Sulje mainos tästä

Naisten offroad-koulutuksessa suuri osallistujajoukko

05.10.2017 - Yleistä alalta
Viime viikonloppuna järjestetty 24MX Rapakat leiri Hartolassa oli suuri menestys, leiri täyttyi julkaisun jälkeen jo kolmessa päivässä.
Kaiken kaikkiaan 35 naista kävivät kaksipäiväisen koulutuksen aikana läpi motocross-oppeja Miska Aaltosen johdolla, enduron saloihin perehdyttiin Matias Savon toimesta ja pyörän tekniikkaan perehdyttiin Kari Silvastin rasteilla.

"Ajatus eri lajeja yhdistävästä naisten leiristä on pyörinyt päässäni jo muutaman vuoden, sillä tälläiselle only women konseptille on ollut selkeä kysyntä. Viime vuosina uusien harrastajien tuleminen motocrossin ja enduron pariin on ollut todella vähäistä, pääosin lajin ulkopuolisista asioista johtuen, yleisellä tasolla mitattuna jos otetaan aivan nuorimmat juniorit pois laskuista on vuosittain uusia harrastajia tullut lajiemme pariin vain kourallinen. Ilokseni olen kuitenkin huomannut että naisten sekä nuorten tyttöjen harrastajamäärät ovat viime vuosina kasvaneet jopa räjähdysmäisesti ja samanlainen trendi on ollut havaittavissa myös muissakin pohjoismaissa.

Halusimme tarjota mimmeille leirin jossa laadukas & monipuolinen koulutus yhdistetään ryhmähenkeä kasvattavaan toimintaan ja sitä kautta oppimisen lisäksi luoda uusia ajokaverisuhteita eri puolilta Suomea saapuvien kuskien välille. Leirimme huipeintuikin sunnuntaina tehtävärataan joka suoritettiin 3 - 5 hengen ryhmissä. Tehtävärata pakotti mimmit kommunikoimaan keskenään ja menestykseen vaadittiin saumatonta tiimityötä, jossa mikään yksittäinen ominaisuus ei taannut menestystä." kertoo leirin järjestelyistä vastannut Juuso Valtakari 24MX:ltä.

Vaikka suurinosa leirillä olleista kuskeista eivät tähtääkkään lajin huipulle, tuli yksi asia selväksi, tarve koulutukselle ja halu oppia on suuri. Kysyntää siis on, mutta tarjonta on todella vähäistä, varsinkin eteläisen Suomen ulkopuolella. Leiriläisiä kannustettiin kasaamaan muutaman mimmin porukoita ja olemaan yhteydessä paikallisiin moottorikerhoihin ja pyytämään heitä yhdessä kerhojen aktiivikuskien kanssa järjestämään pienempiä koulutuspäiviä.

"Jokaisesta aktiivisesta suomalaisesta moottorikerhosta löytyy kuskeja jotka pystyvät vetämään muutaman tunnin koulutuksen läpi pienelle ryhmälle. Naisten tarve ja halu on nyt osoitettu suureksi, 24MX haluaakin kannustaa kaikkia kerhoja aktivoitumaan ja yhdistämään kouluttajat koulutettaviin. Tässä on myös esimerkiksi erittäin oivallinen tapa kärkeen tähtääville kuljettajille kerätä hieman lisää pääomaa kauden budjettiin, sillä naisten palautteen mukaan laadukkaasta ja eteenpäin vievästä koulutuksesta ollaan valmiita maksamaan." Lopettaa Valtakari.

Leiripalautteen mukaan 68% vastanneista osallistuu täysin varmasti ja loput 32% erittäin varmasti ensi vuoden 24MX Rapakat leirille.

24MX tiedotus

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01