Reedin ja Stewartin kolari

Finaalin lähtöpuomin pudotessa Yamahan James Stewart kiihdytti kärkeen. Kolmannella kierroksella Stewart teki pienen virheen ja Chad Reed siirtyi johtopaikalle. Kilpailun puolessa välissä Reed onnistui saamaan muutaman sekunnin eron Stewartiin. Ryan Villopoto oli kolmantena ja Ryan Dungey neljäntenä.

Kierroksella 16 Reed teki virheen kierroksella ohitettavan kanssa ja Stewart tavoitti Honda-kuljettajan. Viimeisellä kierroksella Stewart päätti yrittää ohitusta ja onnistuikin aggressiivisessa ohituksessaan ja siirtyi kärkeen. Paria kurvia myöhemmin Reed päätti laittaa kaiken peliin ja yritti ohitusta. Kuljettajat kuitenkin osuivat toisiinsa ja molemmat päätyivät maahan. Villopoto otti tapahtuneesta hyödyn irti ja kaasutteli kilpailun voittoon. Ryan Dungey sijoittui toiseksi, Reedin ollessa kolmas. Myös Stewart pääsi pikaisesti ylös ja ajoi neljänneksi.

- Stewart ohitti minut agressiivisesti ja yritin samaa. Tarkoitukseni ei ollut kolaroida, vaan mielestäni annoin Stewartille mahdollisuuden perääntyä. Yritin keskustella asiasta hänen kanssaan kilpailun jälkeen, mutta Stewart ei halunnut keskustella kanssani. Olen kuitenkin todella tyytyväinen ajooni, kertoi Reed kilpailun jälkeen.

Alla Youtubesta löytyvä video tapahtuneesta.

Jani Hovi / Xracing
Lähde: pulpmx.com