Sulje mainos tästä

Weckman hyvässä vauhdissa Markelossa

12.03.2018 - Motocross
Emil Weckman ajoi positiivisen kilpailun viikonloppuna.
Kuva: KTM Diga
Dutch Masters -sarjan kovatasoinen avauskilpailu keräsi starttipuomille ison joukon nimekkäitä kuljettajia.
Moni MM-sarjan kärkikuljettaja käytti Hollannin Masters –sarjan avauskilpailua kenraaliharjoituksena viikon kuluttua Valkenswaardissa ajettavaan MM-kilpailuun. Niinpä mukana nähtiin muiden muassa Jeffrey Herlings, Romain Febvre, Gautier Paulin, Max Anstie ja monta muuta huippunimeä. Kilpailu keräsi myös ilahduttavan joukon suomalaisia kuljettajia, joista osa haki tuntumaa viikon kuluttua alkavaan EM-sarjaan.

Weckman vauhdissa

Suomalaisittain parasta vauhtia esitti Emil Weckman. KTM Diga Junior Racing -tiimin nuorukainen oli aika-ajoissa kymmenenneksi nopein, mutta paransi menoaan kisaerissä. Weckman ajoi eräsijat 5 ja 4, ollen lopulta päivän kokonaiskilpailun kolmas. Rene Hofner oli päivän ykkönen, ennen toiseksi ajanutta Peter Polakia. Weckmanin suoritus on lupauksia herättävä viikon kuluttua alkavaa EM-sarjaa silmällä pitäen, sillä myös 125-kuutioisissa oli Hollannissa mukana kovatasoinen joukko EM-kuskeja.

Samassa luokassa Kytönen Motorsportin Wiljam Malin oli aika-ajoissa sijalla 13, mutta kisaerät eivät menneet aivan toivotulla tavalla. Malin epäonnistui ensimmäisen erän startissa ja oli sen jälkeen vasta 34. Sieltä Malin kiri muutaman sijan ylöspäin, ennen kuin kaatumiset sotkivat erän ja hän oli myös maalissa 34. Toisen erän startti oli paljon parempi ja ensimmäiseltä kierrokselta Malin tuli sijalla 16. Valitettavasti kaksi kaatumista pudotti Malinin lopulta sijalle 24. Malin aloittaa EM-kautensa Weckmanin tavoin ensi viikonloppuna ja mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, on paikka varsinaisissa kisaerissä realistinen.

Haaviston toinen erä jäi kesken

250-kuutioisissa päivän voittoon ajoi Husqvarnan tehdaskuljettaja Thomas Kjer Olsen, joka voitti päivän molemmat erät. Jed Beaton oli päivän kakkonen ja Davy Pootjes kolmas. WZ Racing -tiimissä tämän kauden ajava Jere Haavisto haki Hollannista vauhtia EMX250-luokan EM-sarjaan, joka käynnistyy kahden viikon kuluttua.

Aika-ajoissa 20:nneksi nopeimman ajan ajanut Haavisto onnistui hyvin ensimmäisen erän startissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 12. Käsien puutumisen kanssa tuskaillut Haavisto putosi erän aikana muutaman sijan ja oli maalissa 16. Toisen erän startti ei onnistunut vastaavalla tavalla ja erä jäi lopulta kesken viidennellä kierroksella, kun Haavistolta irtosivat jalat tapeilta hyppyrissä ja hän laskeutui istualtaan satulalle. Vastarinteeseen tullut hyppy teki sen verran kipeää, että Haavisto päätti jättää erän kesken.

Herlingsin tahtiin

Isossa luokassa Jeffrey Herlings vei molemmat erät nimiinsä, ennen Gautier Paulinia ja Max Anstieta. Suomalaisista luokassa mukana nähtiin Santtu Tiainen ja Rene Rannikko. Tiainen satutti nilkkansa kisan aika-ajoissa, mutta ajoi silti ensimmäisessä erässä hienosti sijalle 18. Toisessa erässä kipu vei voiton, eikä Yamaha-kuljettaja pystynyt enää ajamaan sitä.

Rannikko sen sijaan ajoi molemmat erät maaliin. Ensimmäisessä erässä Rannikko oli 27. ja toisessa 26.

Influenssa vei voiton

Kasimir Hindersson edusti suomalaisia 85-kuutioisten kovatasoisessa luokassa, jossa mukana olivat lähes kaikki EM-sarjan Pohjois-Euroopan lohkon kuljettajat. SEC-Construction Motorhomes / FinnMX -tiimin kuljettajan aamu käynnistyi huonovointisena, sillä Hollannissa ja Belgiassa pyörivä influenssa- ja vatsatautiaalto tavoitti luultavasti Hinderssoninkin. Luokassa oli mukana 55 kuljettajaa, joista 40 pääsi finaaliin. Hinderssonin aika-ajot menivät ruuhkissa pyörimisen merkeissä, sijoituksen ollessa 36.

Takarivin lähtöpaikalta startannut Hindersson oli ensimmäisen erän startin jälkeen sijalla 28. Sieltä suomalainen nousi parhaimmillaan sijalle 19, mutta ajovirhe pudotti hänet lopulta sijalle 26. Toiseen erään mentäessä Hinderssonin olo heikkeni, mutta nuorukainen suuntasi kuitenkin puomin taakse. Erän aikana Hindersson taisteli sijoista 15-17, mutta vatsakramppien iskiessä oli pakko antaa hieman periksi ja maalissa Hindersson oli 24. Luokan voiton otti Kay Karssemakers, ennen Kay De Wolfia ja Scott Smuldersia.

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01