Sulje mainos tästä

Weckman ei odottanut erävoittoa

10.04.2018 - Motocross
Emil Weckman nousi podiumille sunnuntaina Italiassa.
Kuva: Eric Laurijssen
Emil Weckman nousi viikonloppuna niiden suomalaisten kuljettajien joukkoon, jotka ovat ajaneet EM-erävoittoihin isojen pyörien luokissa.
EMX125-luokan kauden toinen kisaviikonloppu ajettiin Trentinossa Italiassa. Jo Valkenswaardin avauskilpailussa hyvin ajanut Emil Weckman nousi lauantaina luokan erävoittajien listalle. Hän johti ensimmäistä erää lähdöstä maaliin. 16-vuotias KTM Diga Junior -tiimin kuljettaja hallitsi hermonsa erän aikana hyvin, vaikka menettikin erän lopussa hieman aikaa kierroksella ohitettavien kanssa. Silti hän ajoi neljän sekunnin turvin uransa ensimmäiseen erävoittoon tässä luokassa.

Sunnuntaina aamulla ajetussa toisessa erässä Weckman irtosi hyvin myös puomilta, mutta starttisuoralla ollut kura hidasti hieman häntä. Siitä huolimatta sipoolainen oli ensimmäisen kurvin jälkeen viidentenä. Vähitellen Weckman nousi toiseksi, mutta tuossa vaiheessa kärjessä ajanut Italian Emilio Scuteri oli kuitenkin jo kaukana. Weckman ajoi erän kakkosena maaliin, nousten samalla toiseksi korkeimmalle korokkeelle GP:n kokonaispisteissä Scuterin perässä. EMX125-luokan EM-pisteissä Weckman nousi neljänneltä sijalta toiseksi ja on vain kuusi pistettä kärjessä olevaa Rene Hoferia perässä.

- Ensimmäisessä erässä starttini oli hyvä ja olen etenkin tyytyväinen ajooni ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Vaikka edellisestä EM-sarjan voitostani (EMX150) on aikaa, niin olen tottunut ajamaan kärjessä, eikä minulla ollut mitään paineita. Kun ajan kärjessä niin en tee virheitä, mutta kun olen letkassa taaempana, niin silloin niitä tulee. En odottanut lähteväni Arcosta erävoittajana ja GP:n podiumkuljettajana, joten en ole pettynyt, vaikka GP:n voitto jäikin tällä kertaa saamatta. Podiumille pääsy tässä vaiheessa on minulle iso askel oikeaan suuntaan. Kegums sopii minulle ehdottomasti paljon paremmin ja Latviassa pyrin ajamaan taas podiumille, kommentoi Weckman tiiminsä tiedotteessa.

Kegumsissa ajettava luokan seuraava kilpailu kaasutellaan 12.-13. toukokuuta.

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Pargowiz, 13.04.2018, 10:29
No en odottanu minäkään. Emil on ehkä siitä poikeuksellinen suomicrossari, että näköjään kovapintaset radat ei ole ongelma.
Kirjoittanut Pargowiz, 13.04.2018, 10:42
Niin ja nyt tietysti kun alla on hyvät suoritukset, niin mikään muu kuin EM -kulta ei kelpaa. No ei ehkä sentään, mutta kyllä mitalli on ihan realistinen tavoite. Mun mielestä on kuitenkin varmaan viisasta edetä terveenä ja ehjänä. Toi on nähty niin montakertaa mitä esim. 6 kk loukkaantuminen aiheuttaa kehittyvällä nuorella kuskilla..
Kirjoittanut Mikko, 14.04.2018, 00:44
Pargowiz Onpa vanhanliiton rossarit tainneet joskus jopa voittaa muutaman MM erän kovapintaisilla...niin myös kaikki MM-joukkue mitskut on kovapohjaisilta.
Kirjoittanut Pargowiz, 14.04.2018, 11:49
Toi on kyllä totta, mutta pienenä puolustuksena joukkuemitallit on muistini mukaan tullu kurakisoista, joka muuttaa kovapintaisen radan luonnetta oleellisesti. Niin ja tosiaan kyllä se varmaan niin on että jos meinaa jonkinsortin mestari olla, niin pitäs pystyy ajamaan kovapintasellakin radalla erävoitosta.
Kirjoittanut Mikko, 15.04.2018, 00:58
Faktat pöytään: Joukkue MM mitskut, 88 Ranska kuivaa, 98 Englanti kuraa, 02 Espanja kuivaa, 03 Belgia kuivaa.
Kirjoittanut Pargowiz, 15.04.2018, 13:27
No niin.. kiitos Mikko valistuksesta
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01