Sulje mainos tästä

15 mitalin kausi

13.12.2017 - Yleistä alalta
Kytönen Motorsport tiimi kokonaisuudessaan kaudella 2017.
Kuva: Pekka Viljakainen
Kytönen Motorsport keräsi kuluneella kaudella 15 arvokisamitalia, joka lienee ennätys kotimaisissa offroad-lajeissa.
Kytönen Motorsport lähti kuluneeseen kauteen hakemaan menestystä motocrossin ja enduron SM-sarjoista, sekä enduron MM-sarjasta. Kausi olikin lähes täysosuma, sillä tiimi keräsi lopulta 15 mitalia tililleen.

Enduron SM-sarjassa Kytönen Motorsport voitti kolme henkilökohtaista SM-kultaa neljästä mahdollisesta. Eemil Pohjola (E2), Marko Tarkkala (E3) ja Hugo Svärd (U20) toivat tiimille kirkkaimmat mitalit luokistaan. Lisäksi Henric Stigell (E1) ja Antti Hellsten (E2) ottivat SM-hopeamitalit ja Roni Kytönen (U20) SM-pronssia. Hellsten ja Stigell olivat myös mukana Suomen Six Days -joukkueessa, joka ajoi MM-pronssille. Lisäksi Pohjola ja Kytönen olivat mukana JSMK:n joukkueessa, joka voitti kerhojoukkueiden SM-kultaa. Tarkkala oli mukana puolestaan RiMPKK:n hopeajoukkueessa.

Motocrossin puolella tiimi nappasi neljä SM-mitalia. Juuso Matikainen ajoi MX2-luokassa SM-hopealle ja Kytönen puolestaan SM-pronssille. Kerhojoukkueiden SM-kilpailussa Matikainen oli mukana OriMK:n kultajoukkueessa ja Kytönen puolestaan JSMK:n hopeajoukkueessa.

Tiimin omistaja Vesa Kytönen oli luonnollisesti tyytyväinen kauteen.

- Kyllähän tämä oli melkoinen täysosumakausi etenkin kotimaassa. Kaikki kuljettajat tekivät paljon työtä ja pyrimme auttamaan heitä kaikin mahdollisin keinoin. Tietenkään tämä ei olisi mahdollista ilman tukijoita, jotka ovat olleet tänäkin vuonna meidän taustallamme. Isot kiitokset Terrawise, Husqvarna, All Right EU, Bahco ja kaikki muutkin yhteistyökumppanit. Kiitos myös Harri Leppälaaksolle, Esko Mertsalmelle, Veli-Matti Mäkiselle, Tapio Salanderille ja Henry Aholalle, Kytönen kertoo.

Ensi kaudella endurotiimissä tullaan näkemään kolme nuorta ja nälkäistä kuljettajaa. Kytönen ja Svärd ovat tuttuja nimiä jo kuluneelta kaudelta ja heidän rinnalleen tiimiin nousee Lari Jukola.

- Alun perin meidän ideamme oli lähteä viemään nuoria suomalaisia kuljettajia maailmalle ja nyt tiimi on juuri sellainen. Kuljettajamäärä pienenee tästä vuodesta, joten nyt pystymme panostamaan enemmän kuskeihin ja tarjoamaan heille parempaa palvelua. Meille tulee myös yksi mekaanikko lisää, joten kuljettajat saavat yksilöllisempää palvelua ja sitä kautta he pystyvät paremmin keskittymään pelkkään ajamiseen, Kytönen jatkoi.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01