Sulje mainos tästä

Weckman epäonninen Latviassa

12.05.2018 - Motocross
Emil Weckman joutui katselemaan ensimmäisen erän startin aidan väärältä puolelta.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
EMX125-luokan ensimmäinen erä Latviassa on ajettu. Valitettavasti EM-sarjan kakkosen kisaan lähteneen Emil Weckmanin kisa jäi kesken jo ennen erän starttia.
EMX125-luokan aamu, aurinkoisessa ja lämpimässä Kegumsissa, käynnistyi aika-ajojen merkeissä. Emil Weckman oli oman aika-ajoryhmänsä 10. nopein ja meni näin ollen suoraan kisaeriin. Luokan kaksi muuta kuljettajaa Wiljam Malin ja Mauno Nieminen puolestaan joutuivat lcq -erään, josta 10 nopeinta meni finaaliin. Molempien suomalaisten startti epäonnistui lähes täysin, Niemisen ollessa kolmanneksi viimeinen ensimmäisen kurvin jälkeen. Molemmat tekivät kuitenkin hyvää nousua erän aikana ja ruutulipun heiluttua Malin oli kymmenes ja Nieminen 11. Näin ollen Malin pääsi varsinaisiin kisaeriin ja Nieminen jäi puolestaan juuri niiden ulkopuolelle.

Jo ennen ensimmäisen erän starttia näe dramatiikkaa, kun Emil Weckmanin pyörä sammui juuri kun hänen piti lähteä lämmittelykierrokselle. Weckman yritti polkea pyörää käyntiin, kuten teki myös mekaanikotkin. Pyörä ei kuitenkaan käynnistynyt. Mekaanikot ottivat pyörän tulpan irti ja huomasivat nopeasti, että siihen tuli kipinä. Vaikutti kuitenkin siltä, että pyörä olisi ”kastellut tulpan” kun sitä yritettiin käynnistää. Mekaanikot yrittivät vielä työntää pyörää käyntiin useaan kertaa, ennen kuin heidän oli pakko luovuttaa. Kun muut kuljettajat menivät puomille, työnnettiin Weckmanin pyörä varikolle ja hänen eränsä oli ohi.

Malin starttasi näin ollen ainoana suomalaisen luokan ensimmäiseen kisaerään. Erän voittoon ajoi Thibault Benistant, ennen Raivo Dankersia ja sarjaa johtavaa Rene Hoferia. Malin oli maalissa 37. Luokan toinen erä ajetaan sunnuntaina aamulla.


Wiljam Malin

Xracing

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01