Sulje mainos tästä

Kuumia tunnelmia Supermoton EM-avauksessa

25.03.2018 - Yleistä alalta
Mauno Hermunen on EM-avauksen jälkeen sarjassa viidentenä.
Kuva: Supermotos1
SWM-kuljettaja Mauno Hermunen joutui kanssakilpailijan telomaksi kahteen kertaan EM-avauksessa. Siitä huolimatta Hermunen on avauksen jälkeen pisteissä viides.
Supermoton EM-sarjan kauden avauskilpailu kaasuteltiin tänään Ottobianon radalla Italiassa. Aika-ajoissa toiseksi ajanut Mauno Hermunen aloitti ensimmäisen erän hienosta ja johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisella ja kolmannella kierroksella Hermunen putosi pari sijaa, mutta taisteli hyvä vauhtia kolmannesta sijasta, kunnes rupesi rytisemään.

- Class (Markus) veti hiekalla suoraan kylkeen ja kaaduin siihen, Hermunen kertoi.

Kaatumisen jälkeen Hermunen ajoi kahdeksantena maaliin.

Toisessa erässä Hermunen oli startin jälkeen toisena ja taisteli jälleen kakkossijasta saksalaisen Classin kanssa.

- Tällä kertaa se idiootti tuli asfaltilla suoraan kylkeen ja oli lähellä, ettei kaaduttu molemmat siinä tilanteessa. Seuraavassa kisassa se saa varmasti takaisin, tokaisi Hermunen.

Toinen erä sujui kuitenkin Hermusen osalta paljon paremmin kuin ensimmäinen ja hän oli ruutulipulla kolmas, vain 0,2 sekuntia kakkospaikasta.

- Ensimmäinen erä oli todella vaikea. Kun ei ole kisakokemusta supermotosta pariin vuoteen, niin oli vaikea päästä rytmiin muiden kanssa kisaamisen suhteen. Myöskään kaikki ajolinjat ei osunut kohdalleen siinä. Ajo parani paljon toisessa erässä onneksi paljon, Hermunen kertasi.

Viimeiset kuusi viikkoa asuntoautossa Italiassa asunut SWM-kuljettaja suuntaa huomenna kohti Suomea, ennen kuin palaa Italiaan 15.4. ajettavaan Italian mestaruussarjan avausosakilpailuun.

Hermunen on avauskilpailun jälkeen EM-pistetaulukossa viidentenä, 17 pistettä Chareyren perässä.

Suomalaisista kilpailussa tänään mukana oli myös Eero Madisson ja Aaro Harvia. Madisson oli ensimmäisessä erässä 27. ja toisessa 23. Harvia puolestaan keskeytti ensimmäisen erän ja oli toisessa erässä 29.

EM-sarja jatkuu huhtikuun 22. päivä Albaidassa, Espanjassa.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01