Kuuman Ryhmän seikkailu Päitsillä

Sauli Penttilä, Team Manager

Huolto kahdella autolla sujui kohtuullisen kivuttomasta, lauantai päivällä joutui vetämään Jämsässa eväät juosten mutta kerkesi kuitenkin syömään. Osku ja Juha tuli avuksi ja teillä oli jarru AT ennen huoltoa joten aikaa jäikin vielä. Ainoa snadi eksyminen tapahtui Jämsän jälkeen mutta te ette huomanneet sitäkään koska kerkesimme hyvin sinnekkin.

Kaikissa huolloissa oli sopivasti aikaa, Juustoportissa hieman liikaakin, mutta siinä kerkesi kuivatella ajokamoja hyvin. Ainoa ylimääräinen huolto homma oli Ollin kytkinremontti. Muuten pyörät pelasi hyvin. Vähemmällä huoltoporukallakin olisi pärjätty mutta Tanelin mukana olosta oli kuitenkin paljon hyötyä vaikka häntä ei huoltovahvuuteen ollut alun perin laskettu.

Jännintä huollossa oli Maurin kyydissä istuminen, Jönssi ja Tane välillä vähän takapenkiltä huuteli kun laskettiin toista sataa routa patteihin. Minä olen kai jo tottunut isän kyytiin. Rikella ja Arilla oli välillä vaikeuksia pysyä perässä, mutta Ari lohdutti Rikeä että se on vasta 73v ku on ratissa! Ja samalla pojat sai historia tunnin mistä reitti on kulkenut vuosien varrella ja mistä talosta on haettu bensaa reitin varrella kun ei ennen vanhaan ollut mitään huoltoautoja. Meillä oli hauskaa!

Olli Kuusela

Mielestäni kilpailu ja siihen valmistautuminen meni varsin mallikkaasti ilman suurempia ongelmia. Itselläni oli pientä vatsapöpöä liikkeellä koko viikonlopun, mutta se ei juurikaan haitannut ajoa. Huolloissa oli välillä hieman kiire kun oli ylimääräisiä vessakäyntejä, mutta niistä selvittiin kuivin housuin. Oli kiva osallistua kilpailuun 8 vuoden tauon jälkeen ja ehkä siksi alkuun ajo hieman takkuilikin. Alku kankeudesta kun päästiin eroon niin oikeastaan koko reitille ei mahdu yhtään ikäviä kokemuksia. Kolmen kuukauden kuntokuuri ei ollut mennyt hukkaan sillä en tuntenut juuri missään vaiheessa väsymystä ja jälkeenpäin ajateltuna olenkin ihmetellyt miksi en ajanut kovempaa, kunnes muistin että Sami ajoi edellä ja sovimme ettemme ohita joukkuetovereita ;) muita ohiteltiin kyllä kilpailun mittaan paljon.  Reitillä oli melko paljon lunta, mutta siitä huolimatta ura oli hyvässä kunnossa vaikka edellämme olikin jo mennyt toistasataa pyörää. Mielestäni ainoastaan toiseksi viimeinen pätkä hieman muistutti perinteistä päitsiä.  Monille kylmyys toi ongelmia, mutta minua se ei juurikaan haitannut, sillä huolto toimi loistavasti, sekä laihdutuksesta huolimatta vyötäröllä oli vielä ohuen ohut eristekerros tallella. Ehkä ensi vuonna sitten päitsillä palellaan.

Jani Hovi

Koko Kuuman Ryhmän Päitsiprojekti oli todella onnistunut. Kaikki onnistuivat pudottamaan painoa ja nostamaan kuntoa hankkeen aikana merkittävän paljon. Itse kisa oli oikeastaan vaan yksi todella pieni osa koko hanketta ja kaikki työhän tehtiin ennen sitä. Kisassa sitten nautittiin työn tuloksista ja pidettiin hauskaa. Kisa oli kokonaisuutena todellakin hauskanpitoa ja kaikki meni todella hyvin. Lauantaina illan suussa mietiskelin jollain siirtymällä, että onneksi tuli todellakin kierrettyä Painokankaan spooria talvella välillä kyllästymiseen, koska kunto kesti yllättävän hyvin.

Yksi todella tärkeä asia oli se, että saimme myös muita huonokuntoisia ihmisiä treenaamaan ja pitämään kunnostaan huolta. Meidän projekti tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa ja siitä saatamme kertoa jo lähiviikkojen aikana..

Sami Pöllänen

Omasta näkökulmastani kaikki tälle projektille asetetut tavoitteet saavutettiin: paino putosi yli 10 kg, kunto on merkittävästi parempi kuin viime syksynä ja Päitsikin päästiin läpi hymyssä suin! Itse kilpailu sujui koko ryhmältä hyvin ja mikä tärkeintä, kunto kesti kaikilla erinomaisesti. Pystyimme lauantaina illalla jopa kiristämään vauhtia eikä sunnuntainakaan ollut vaikeuksia päästä rytmiin. Reitti oli suuresta lähtönumerostamme huolimatta hyvässä kunnossa, mikä osaltaan helpotti urakkaa. Ainoa negatiivinen asia oli kylmyys, joka pitkillä tiesiirtymillä meinasi vetää suupieliä alaspäin. Huolto pelasi täydellisesti, jolloin tauoilla pystyimme keskittymään pelkästään kuskin tankkaamiseen ja vaatteiden vaihtoon. Kiitos vielä tässäkin yhteydessä erinomaiselle huoltoryhmällemme!

Video: Juha Kollanus