Suomalaisilla nuorilla vaikea päivä Latviassa

Lauantain kisaerät päästiin Latviassa ajamaan hyvissä olosuhteissa, mutta yöllä käynnistynyt sade teki radasta mutavelliä aamun ensimmäisiin lähtöihin. EMX65 –luokassa lauantaina yhdeksänneksi ajanut Kimi Koskinen oli epäonninen sunnuntain toisessa erässä. Koskinen kaatui mutaan, eikä saanut pyöräänsä enää käymään ja joutui keskeyttämään erän. EMX65 –luokan Euroopan mestariksi ajoi Hollannin Scott Smulders.

EMX85 –luokassa lauantain ensimmäisen erän ensimmäisessä kurvissa kaatunut Emil Weckman taisteli sunnuntaina itsensä mudassa kahdeksanneksi, ollen kokonaispisteissä 13. Matias Vesterinen paransi myös ensimmäisen erän sijoitustaan ja oli nyt 20. Kolme kertaa erän aikana kaatunut Aleksi Kurvinen oli puolestaan erän 25.

EMX250 –luokassa ei ollut myöskään suomalaisten päivä. Emil Silander oli paras kuljettajamme, ollen ruutulipulla 35. Startissa epäonnistunut ja erän aikana runsaasti virheitä tehnyt Jere Haavisto oli puolestaan 36.

- Kyllä nyt oli umpisurkea Latvian reissu. Ei mennyt ihan sillain, miten tavoiteltiin. Pää on taas kerran nostettava puskasta ja alettava miettimään, että mitä tehtiin väärin ja mitä oikein, Haavisto kertoi tiedotteessaan.

Kolmas erässä mukana ollut suomalainen Aki Manninen joutui keskeyttämään kilpailun.

Alla koostevideot eristä.

Xracing