Heinolan MM-enduron reittikartta

Heinolan MM-kilpailun reitti sisältää yhden enduro-, cross- ja xtremetestin jokaisella kierroksella. Kierroksen kokonaispituus on 55km, ja molempina kilpailupäivinä ajetaan 3-4 kierrosta sääolosuhteista riippuen. Kilpailu alkaa lauantaina ja suununtaina klo 9.00 ja kilpailupäivän pituus on noin 7 tuntia. Huolto ja AT-asema sijaitsevat varikolla Heinolan keskustassa.

Endurotesti

Testin lähtö ja maali ovat Komostenkylän motocross-radalla. Fyysinen ja pitkä maastokoe sisältää teknisiä osuuksia, kivikkoja sekä nopeita hiekkaosuuksia. Ajoaika n. 11 minuuttia.

Crosstesti

Erittäin nopea ja helposti seurattava maastokoe sijaitsee lähes kokonaisuudessaan pellolla. Tankkauspiste ennen maastokoetta. Ajoaika n. 6 minuuttia.

Xtreme- ja Supertestit

Kilpailu alkaa jo perjantai-iltana parikilpailuna ajettavalla Supertestillä Komostenkylän motocrossradalla. Testi sisältää sekä motocrosstyylistä nopeaa reittiä hyppyineen, että teknisiä pyörän käsittelytitoa vaativia osuuksia.

Lauantain ja sunnuntain kierroksilla ajettava Xtremetesti sisältää samankaltaisia elementtejä, mutta kilpailijat ajavat sen yksitellen.

Heinolassa testien rakentamiseen osallistuvat kokeneet MM- ja EM-sarjojen kuljettajat ja tavoitteena on laatia näyttäviä ja jouheita, mutta silti vaativia maastokokeita.

Video: J3ProductionHouseTV (Youtube)