Sulje mainos tästä

Vainionpää ykkönen Lappeenrannassa

05.08.2018 - Motocross
Valtteri Vainionpää voitti Lappeenrannassa molemmat SM-erät.
Kuva: Jani Hovi / Xracing[7i]
MX-liigan toinen kilpailupäivä Lappeenrannassa piti sisällään myös MXATV:n SM-osakilpailun. Valtteri Vainionpää hallitsi kumpaakin erää.
MXATV-luokan ensimmäisessä erässä Valtteri Vainionpää nousi johtoon jo avauskierroksella. Ero muuhun joukkoon kasvoi joka kierroksella ja voitto tuli 15 sekunnin marginaalilla. Niko Laaksolla kesti kierros enemmän nousta kakkospaikalle, mutta toisena hän ajoi sitten maaliin saakka. Kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet kuittasi Tuomas Kuivamäki.

Toinen erä sujui avauserän malliin. Vainionpää johti lähdöstä maaliin ja ero toiseksi ajaneeseen Laaksoon oli tällä kertaa18 sekuntia. Kuivamäki oli jälleen erän kolmas. Tässä järjestyksessä noustiin myös yhteistulosten perusteella podiumille.

MXATV Vet -luokan parhaan startin otti Petri Kares. Peräänsä hän sai Teemu Savolaisen. Huonon lähdön saanut Jani Saarinen nousi kuitenkin nopeasti ja otti kärkipaikan haltuunsa jo kolmannella kierroksella. Saarinen ajoi selkeään voittoon ja olisi ollut SM-luokassakin kolmas. Petri Kares ja Teemu Savolainen kisasivat kakkossijasta ja viimeisellä kierroksella Savolainen nousi toiseksi pudottaen Kareksen kolmanneksi.

Toisessa erässä Saarinen oli jälleen ylivoimainen. Kares oli tällä kertaa savolaista nopeampi ja otti kakkossijan. Yhteistuloksissa kolmen kärki oli Saarinen, Kares ja Savolainen.

MXATV H-luokassa Eero Pullilla oli ainoana osanottajana helppo työ ajaa kummassakin lähdössä luokkavoittoon. Kisaamaan hänkin kuitenkin pääsi ihan kunnolla, sillä kaikki ATV-luokat ajoivat samassa startissa.

MXH-luokan ensimmäisessä erässä mentiin alku Mika Röyhkiön johdolla. Kolmannella kierroksella kärkipaikalle nousi Henri Henttonen ja piti tuon paikkansa maaliin saakka. Oskari Huotari ajoi kolme kierrosta kolmantena ja nousi sitten kakkospaikalle. Aivan maaliin asti tuo sijoitus ei kuitenkaan säilynyt, sillä viimeisellä kierroksella toiseksi nousi koko ajan hyvää nousua tehnyt Markus Ritola. Huotari ajoi maaliin kolmantena.

Toinen erä käynnistyi samoin kuin ensimmäinenkin. Röyhkiö vei jälleen kisaa kaksi kierrosta, kunne kolmannella kierroksella Henttonen nousi kärkeen ja ajoi voittoon. Huotari ja Petja Vuojärvi vuorottelivat kakkospaikalla. Lopussa Huotari oli vahvempi ja kuittasi kakkossijan. Aivan lopussa vielä Ritola nousi ohi Vuojärven ja ajoi kolmanneksi. Yhteistuloksissa kolmen kärjen moudostivat Henttinen, Huotari ja Ritola.

MXB-luokan ensimmäisessä erässä käytiin tiukka kisa voitosta ruutulipulle saakka. Tommi Laine johti erää koko ajan, mutta Jere Lehtiö antoi todella tiukan vastuksen. Maalissa Laine oli vain seitsemän sekunnin kymmenystä Lehtiötä nopeampana. Kolmanneksi nousi kaksi kierrosta ennen maalia Timo Haverinen.

Toista erää johti ensimmäiset seitsemän kierrosta avauserän voittanut Laine. Kahdeksannella kierroksella Lehtiö nousi johtoon ja karkasi erän voittoon vajaan yhdeksän sekunnin turvin ennen toiseksi ajanutta Lainetta. Aivan kuten ensimmäisessä erässäkin, kaksi kierrosta ennen maalia kolmanneksi nousi Haverinen. Yhteistuloksissa podiumille noustiin järjestyksessä Lehtiö, Laine ja Haverinen.

MX125-luokassa ensimmäinen kierros kirjattiin Olli-Pekka Hörkölle, mutta toisella kierroksella ohi tuli kaksi miestä. Kärkipaikalle nousi Mauno Nieminen ja toiseksi Kimi Koskinen. Hörkkö jatkoi kisaa kolmantena. Tässä järjestyksessä kolmikko ajoi myös maaliin saakka Niemisen voittaessa Koskisen reilulla seitsemällä sekunnilla. Hörkkö ei pysynyt kärkikaksikon vauhdissa, mutta säilytti kuitenkin kolmannen sijansa.

Toisessa erässä Hörkkö pysyi kärjessä kaksi kierrosta, mutta jälleen takaa tuli Nieminen ja nousi kärkeen. Hörkkö kävi tiukkaa kisaa Koskisen kanssa kakkospaikasta, sijoitusten vaihtuessa lähes joka kierroksella. Kahdeksannella kierroksella Koskinen ohitti Niemisen ja nousi kärkeen ajaen myös voittoon. Nieminen sijoittui toiseksi ja Hörkkö oli jälleen kolmas. Erävoitto nosti Koskisen yhteistuloksissa kärkeen samalla pistemäärällä Niemisen kanssa. Hörkkö oli päivän kolmonen.

Seuraavaksi MX-liigaa ajetaan jo viikon kuluttua Lievestuoreella.

Kari Salminen

Kommentit

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01