Sulje mainos tästä

Viikonloppu päätökseen Porissa

06.05.2018 - Motocross
Verneri Aaltonen voitti MXC-luokan sunnuntaina.
Kuva: Jani Hovi / Xracing
MX-liigan Porin osakilpailun toinen päivä oli täynnä tuplavoittajia.
MX-liigan avausviikonloppu saatiin päätökseen tänään Porissa, jossa oli vuorossa neljän kisaluokan päivä.

MXB-luokassa Toni Nordman hallitsi molempia A-finaaleja ja otti päivän kokonaiskilpailun voiton kahden erävoiton turvin. Samuli Jokiniemi oli molemmissa erissä toinen ja oli näin ollen myös kokonaiskilpailussa toinen. Jere Lehtiö oli ensimmäisessä erässä viides ja toisessa erässä kolmas, ottaen myös päivän kokonaiskilpailun kolmannen sijan. Timo Haverinen oli neljäs ja Matias Murto viides.

MX125-luokan A-finaaleissa Kimi Koskinen otti kaksi voittoa ja oli näin ollen päivän ykkönen. Matias Vesterinen oli molemmissa erissä toinen ja Arttu Sihvonen kolmas. Miika Lammi oli päivän yhteispisteissä neljäs ja Markus Jaakola viides.

MXB- ja MX125-luokkien yhdistettyjen B-finaaleiden päivän paras oli Topi Toivola.

MXH-luokassa Jami Mäkinen voitti päivän molemmat erät. Ville-Pekka Kansonen oli molemmissa erissä toinen ja Markus Ritola puolestaan molemmissa kolmas.

MXC-luokka ajoi myös sunnuntaina kilpaa Yyterin radalla. Päivän yhteispisteiden ykkönen oli Verneri Aaltonen, ennen Veeti Oksasta ja Hermanni Koskista.

Päivän täydelliset tulokset:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1519691

Edit. 7.5. 06:40

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut Kati, 06.05.2018, 21:53
Kuvatekstissä virhe.
Kirjoittanut Pargowiz, 07.05.2018, 09:07
Eikös tuo Toni Nordman ole ennenkin hallinnu MXB-luokkaa.. Oisko aika siirtyä A-luokkaan? Harrastajissakin tuntuisi tuo terävin kärki sopivan ihan hyvin B-luokkaan. Menee vähän luokka pilalle kun siellä ajaa kuskeja jotka ei ehkä sinne kuuluisi (toimii myös häntäpäässä)
Kirjoittanut Herra Hakkarainen, 09.05.2018, 09:14
@Pargowiz: Tonihan ei ole ihan hirveästi yli 40v, joten annetaan tämän nuoren tulevaisuuden lupauksen vielä hetki kehittyä B-luokassa ja katsotaan niitä A-luokan kuvioita sitten myöhemmin. Harmi, jos puolet nuoremmat kaverit eivät pysy kyydissä, mutta vika taitaa olla muualla kuin voittajan luokittelussa.

MXH:n osalta komppaan. Mahdetaanko tähän sääntöön jo napata kiinni vai miten mahtaa käytännössä mennä?

"Koska MXH-luokka on tarkoitettu harrasteluokaksi, motocross-lajiryhmä seuraa luokan kilpailijoiden tasoa tarkkaavaisesti. Mikäli motocross-lajiryhmä katsoo kilpailijan vauhdin ja tason olevan riittävä varsinaiseen kilpailuluokkaan voi motocross-lajiryhmä siirtää kilpailijan kesken kauden toiseen luokkaan."
Kirjoittanut Jakke, 09.05.2018, 10:52
Ai tässä onkin joku ikäpoikkeussääntö, että jos on riittävän vanha, niin voi käydä dominoimassa mitä luokkaa haluaa?
Kirjoittanut Kopiovastaava, 10.05.2018, 20:19
Sellaista se urheilu on.. Aina joku voittaa.
Kirjoittanut Jakke, 10.05.2018, 23:17
Sellaistahan se taitaa olla, mutta kertokaahan toki, miksi ihmeessä on sitten olemassa jotain harraste ja B-luokkia tai junnuluokkia, kun aina joku kuitenkin voittaa? Eikö yli 40v kannattaisi mennä dominoimaan myös johonkin pikkupyöräluokkaan, voisi saada pikkupojilta vietyä nenän edestä hienot pokaalit?

Olen kuullut, että joissain lajeissa on jopa eri kokoisille pyörille eri luokkia. Ei sen puoleen, en itse ymmärrä mitä järkeä on vaikka enduron MM-sarjassa, kun luokkia on melkein yksi jokaista kolmea kuljettajaa kohti ja melkein kaikki pääsee palkintopallille, jos ajaa maaliin. Ei yhtään helpota asiaan vihkiytymättömille lajin seuraamista tuollainen sekasoppa. Olisi edes Enduro-GP ainoa MM-arvoinen ja muut alaluokat jotain cuppeja ilman MM-arvoa vaikka.
Kirjoittanut Herra Hakkarainen, 11.05.2018, 08:52
@Jakke: Toki samat säännöt pätevät, vaikka ikää olisi enemmän mittarissa. Moottoriliiton sivuilta ne löytyvät ja niissä on tietyt kriteerit, joiden perusteella sinne A-luokkaan kauden päättyessä siirrytään. Voinemme varmaan todeta, että herra Nordmanin kohdalla nämä kriteerit eivät ole (vielä) missään vaiheessa täyttyneet. Valitettavasti pisteitä ei lasketa kumulatiivisesti useammalta vuodelta, vaikka Pargowiz varmasti wanhoja tuloksia oikein muisteleekin.
Kirjoittanut Jakke, 11.05.2018, 10:59
Juu en epäillytkään etteikö pisteiden lasku olisi mennyt sääntöjen mukaan. Itse perustelit asiaa pelkästään iällä, siihen vain puutuin. Vähän hassua kritisoida vikaa olevan muiden kuskien vauhdissa, jos eivät pysy iäkkäämmän vauhdissa. Eihän näitä alempia luokkia voi määritellä nopeimman mukaan. Varmaan hyvä muistaa, että kyse on pienen Suomen HARRASTEkisoista, ei sen suuremmasta. Tähtäin ei ehkä monellakaan ole sen korkeammalla, mutta ei se poista sitä, etteikö voisi pitää hauskaa ja käydä tasaväkistä kisaa muiden saman tasoisten kuskien kanssa, tasosta riippumatta. Jos näin ei ole, niin en ihmettele, kun lajin suosio hiipuu, valitettavasti.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01