Sulje mainos tästä

USA dominoi

04.10.2018 - Motocross
Motocross of Nations -kilpailu kaasutellaan viikonloppuna RedBudin radalla Amerikassa. Tällä kertaa kilpailuun starttaa vaan yksi voittajasuosikki.
Eli Tomac, Justin Barcia ja Aaron Plessinger tulevat dominoimaan viikonloppua ja tuovat USA:lle kisan voiton kuuden vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa USA saa jalkeille käytännössä parhaan mahdollisen joukkueen ja vieläpä kotiradalle, joten paljon saa tapahtua, mikäli kotiyleisö ei pääse voittoa juhlimaan. Tomac tulee taistelemaan Jeffrey Herlingsin kanssa kisan nopeimman kuljettajan tittelistä ja ennakkoon tuolle kaksikolle on vaikea löytää haastajia, etenkin kun Tony Cairoli tulee kisaan puolikuntoisena.

Avoimessa luokassa Barcia on puolestaan porukan nopein kuljettaja, ja tulee tuomaan luokasta parhaat pisteet joukkueelleen. MX2-luokassa Plessingerin ainoa todellinen haastaja on Dylan Ferrandis ja ehkä Jorge Prado. Mutta kun Ferrandiksen ja etenkin Pradon joukkuekaverit ovat kaukana pikkuluokan tiimikaverinsa tasosta, ei heidän menestyksellään ole joukkuekisan osalta mestaruustaistelun suhteen suurtakaan merkitystä.

Hollanti kakkonen

Kuten jo edellä mainittiin, tulee Hollanin ykköstykki Herlings taistelemaan Tomacin kanssa kahdesta erävoitosta. Hyvinkin saattaa olla niin, että hollantilainen nappaa kaksi erävoittoa ja tulee olemaan kilpailun paras kuljettaja. Hollannin MX2-luokan kuljettajana on Calvin Vlaanderen, joka pystyi kauden aikana ottamaan MM-sarjasta kaksi erävoittoakin. Valitettavasti Vlaanderenin kausi oli melko epätasainen ja kuntopiikki osui kauden keskivaiheille.

Joukkueen kolmantena kuljettajana on Glenn Coldenhoff, joka ajoi MM-sarjan loppupisteissä seitsemänneksi. Coldenhoff on hiekkaradoilla parempi kuin kovilla radoilla, joten RedBudin rata ei sovi hänelle parhaiten. Siitä huolimatta hän on avoimessa luokassa kärkipään kuljettajia. Herlingsin pari erävoittoa ja Coldenhoffin tasaiset suoritukset tarvitsevat seurakseen yhden hyvän erän Vlaanderenilta, niin Hollanti nappaa hopeaa.

Belgialle pronssia

MM-pronssi menee kestomenestyjä Belgialle. Clement Desalle on MXGP-luokan kärkikuskeja ja vaikka Jeremy Van Horebeekin kausi on ollut vaikea, on hän kyllin kykenevä tuomaan joukkueelleen tarpeeksi pienet sijoituspisteet eristä. Jago Geerts on loukkaantumisensa jälkeen pieni kysymysmerkki, mutta viime viikonlopun Imolan kisa antoi odottaa jo hyvää. Belgia pärjää aina MXoN-kisassa, eikä tämä vuosi tule olemaan poikkeus.

Ranska floppaa

Neljänä edellisenä vuonna mestaruuden voittanut Ranska tulee putoamaan rumasti mitaleilta tänä vuonna. Ranskan joukkueen farssi tänä vuonna hakee vertaistaan. Kaikki lähti siitä liikkeelle, kun Marvin Musquin jätettiin tylysti joukkueen ulkopuolelle. Joukkueeseen valittiin alunperin MX2-luokkaan Dylan Ferrandis, MXGP-luokkaan Gautier Paulin ja avoimeen luokkaan Romain Febvre. Kun Febvre loukkaantui ja joutui jäämään kisasta pois, nöyrtyivät Ranskan joukkueen valitsijat ja kysyivät Musquinia mukaan, joka kieltäytyi tässä vaiheessa kutsusta.

Niinpä joukkueeseen valittiin kolmanneksi kuljettajaksi Jordi Tixier, joka on ajanut tänä vuonna kolme MM-kisaa, ollen parhaimmillaan erässä 12. Ferrandis tulee taistelemaan MX2-luokan nopeimman kuljettajan tittelistä Plessingerin kanssa, joten hän on luokkansa huippua. Mutta kun Paulinin esitykset ovat olleet tänä vuonna kaukana siitä mihin on totuttu ja kun Tixierin vauhti ei yksinkertaisesti riitä, katkeaa ranskalaisten mitaliputki tähän vuoteen.

Haastajat

Saksa saattaa olla yksi kisan suurimmista yllättäjistä. Kaikki tietävät, että Ken Roczen on kova, mutta myös joukkueen MX2-luokan kuljettaja Henry Jacobi on esittänyt kauden aikana paikoin hyvää vauhtia ja hän viihtyy myös kovilla radoilla. Viime viikonloppuna Imolassa Jacobi ajoi ensimmäisessä erässä kolmanneksi, joka oli hyvä suoritus. Joukkueen kolmas kuljettaja on Max Nagl, joka on kärsinyt monen muun tavoin loukkaantumisista. Nagl palasi viime viikonloppuna takaisin radoille, mutta ei ollut vielä parhaassa vauhdissa.

Italia saattaa kärsiä Cairolin viime viikonlopun kaatumisesta, mikäli hän ei ole täydessä iskussa vielä. Italian nouseminen viiden parhaan joukkoon edellyttää Cairolin hyvän onnistumisen, sillä Michele Cervelin ja Alessandro Lupino eivät joukkuetta sinne voi nostaa.

Iso-Britannia loisti viime vuonna kotiyleisön silmien edessä, mutta nyt tilanne on eri. Dean Wilson puuttuu joukkueesta ja Max Anstie on ollut tällä kaudella täysin eri mies kuin Matterley Basinissa viime vuonna. Tommy Searle on kärsinyt loukkaantumisista ja on muutenkin uransa ehtoopuolella. MX2-luokan kuljettaja Ben Watson on sen sijaan luokkansa kärkikuskeja ja häneltä voi odottaa paljon.

Australian Hunter Lawrence saa kisaan Geico-tiimin (ajaa tiimissä ensi vuonna) pyörän, joka lienee parempi kuin hänen tämän vuoden MM-pyöränsä. Lawrencelta voidaankin odottaa hyviä suorituksia. Kirk Gibbs ajoi viime vuonna yhden hyvän erän ja mikäli pystyy nyt toistamaan sen kahteen kertaan, niin Australia saattaa olla korkeallakin (mikäli myös Lawrence onnistuu). Joukkueen kolmas kuljettaja on Mitchell Evans, josta aika harvalla on tarkempaa tietoa Australian ulkopuolella. Tiedot kenguruiden maasta kuitenkin kertovat, että Evans on pystynyt haastamaan Dean Ferrisia kauden aikana.

Aikataulu

Kisat tulevat ison veden takaa suomalaisille suotuisaan aikaan, sunnuntain kisaerien käynnistyessä illalla kello kahdeksan.

Tässä kisan aikataulu Suomen aikaa:

Lauantai
21:20 MXGP karsintaerä
22:20 MX2 karsintaerä
23:20 Open karsintaerä

Sunnuntai
17:50 B-finaali
20:00 1. erä (MXGP & MX2)
21:30 2. erä (MX2 & Open)
23:00 3. erä (Open & MXGP)

Eurosport 2 -kanava lähettää varsinaiset kisaerät sunnuntaina osittain suorana (viimeinen erä suorana, kaksi edellistä nauhoitettuna ennen sitä) ja lisäksi MXGP.TV -palvelu lähettää viikonlopun kaikki erät suorina lähetyksinä osoitteessa: http://www.mxgp-tv.com/

Xracing

Kommentit

Kirjoittanut FactoryMessageboarder, 06.10.2018, 17:51
Tämähän on suoraan suomennettu versio Matthesin MxVicelle kirjoittamasta artikkelistä. Hyvää tutkivaa motocrossjournalismia.
Kirjoittanut Jani Hovi, 06.10.2018, 19:35
Yleensä en kauheasti viitsi ruveta keskusteluissa asioista kiistelemään, mutta nyt on sellainen aihe että täytyy kommentoida. Kävin lukemassa mitä Matthes on kirjoittanut ja jos luin saman tekstin, niin kerropas FactoryMessageboarder miten tämä on käännetty juttu siitä?

Molemmissa kirjoitetaan osittain samoista maista ja samoista kuskeista? Lienee luonnollista, kun suosikkeja ei ole paljon. Sama mitalijärjestys? Luultavasti 90% ihmisistä laittaa tuon kärkikaksikon ja pronssi menee Belgia/Ranska akselille heidän veikkauksissa. Lawrence ajaa Geicon pyörällä? Kaikki jotka seuraavat tarkemmin lajia tietävät sen. Ranskan joukkueen uskomattomat päätökset? Luultavasti kaikki tietävät ne. USA:lla on paras joukkue vuosiin? Kaikki tietävät sen. Mitäs muuta?


Tässä tuo kyseinen teksti (mikäli puhutaan samasta tekstistä) www.mxvice.com verkkosivulta, niin muutkin pääsevät lukemaan jutun:

Only a few more days until the Motocross of Nations kicks off at RedBud over here in the good ‘ol USA. Soon enough there won't be any more bench racing, anticipation or yelling about this race. It will all be right there on paper or your computer screen. The cold hard facts about this race is that it is just that, it is one race on one day where anything can happen. Team USA certainly benefitted for many years of bad luck for other countries at this event and then they themselves were hit hard with injuries at more than a few events the last few years.

Here is how I see this race shaking down, I reserve the right to reverse all predictions afterwards and claim I was drugged when I typed this.

1) USA: This is the best team the red, white and blue have sent in years. Eli Tomac is in and coming off two 450MX titles and some USGP wins as well. Justin Barcia had a hell of a year back on a Yamaha, but this time with the factory team. Aaron Plessinger really emerged this year as the guy in 250SX and MX, plus he dominated at this track earlier this year. USA has the best team on paper, they are at home on a track they all know well. It would be a huge upset if they do not win and it says here that there is no upset. It may end up that none of the three win their class but they win the overall. They are that much deeper than every other country in 2018. If the USA guys don't pull this off then I don't know when their winless streak will end.

2) The Netherlands: I cannot see how the Dutch either don't win or at least end up on the podium. The wonder-kid Jeffrey Herlings will either win both his motos or at least go 2-2 behind Tomac. Glenn Coldenhoff didn't have his usual good year in MXGP, but he is a veteran of this race and will ride hard to decent finishes. Justin Barcia at RedBud is a better rider though. If it was Lommel, I would take Glenn. The African-turned-Dutchman Calvin Vlaanderen has had a good year in the MX2 class, but he is not on Plessinger's level. Still, it is a great team and they'll be strong.

3) Belgium: I do not care who Team Belgium send, they are always good at this race. All their riders are solid, they are in shape and something about this race makes them always step up. Go look at Jeremy Van Horebeek's finishes at this race; they are very good no matter what class he rides. Clement Desalle is a tick off the elite guys but is solid and while I do have some questions about Jago Geerts (first one is why would you name your kid Jago?) the Belgians only need one good finish from him.

4) France: Oh my. What has France done? They could have had Gautier Paulin or Romain Febvre with Marvin Musquin and Dylan Ferrandis. That team would challenge the USA and maybe get their fifth win in a row. Instead egos took over, they told Marv he was out then saw Febvre get hurt. Febvre is probably their best rider even though Paulin beat him in the points this year. Musquin told France to beat it and so in steps Jordi Tixier, who has barely raced this year, been hurt a bunch and apparently he and Paulin do not get along. I think Ferrandis is terrific and may win MX2, but Paulin's had an off year, Tixier has not done much and everything is pointing down for the champs.

5) Australia: My sleeper team for this year's Motocross of Nations. Hunter Lawrence did not have the year many thought he would but he will be on a full GEICO bike for this race so he should be better. I do not know much about Mitch Evans but team manager Michael Byrne is stoked on him and I like Byrner, so I'll go with that. Kirk Gibbs is a veteran of this race and has done well before in the wet and dry; he's not hella-fast but he seems like the type of guy to get it done. Watch out for the Aussie's, they will be sneaky good.

Other news and notes about the Motocross of Nations:
– OH CANADA! My home nation has a good team this year. You may remember Kaven Benoit crushing it in Italy a few years ago and, yeah, he got hurt few weeks ago and can't ride this year, but it had been a tough year for him anyways. We have our two national champions in Colton Facciotti and Jess Pettis going and Tyler Medaglia steps in for Benoit. It is a solid team for sure and hopefully a top ten team when they don't have to travel across an ocean. At least it'll be enough to beat the damn Irishmen again, right?

– Great Britain was so good last year, but with Max Anstie not on his game in 2018 and Tommy Searle having another year of injury, they will need Ben Watson to be huge for them…

– Shout out to Tanel Leok for riding for Estonia for what seems like the 76th It is also great to see Ken Roczen back at the Motocross of Nations. Roczen's been so good at this race so many times and even won in back in 2013. Germany could surprise if Max Nagl gets some old-man inspiration on the TM

– Always great for the American fans to see Antonio Cairoli yet again. The Italian has a heart of a lion but he is a bit beat up right now. Still, he will do good and drag Italy near the top five when it is all said and done.

Lähde: www.mxvice.com
Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.
Kirjaudu
> Rekisteröidy > Unohtuiko salasana

Gallup

Lataa...

info@xracing.fi
jani.hovi@xracing.fi
© 2009-2014 www.xracing.fi
24MX - Euroopan suurimmat motocross valikoimat löydät www.24mx.fi
Image 01
Image 01
Image 01