Sulje mainos tästä

USA murskattiin

09.10.2018 - Motocross
Justin Barcia oli pettynyt suoritukseensa kilpailun jälkeen.
Kuva: Gino Maes
Eli Tomacin, Justin Barcian ja Aaron Plessingerin piti palauttaa motocrossvaltikka Amerikkaan, mutta toisin kuitenkin kävi.
USA lähti kotiyleisön edessä ajettuun MXoN –kilpailuun monien silmissä suurimpana suosikkina. Tänä vuonna amerikkalaisten piti katkaista kuuden vuoden voitoton putki ja se piti tehdä vielä murskaavalla tavalla. Jo lauantain karsintaerät antoivat pientä esimakua siitä mitä saattaisi olla luvassa, mutta voittoon uskottiin yhä. Toisin kuitenkin kävi ja amerikkalaiset oli kisan kuudensia. Eli Tomacin ensimmäisen erän neljäs sija oli heidän paras eräsijoitus ja joukkueen kaikki kuljettajat olivat kaukana tasostaan.

Tomacin piti taistella erävoitosta, mutta ensimmäisen erän neljännen sijan lisäksi hän otti toisesta ajamastaan erässä seitsemännen sijan.

- Toisessa erässä ajoi hyvin, mutta tein virheen ja kaaduin. Rata ei ollut lainkaan sellainen kuin mihin olemme täällä tottuneet ja se tasoitti tilannetta paljon. Viimeisessä erässä rata oli jo parempi, mutta sitä ennen ajoimme täyttä kurakisaa, Kawasaki -kuljettaja kertoi RacerX:n videohaastattelussa kilpailun jälkeen.

Neljättä kertaa USA:n joukkueessa ollut Justin Barcia on tunnettu hyvänä starttaajana, mutta tällä kertaa hän epäonnistui molemmissa lähdöissä ja joutui nousemaan kaukaa takaa. Barcia ei pystynyt Tony Cairolin ja muutaman muun kuljettajan tavoin tuota nousua tekemään, vaan joutui tyytymään eräsijoihin 9. ja 13.

- Yritin kaikkeni, mutta en vaan onnistunut nousemaan huonojen lähtöjen jälkeen. Toisessa erässä minulla oli lisäksi pieni tekninen ongelma. Rata oli todella outo, kun sen pintaan oli ajettu niin paljon hiekkaa Barcia kertoi.

Aaron Plessinger kaatui ensimmäisen erän startissa, eikä saanut sen jälkeen rytmistä kiinni ja oli lopulta 18. Myöskään toinen erä ei kulkenut paljon paremmin ja Plessinger oli siinä 16.. Ensimmäistä kertaa USA:ta kilpailussa edustanut Yamaha –kuljettaja oli joukkuekavereidensa tavoin ihmeissään radan kanssa.

- En ole koskaan nähnyt RedBudin rataa tällaisena, se oli todella ”euro-tyylinen”. MM-kuskit olivat todella nopeita ja murskasivat meidät, Plessinger haastattelussa.

Alla RacerX:n haastattelu kokonaisuudessaan.

Kommentit

Kirjoittanut pranta, 09.10.2018, 10:35
Vissiin ottaa melko koville tämä tappio, kun pitää rataa syyttää. Eikös kova kuski ole nopea radalla kuin radalla, kuten esim. Herlings, Cairoli & co näyttivät.
Kirjoittanut Pargowiz, 09.10.2018, 11:01
Plessinger kyllä kyykkäs tosi pahasti tai odotin hänen taistelevan ihan rinta rinnan MX2 luokan kärkisijoista. Barca nyt oli kutakuinki odotun lainen, mutta sellainen MXoN -kotikisa hurmio oli kyllä tipotiessään. Sama vähän Tomacillakin. Itse arvelin, että ei Tomac kyllä Herlingsille olisi pärjänny. Coldenhoff löi kyllä ihan ällikältä ja Italian Lupino ylitti kanssa itsensä, kaiken lisäksi hänkin oli ilmeisesti hieman vajaakuntoinen (vt. Cairoli).
Kirjoittanut Jakke, 09.10.2018, 14:39
"...joukkueen kaikki kuljettajat olivat kaukana tasostaan."
Mikähän on sitten kuljettajien taso, jos ei kilpailujen osoittama? Vai tarkoitetaanko, että olivat kirjoittajan tai omiin odotuksiinsa nähden huonompia?

On kyllä aika huvittavaa, jos huonon menestyksen syy on se, että rata ei ollut sellainen kuin millaiseen ovat tottuneet. Tämä Amerikan rata oli sitten vissiinkin eurotyylinen, koska jenkit ei pärjänneet... taitaa olla motocross eurotyylistä, kun jenkit ei pärjää.
Kirjoittanut deuter, 09.10.2018, 16:38
Mites Suomalaisilla meni?
Kirjoittanut Mikko, 09.10.2018, 18:57
Jenkit oli surkeita ei riittänyt vauhti piste! Mitä Suomalaisiin tulee niin rahat ei riittänyt edes taksi matkaan Helsinki Vantaan lentokentälle.
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01