla Lampisen Simppa kisas vuonna miekka ja kilpi. Ekalla kerralla Make ei päässyt läpi äänien takia. Se tuli tunnin päästä takas. Nyt se Saabi on hiljainen kuin huopatossu tehdas. Me leimattiin Ruoho lahden Vikken kans se peli. Mut se katsastuspaikka oli kellarissa, ja sieltä oli jyrkkä luiska ylös. Make paino kaasupedaalin pohjaan. Pakoputkesta alkoi lentää ulos kaikkea mahdollista. Nahkahanskoista alkaen. Ruoho lahti otti hirveet lämmöt mut Make karkas paikalta. Se siitä Makesta.

En tiijä ootte kuullu et Penttilän Maukka satutti daijunsa? Se korjas osien pesu konetta, kun sen kansi romahti alas. Ylimielisen iskariäijän, Nurmelan Arskan, eli porkkanapään sormet olisi jäänyt väliin ja ne ois mennyt ihan paskaksi. Salaman nopeesti Maukka snaijas tilanteen ja laittoi kuuppansa väliin. Se kansi meni ihan mutkalle ja Maukalle tuli snadi haava päähän. On se kova, toi Maukka. Käykääs joskus sen firmassa kuuntelemassa sen juttuja, oppisitte tekin jotain tost mantsasta.

Mantsasta vielä, kuulin törkeen hyvän stoorin Päitsiltä. Jyväskylän liepeillä majailee manstatiimi nimeltään Scuderia Tonico. Niiden pääkuski on entinen trial-kuski. Sen takia se laahaa ihan v*tusti takajarrua – siis sillai sitoo. Toi aiheuttaa sen, että sillä kiehahtelee takajarru nesteet ihan yhtenään. Tiimin päämekaanikko keksi ihan helvetin hyvän ajatuksen. Ukko purki takavanteesta pinnat vege. Sitten se sijoitti pinnojen keskelle sellaisen auton vesipumpun tuuletus ropellin. Sit ku takavanne pyörii, niin se pyörivä ropelli aiheuttaa ilmavirtaa suoraan takajarrulle. Takajarru nesteet eivät enää kiuhuneet. Kuski ei tykänny takavanteen ulkonäöstä, mut mekaanikko ei antanut periksi. Tällä mentäisiin, kohti ääretöntä ja sen yli! Kuski testasi vekotinta hiukan enemmän, ja ihan snadi ongelma tuli melko rápidamente vastaan. Jos ja kun kuski nosti vauhdin yli sadan kahdenkypän, niin propellin työntövoima käänsi pelin sladiin. Jopa niin älyttömään, ettei peli enää mahtunut puitten väliin. Se ropeli purettiin vähin äänin veks. Ja hei – nyt päät umpeen. Tää stoori on oikeesti totta. Näin meinaan ropelista foton!

Tähän loppuun vielä yksi kova huhu. Sellainen uusi vanha prätkä merkki kuin SWM (eli entinen Husse) perusti supermoto tiimin tälle kaudelle. Siis ihan Äm Äm sarjaan. Ne mietti kuka olis paras kuski. Ne teki sinne kuukkeliin haun ja se antoi vastaukseksi et Niilo Tilhi suomesta. Ne yritti ettiä sen Niilon kännynumeroa nolla sata sadasta, mutta huonolla menestyksellä. Sit ne lähetti kaverin suomeen, ihan ettimään äijää. Kaveri meni Hämeenlinnaan Pohjamon Peten pajalle. Pete tajus heti et Niilo Tilhi on Hermusen Manu. Pete ei viittinyt oikasta väärinkäsitystä ja niin niiltä jäi Manu löytämättä. Kuulin myöhemmin, et ne maksanut sille Tilhelle 1,5 miljoonaa egee yhestä siisonista. Mun mielestä se on aika paljon. Pete on kuulemma luvannut tarjoo Manulle kaljat, kun hommat kusi. Manulle aika kallis kalja, 1,5 miltsiä.

Mä lähen nyt treenaamaan. Nokka kohti Dakar rallia.

Adios, Peku Cusco Peru

--------

Fiktiivinen henkilö nimeltään Peku jatkaa pakinasarjaa Peku tietää. Peku pakinoi sivuillamme kerran kuukaudessa (tai silloin kun selviää, toim.huom). Peku tietää, hän ei spekuloi. Pekusta on moneksi ja monesta on Pekuksi. Peku on ajanut kilpaa lähes kaikissa mahdollisissa moottoripyörälajeissa. Motocross, enduro, roadracing, trial ja jäärata ovat hänelle tuttuja lajeja. Maarataakin on tullut kokeiltua matkan varrella. Peku siis tietää, tai ainakin omasta mielestään, sillä Pekulta tulee yleensä vastaus kysymättä

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01