Xracing testaa, Sherco 250 SE-R

Alla testivideo viikonloppuna suoritetusta testistä. Testi suoritettiin Hämeenlinnassa, varsin perinteisessä 'suomienduro' maastossa.

Harrastajan mielipide

Xracingin lisäksi pyörän testasi Kuumasta Ryhmästä tuttu Olli Kuusela. Kuusela kommentoi koeajokokemusta harrastajan näkökulmasta seuraavasti:

- Ensi vilkaisulla pyörä näytti sirolta ja hieman matalalta. Pyörä oli mielestäni melko perinteinen paketti ilman turhia kommervenkkejä. Silmiin kuitenkin pisti päällimmäisinä huomattavan loiva keulakulma, sekä 'hiukan' haastava bensahanan sijainti. Päälle istuttuani huomasin, että pyörä ei pelkästään näyttänyt sirolta vaan oli melko pienen kokoinen ja koska kyseessä ei olut mikään höyhensarjan kuljettaja vaan todellinen mantsamies mahalla varustettuna oli ohjaamo hieman ahtaan tuntuinen.

No ei muuta kuin pelit käyntiin napista kuten nyt muotia on ja metsään kokeilemaan. Alkuun vaati hieman totuttelua palata kaksitahtisen sarviin, mutta nopeasti sain kuitenkin hommasta kiinni. Maasto missä pyörää kokeilin oli varsin kivikkoista kangasmaastoa, joka oli tietenkin syys sateiden liukastama.
Moottori oli mielestäni varsin mukavan oloinen, etenkin pehmeällä kartalla ajettaessa, vääntöä oli alhaalla hyvin ja teho tuli tasaisesti, mitään rajua tehopiikiä ei ollut. Koeajettavassa pyörässä oli melko paljon ajettu takarengas joten pito ei ollut paras mahdollinen ja näin eri karttojen vertaaminen syheröisessä kivikossa ei ainakaan ollut mie helppoa.

Mielestäni pyörä oli kaksitahtiseksi vakaa jouheaa kivikkopolkua ajettaessa, mutta kun polku muuttui syheröisemmäksi oli pyörä varsin kankean oloinen ja se johtui selkeästi ohjaustangon asennosta ja keulakulmasta.

Itse kookkaana kuljettajana olisin tarvinnut selkeästi enemmän tilaa eli ohjaustanko olisi voinut olla korkeampi ja edempänä jolloin myös ajettavuus olisi muuttunut juuri haluamaani suuntaan. Pyörän jousitus oli myös perus säädöissä noin75kg kuskille joten se vaikutti myös varmasti ajettavuuteen ja korosti myös kankeutta syheröissä. Tapeilta vauhdikkaammin ajettaessa pyörä tuntui mielestäni helposti käsiteltävältä ja kevyeltä. Tapeilta ajettaessa myös huomasi hyvin pyörän kapeuden jalkatappien kohdalta ja sitä oli varsin mukava taittaa nopeampaan mutkaan. Kun painoa vei taakse niin huomasi jaloissa kuinka pyörä leveni huomattavasti jo numerokilpien etuosasta. Aluksi tämä hieman häiritsi, mutta jo muutaman kerran jälkeen huomasin kuinka siitä sai tukea kun piti keventää keulaa.

Päällimmäisenä jäi mieleeni varsin tehokkaan ja hyvän tuntuinen moottori sekä kankeahko ajettavuus hitaissa jyrkissä mutkissa, joka johtui varmasti pyörään tehdyistä säädöistä ja muutoksista. Ja hei onhan se aika hienoa käynnistää kaksitahtinenkin napista..........