Sulje mainos tästä

Weckman voittoon Italiassa

07.04.2018 - Motocross
Emil Weckman ajoi erävoittoon tänään Italiassa.
Kuva: Eric Laurijssen
Emil Weckman otti uransa ensimmäisen EMX125-luokan voiton hetki sitten Italian Trentinossa.
Trentinon hienolla radalla ajettiin tänään EMX125-luokan kauden kolmas kisaerä. Aamun aika-ajoissa Emil Weckman oli oman ryhmänsä toiseksi nopein ja nappasi näin ollen hyvän puomipaikan kisaeriin. Wiljam Malin oli puolestaan oman ryhmänsä 27. nopein ja joutui lcq-erään. Siellä Malin oli 14. joten hänen viikonloppunsa päättyi.

Luokan viikonlopun ensimmäinen kisaerä ajettiin Italiassa päivän päätteeksi. Emil Weckamn irtosi puomilta loistavasti ja otti kärkipaikan haltuunsa, ennen Italian Emilio Scuteria ja Viron Meico Vettikkia. Weckman olikin alussa kärkiporukan nopein kuljettaja ja ajoi jo reilun kierroksen aikana yli kahden sekunnin eron perässä tuleviin. Diga KTM Junior -tiimin kuljettajan hyvä vauhti jatkui myös seuraavilla kierroksilla ja neljän ajetun kierroksen jälkeen Weckmanin johto oli jo yli viisi sekuntia, ennen toiseksi noussutta Vettikia. Vettik ajoikin erän puolessa välissä hyvin ja nipisti Weckman johtoa parilla sekunnilla, mutta Weckman vastasi nopeasti virolaisen vauhtiin.

Kun 10 minuuttia oli erää jäljellä, teki Vettik muutaman virheen ja menetti kakkospaikkansa Scuterille, joka oli kuitenkin jo kuuden sekunnin päässä Weckmanista. Italialainen ei kuitenkaan luovuttanut ja kun kaksikko lähti kahdelle viimeiselle kierrokselle, oli Weckmanin johto 4,4 sekuntia.

Weckman ajoi kuitenkin vaikealla radalla todella varmasti erän lopun ja oli ruutulipulla vajaat neljä sekuntia ennen Scuteria. Vettik oli erän kolmas, ennen sarjakärkeä Rene Hoferia.

Erävoitto oli samalla Weckmanin uran ensimmäinen EMX125-luokassa.

-Starttini oli todella hyvä ja ajokin kulki. Erän lopussa minulla oli vaikeuksia kierroksella ohitettavien kanssa, Weckam kertoi erän jälkeen.

Luokan toinen erä ajetaan huomenna.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut nimimerkki, 07.04.2018, 22:26
Hyvin kaasuteltu! Milloinkohan on viimeksi erävoittoa tuuleteltu samalla tasolla suomalaisen toimesta?
Kirjoittanut Tiplu, 07.04.2018, 22:38
Vajaa vuosi sitten Miro Sihvonen voitti molemmat erät Hollannin kisassa. Luokkana EMX250.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01